Съвет относно гуми

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
toyota_starlet

Съвет относно гуми

Мнение от toyota_starlet » 30 Окт 2012 22:55

Здравейте колеги, това ще бъде първа зима за мен с новата ми кола Тойота Селика 6-та генерация 2000 ГТ и бих ви помолил за мнения по следният въпрос: Летните ми гуми са 205/55 Р15, но понеже колата е със спортно окачване и искам да е по височка през зимата мисля да сложа друг размер гуми и се чудя между тези два размера: 195/60 Р15 или 185/65 Р15. Моля Ви за съвет кой от двата размера да избера? Благодаря Ви предварително!

cast

Re: Съвет относно гуми

Мнение от cast » 31 Окт 2012 08:50

Нямам съвет за конкретния случай, но преди няколко години имах подобна дилема за друга кола. Там, където си купувах гуми, имаха двата размера между които се двуумих и ги монтираха последователно без да ги балансират, просто да видим как стоят едните и другите. При мен основният проблем беше, че при максимално навиване на волана по-големите опираха в предната част на корите под калниците - там корите имаха някакво оребряване, което изяждаше около 5 мм. Освен това визията на колата се развали, просто като я гледаш и си казваш: "А бе нещо с гумите на тая кола не е наред."

Публикувай отговор