Мнение за Toyota Yaris 1.33 2010г. 6 скорости

Аватар
PyCoKoCkA

Мнение за Toyota Yaris 1.33 2010г. 6 скорости

Мнение от PyCoKoCkA » 19 Окт 2012 19:48

Здравейте,колеги.Първо искам предарително да благодаря на всички,които ще се отзоват на запитването ми.Въпросът ми е какво ви е мнението за Toyota Yaris 1.33 2010г. 74 кw/101 к.с.?Kaто цяло не разбирам много от коли,но вече имаме една Тойота Рав 4 и преди сме имали Мазда 626 97г. и знам,че в общи линии най-скъпото е да си позволиш да купиш японската кола ,оттам нататък тя ти се отплаща biggrin.gif Днес дадохме капаро за съответната кола.На 18 600 реални км.е,вътре направо си мирише на новичко.Има сензор за дъжд,климатроник,халогени,парктроник като по-нестандартни,така да се каже,екстри.Внос от Италия е,като предишният и собственик е бил набор 33,т.е едва ли я е напъвал кой знае колко biggrin.gif Чувала съм,че Ярисите са сглобка във Франция,а и по номера на шасито се виждаше,че не е японска,защото не започваше с J,а с VNKKH.Kaзаха ми,че е с верига,но в интернет не намерих точна информация, а само от някои автоморги,където се споменаваше думата верига,но ще серадвам,ако ми кажете със сигурност дали е верига.Питам се дали това наистина е надежден японски автомобил,който,живот и здраве,без допълнителни усложнения като катастрофи,би могъл преспокойно да се кара поне 10 год.,без да се развали нещо сериозно?Харесала съм си колата,защото има перфектен градски разход за бензинка-6-6,5/100,средно голяма кола,с 4 врати,много по обезопасена от сегашното ми Браво,приличен мотор спрямо купето,който няма да издъхва като моделите Ярис 1,1 примерно,и най-вече,защото е японска и с по-малко електроника спрямо повечето нови коли.Ще се радвам да чуя мнения и от хора с такава кола.

ПС:Дилемата ми беше между този и един дизелов Ярис 1,4 края на 2008 на 39 000км. за същата цена(почти 13 000лв. ),но с безключово палене и МНОГО повече електроника,която не виждам смисъл да изреждам,че половината дори и аз не я разбрах biggrin.gif .Доста се консултирахме с познати и повечето ни препоръчаха да се въздържаме от тази екстра с паленето,защото била за по-заможни българи и правела доста проблеми понякога,а и поддръжката на дизела,както и аз принципно знам,е доста по-солена.Иначе онази имаше доста повече екстри,била някакъв СОЛ,най-висок клас,но аз си падам по-консервативен човек и предпочитам нова кола с нормален ключ,където да си е чипът, и по-малко електроника.Надявам се да съм направила най-добрия избор и да не се налага капароти ми да изгаря biggrin.gif Още веднъж благодаря за отделеното време на всички.

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Re: Мнение за Toyota Yaris 1.33 2010г. 6 скорости

Мнение от Джамбазов » 29 Окт 2012 18:44

Добър избор. С верига е. Ще изкара десет години без проблеми.
Човек се учи докато е жив.

Публикувай отговор