Странен симптом плацикане на вода при завой
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Странен симптом плацикане на вода при завой
днес сутринта странноо нещо се случи, паля колата изчаквам я минутка да се поразсъни и тръгвайки чувам странния звук на плискаща се вода. Чува се някъде отпред на какво може да се дължи ?
Чува се при завиванее наляво надясно и когато тръгне да слиза по наклон също го има звука, все едно съм в басей...б@си
Чува се при завиванее наляво надясно и когато тръгне да слиза по наклон също го има звука, все едно съм в басей...б@си
Последно промяна от KiLLeR на 30 Окт 2012 12:13, променено общо 2 пъти.
- esox hunter
Re: Странен симптом плацикане на вода при завой
То доста дъжд се изваляKiLLeR написа:днес сутринта странноо нещо се случи, паля колата изчаквам я минутка да се поразсъни и тръгвайки чувам странния звук на плискаща се вода. Чува се някъде отпред на какво може да се дължи ?

-
- Благодарил/а: 28 пъти
- Получена благодарност: 17 пъти
...има вариант и да е въздушна възглавница в охладителната система- плискането се усеща при работещ мотор в покой в областта на парното.
Възможно е да спре и при двете възможности. При първата, предложена от esox hunter- ако има откъде да изтече, при втората се самообезвъздуши при работата на мотора.
Възможно е да спре и при двете възможности. При първата, предложена от esox hunter- ако има откъде да изтече, при втората се самообезвъздуши при работата на мотора.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- KiLLeR
две предположения имах и двете ги казахте,нещо което пропуснах е, че слизайки от бордюр я ударих отдолу. Едва ли има връзка , но все пак да кажа.
Благодаря за бързото включване, колеги.
Благодаря за бързото включване, колеги.
Някъде сее насъбрала вода .Може да има вода във кутията където засмуква въздух и го отвежда към въздушния филтър .
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Провери и дъното на багажника, нищо, че ти се чува някъде отпред.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- KiLLeR
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Преди години имах подобен проблем. Не помня от къде се чуваше звука. Повече клоня да се чуваше отзад. Оказа се завряла се полипразна бутила минерална вода под седалката ми biggrin.gif
- diesel_power
Понеже сега има силен листопад са ти се запушили улеите , които отвеждат водата от под кората на чистаките .
[quote="Оги"]...има вариант и да е въздушна възглавница в охладителната система- плискането се усеща при работещ мотор в покой в областта на парното.
Възможно е да спре и при двете възможности. При първата, предложена от esox hunter- ако има откъде да изтече, при втората се самообезвъздуши при работата на мотора.[/quote]
+1 Наблегни на водна помпа
Възможно е да спре и при двете възможности. При първата, предложена от esox hunter- ако има откъде да изтече, при втората се самообезвъздуши при работата на мотора.[/quote]

+1 Наблегни на водна помпа
- KiLLeR
Квото беше беше след работа нямаше нищо! Как ли не я мъчих, най-вероятно наистина са запушени някакви улеи.
Веско, и аз проверих за забравено шише единственото в колата, което може да издава такъв звук бе пожарогасителя, но не беше от него.
Много благодаря на всички, аз тези дни ще се наслушвам и ще я закарам на яка автомивка. Ако има друго някакво развитие ще пиша !
Веско, и аз проверих за забравено шише единственото в колата, което може да издава такъв звук бе пожарогасителя, но не беше от него.
Много благодаря на всички, аз тези дни ще се наслушвам и ще я закарам на яка автомивка. Ако има друго някакво развитие ще пиша !

- Rudy
Айдееее - пак сервизна кампания! - и при мен го имаше този проблем, ама днес го отстраниха гаранционно. Точно навреме - имам още един ден гаранция biggrin.gifVesko написа:Преди години имах подобен проблем. Не помня от къде се чуваше звука. Повече клоня да се чуваше отзад. Оказа се завряла се полипразна бутила минерална вода под седалката ми biggrin.gif

- KiLLeR
и о чудо, тази сутрин при едно рязко спиране...същия звук .... уат дъ фак
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Абе човече, отвори ли предния капак? Там има едни работи дето през тях се отцежда водата, която се събира под кората на чистачките...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Горивото в резервоара също се плацика, и при определно ниво (обикновено когато е малко под максимума) се чува много ясно 'кламбучкането' му...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008