Пикап - кой е най-добре за България ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Toyko

Пикап - кой е най-добре за България ?

Мнение от Toyko » 15 Окт 2012 17:44

Колеги, дайте съвет кой пикап е най-добре за България, ако може на старо, да не харчи като ламя(тоест дизел поне), да е проходим(4х4) и много здрав. А също все пак да има двойна кабина и елементарно возене без паднали зъби ? Хайлукс или Навара примерно или нещо друго ? Форд? (пази Боже) ???
Също ако се купува нов кой си струва и на кои се дърпа ддс.
Говорихме си с приятели и те не са по форумите, така че ще ви бъда благодарен за мнения тук.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Пикап - кой е най-добре за България ?

Мнение от LEXUS » 15 Окт 2012 18:08

Хайлукса подрусва задния мост, на ресори е. Но е много здрав и проходим. Това,за което е направен, го върши перфектно. Всички пикапи товарят много, това не го мисли,ако ти трябва товарене.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 15 Окт 2012 18:15

Тъста има няколко служебни Navara и един личен Ford Ranger - лично аз бях много предубеден срещу Форд-а, докато не разбрах, че това всъщност е Mazda BT50. Освен това F150 все пак е най-продавания пикап в Щатите. На служебният рейнджър направи повече от 200000 за по малко от 2 години и са сменяни само консумативи. Но ако тундрите или пък хайлукса са на по приемливи цени - май това щяха да изберат.
Изображение

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 15 Окт 2012 18:19

LEXUS написа:Хайлукса подрусва задния мост, на ресори е. Но е много здрав и проходим. Това,за което е направен, го върши перфектно. Всички пикапи товарят много, това не го мисли,ако ти трябва товарене.

какво значи подрусва ? много тресе или ?
например тоя дето го потрошиха топ гиър Н60 ли е ? малко старичък..но, все пак мисля че за 20 / 25 може да се земе Н70 ако е на старо да не е прекалено

кой вариант двигател е най-добър да речем от гамата на Н70 и Н60 ? - последните 15 години сиреч?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:TGHiluxDestroyed.jpg

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 15 Окт 2012 18:25

Rudy написа:Тъста има няколко служебни Navara и един личен Ford Ranger - лично аз бях много предубеден срещу Форд-а, докато не разбрах, че това всъщност е Mazda BT50. Освен това F150 все пак е най-продавания пикап в Щатите. На служебният рейнджър направи повече от 200000 за по малко от 2 години и са сменяни само консумативи. Но ако тундрите или пък хайлукса са на по приемливи цени - май това щяха да изберат.
човек къде ги продават тия ф150 ? с поръчка ли ? пък и добре е да е нещо разпространено и със сервизи в БГ ? Сега гледам например 2006 година рейнджъри са двойно по -евтини защо ли ? Аз лично съм си патил от форд хммм , но наистина го хвалеха тоя ф150

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 15 Окт 2012 18:44

LEXUS написа:Хайлукса подрусва задния мост, на ресори е. Но е много здрав и проходим.
Всеки пикап, баничарка или ван, когато не са натоварени друсат.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Окт 2012 19:19

Toyko написа:
LEXUS написа:Хайлукса подрусва задния мост, на ресори е. Но е много здрав и проходим. Това,за което е направен, го върши перфектно. Всички пикапи товарят много, това не го мисли,ако ти трябва товарене.

какво значи подрусва ? много тресе или ?
например тоя дето го потрошиха топ гиър Н60 ли е ? малко старичък..но, все пак мисля че за 20 / 25 може да се земе Н70 ако е на старо да не е прекалено

кой вариант двигател е най-добър да речем от гамата на Н70 и Н60 ? - последните 15 години сиреч?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:TGHiluxDestroyed.jpg
Не,не, не става дума за тресене. Усеща се като минаваш примерно легнал полицай задницата не омекотява като на лек автомобил,а по-твърдо поема неравността, абе ресори. Няма тресене,лашкане и т.н. Просто има разлика от лека кола-пикап си е.
Говорех за 60-цата. 70 предполагам не е много по-различна,хем че вероятно са подобрили комфорта.
Тоя дето не успяха да го потрошат biggrin.gif Топ Гиър е по-стар от 60.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Окт 2012 19:25

Toyko написа:
Rudy написа:Тъста има няколко служебни Navara и един личен Ford Ranger - лично аз бях много предубеден срещу Форд-а, докато не разбрах, че това всъщност е Mazda BT50. Освен това F150 все пак е най-продавания пикап в Щатите. На служебният рейнджър направи повече от 200000 за по малко от 2 години и са сменяни само консумативи. Но ако тундрите или пък хайлукса са на по приемливи цени - май това щяха да изберат.
човек къде ги продават тия ф150 ? с поръчка ли ? пък и добре е да е нещо разпространено и със сервизи в БГ ? Сега гледам например 2006 година рейнджъри са двойно по -евтини защо ли ? Аз лично съм си патил от форд хммм , но наистина го хвалеха тоя ф150
Ф150 не ги продават в Европа, а пък Рейнджърите /много са ми дървени/ си ги поддържат в Мото Пфое. Ако става дума за Рейнджър, бих предпочел чиста Мазда БТ 50.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 15 Окт 2012 21:49

Japanese_fever написа:.... Всеки пикап, баничарка или ван, когато не са натоварени друсат.
Пикапа Фиата Добло отзад е мултилинк окачване и се държи като лек автомобил без никакво друсане...
Иначе пикапите винаги са ме притеснявали от гледна точка на пътно поведение и проходимост във връзка с прекалено лоша развесовка, задно предаване с прекалено олекотена задница...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 15 Окт 2012 23:06

slowtraveler написа:
Japanese_fever написа:.... Всеки пикап, баничарка или ван, когато не са натоварени друсат.
Пикапа Фиата Добло отзад е мултилинк окачване и се държи като лек автомобил без никакво друсане...
Иначе пикапите винаги са ме притеснявали от гледна точка на пътно поведение и проходимост във връзка с прекалено лоша развесовка, задно предаване с прекалено олекотена задница...

това с фиат някакъв майтап ли е :) ?
аз вече в къщи батерия, душ и лампа не си купувам , ако е италианска !!!!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 15 Окт 2012 23:13

Моята класация:

1.Tundra - 5.7L
2.Hillux
3.Navara
4.Baja
5.Ram
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 15 Окт 2012 23:24

Akima написа:Моята класация:

1.Tundra - 5.7L - хм това американското къде се подържа ? и с тия литри колко харчи ?
2.Hillux
3.Navara
4.Baja ????
5.Ram
Додж ли е това ?

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 15 Окт 2012 23:28

Toyko написа:
Akima написа:Моята класация:

1.Tundra - 5.7L - хм това американското къде се подържа ? и с тия литри колко харчи ?
2.Hillux
3.Navara
4.Baja ????
5.Ram
Додж ли е това ?
Tova mislq, 4e e Subaru i m/u drugoto vuobshte ne vliza v razdela pick-up,
shoto e pove4e Crossover. Mislq, 4e e na bazata na Forester.

Изображение

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 15 Окт 2012 23:45

:thumbsup:
Да - Субару е.

Наистина по-скоро е хибриден вариант - но при единствената ми среща на живо и за повече време с това животно видях как събра 15 торби цимент. wacko.gif

Моделът е по-скоро американски - има и БГ внесени - даже се продаваше скоро един такъв. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 15 Окт 2012 23:48

Akima написа: Наистина по-скоро е хибриден вариант - но при единствената ми среща на живо и за повече време с това животно видях как събра 15 торби цимент. wacko.gif
A, 15 torbi ciment?
Tq Tundrata tegli sovlaka biggrin.gif
Da Am. model e, no i tuk ne se karat. Vijdal sum mnogo rqdko.
A ina4e za kolegata gore Ram e na Dodge i konkurent na F150.
Tezi dvata sa konkurenti na Tundrata.
A Toyota Takoma e konkurent na Ford Ranger.

Публикувай отговор