Няколко въпроса относно Tojota Corolla 2k D4D E12 2004

NikX

Няколко въпроса относно Tojota Corolla 2k D4D E12 2004

Мнение от NikX » 22 Окт 2012 22:48

Здравейте приятели,имате чудесен форум!
Наскоро по стечение на обсоятелствата придобих въпросния аутомобил,не съм го избирал или купувал,а и няма как да взема инфо от предишния собственик
Сигурните неща които зная е че аз съм втори собственик,колата е на реални 106000,като нищо по съшествено не е сменяно,само консумативи:това от постния бележник който намерих в нея.
нямах идея да я запазвам,но се оказа много приятен автомобил,още повече че като че ли е бил пазен,а и е бил през цялото време гаражен:последната година не е каран апропо,така че едното ауди си заминава към новия собственик (да се надяваме бърже)
Покарах я 300 км,и не забелязах нещо съществено тракащо ,лопащо и тнт,като че ли двигателя ръмжи повече от необходимото,и има едно леко поклащане при спиране,но това предполагам са тампони някакви
Та ето върпосите ми:
-съединителя отлепя супер ниско,за пръв път карам такъв автомобил,а и скоростите му са много къси като че ли,това в рамките на нормалното ли е?
-на първо четене,веднага смених въздушен,маслен филтър,маслото,и вкарах в изрядност климатичната инсалация,антифриза,при така описаните неща,какво друго би било редно да сменя?Може би маслото в скоростната кутия?
-За територията на София,кой би бил най подходящия сервиз за тази кола?В крайна сметка другата седмица ще отида в Тойота Запад,поне за един пълен преглед,но познати не са доволни от тях,специално на братовчед ми искаха да му сменят агренажния ремък,а неговата тойота е с верига,и в тази връзка:
-трябва ли да сменям ремъка,ролки и помпа при положение че е на 100к км,а намирам инфо че се сменят на 150к км или 5 години?

Благодаря в аванс за помоща ви!Не бих отказал и вякакъв съвет по темата

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Няколко въпроса относно Tojota Corolla 2k D4D E12 2004

Мнение от LEXUS » 22 Окт 2012 22:53

Защо си мисля,че ремък и ролки се сменят на 105 000км. Но нека повече хора се включат. Нищо друго не пипай Помпа защо да сменяш? Това не е Пежо или Рено.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

NikX

Мнение от NikX » 22 Окт 2012 23:03

Така пише в в един узър менюъл,който ми попадна онлаин:на 150к ремъци,ролки,и помпа,или на 5 години....не претендирам за знания по темата разбира се..от от помпа съм патил 2 пъти,пък и тази кола жена ми ще кара,не искам да ми се сърди,знаете ги какви са дамите...
Инак,не виждам нещо от нея да тече,огледах много добре каквото можах,в това число и амортисиорите при смяната на гумите днес,за течове на масла и тнт,във връзка с поклащането при спиране

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 23 Окт 2012 17:56

NikX написа:Здравейте приятели,имате чудесен форум!
Наскоро по стечение на обсоятелствата придобих въпросния аутомобил,не съм го избирал или купувал,а и няма как да взема инфо от предишния собственик
Сигурните неща които зная е че аз съм втори собственик,колата е на реални 106000,като нищо по съшествено не е сменяно,само консумативи:това от постния бележник който намерих в нея.
нямах идея да я запазвам,но се оказа много приятен автомобил,още повече че като че ли е бил пазен,а и е бил през цялото време гаражен:последната година не е каран апропо,така че едното ауди си заминава към новия собственик (да се надяваме бърже)
Покарах я 300 км,и не забелязах нещо съществено тракащо ,лопащо и тнт,като че ли двигателя ръмжи повече от необходимото,и има едно леко поклащане при спиране,но това предполагам са тампони някакви
Та ето върпосите ми:
-съединителя отлепя супер ниско,за пръв път карам такъв автомобил,а и скоростите му са много къси като че ли,това в рамките на нормалното ли е?
-на първо четене,веднага смених въздушен,маслен филтър,маслото,и вкарах в изрядност климатичната инсалация,антифриза,при така описаните неща,какво друго би било редно да сменя?Може би маслото в скоростната кутия?
-За територията на София,кой би бил най подходящия сервиз за тази кола?В крайна сметка другата седмица ще отида в Тойота Запад,поне за един пълен преглед,но познати не са доволни от тях,специално на братовчед ми искаха да му сменят агренажния ремък,а неговата тойота е с верига,и в тази връзка:
-трябва ли да сменям ремъка,ролки и помпа при положение че е на 100к км,а намирам инфо че се сменят на 150к км или 5 години?

Благодаря в аванс за помоща ви!Не бих отказал и вякакъв съвет по темата
Първо... честито за придобивката :thumbsup:! А сега на въпросите...: Ангренажният ремък и ролки,и аз знам че се сменят на 105 000км.(при положение че са оригинални,а не заместители),от изредените консумативи,които си сменил...,липсват горивния филтър(желателно е да се сменя на всеки 30 000км.) и филтъра на купето(който се намира "над"-"зад" жабката). Водната помпа не е задължително(средно изкарва по две смени на ангренажа,но нека "майстора" да прецени.. cool.gif ) Маслото на скоростите също е за смяна(ако не е сменявано на 80-90 000км.) Не си написал конските сили,но ако е 90к.с като мойта...,съединителя ти отделя/зацепва добре(трябва да е под средата на хода на педала) ,но ако е 116к.с там маховика е демпферен wacko.gif ,и нека колегите с такива...,да кажат как (къде) отделя.. За сега това от мен... drunk.gif . Успех!
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Мнение от veso_hds » 23 Окт 2012 18:35

Честито колега!Със сигурност ремъка и ролките се сменят на 105000км.Аз бих ти препоръчал заедно с тях да смениш и хидравличния обтегач.Целият комплект можеш да намериш във форума от toyta forever(раздела сервизи-магазини) на отлична цена.А горивния филтър сменяй по-често за да нямаш ядове с нафтата.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

NikX

Мнение от NikX » 24 Окт 2012 10:57

Много благодаря за помоща ви!
В интерес на истината това е първата ми НЕ-Ауди кола,и първата ми дизел,не зная какво да очаквам честно казано
Мотора е 116кс
Да,така и ще направя ,както сте споменали,горивния филтър също,за останало се надявам че ще останат пари,бях подготвил едни 2к,но като гледам накъде отиват нещата може би няма да са достатъчни
В петък и правя пълна диагностика в Тойота,нека видим какво ще излезе

препоръчайте ми някой читав сервиз в София моля,в тойота се опасявам че ше ми съблекат кожата

Публикувай отговор