Въпрос за Авенсис -Версо

naydenov

Въпрос за Авенсис -Версо

Мнение от naydenov » 14 Окт 2012 22:32

Здравейте всички тук , след като у дома взехме решение , че следващият автомобил ще е тойота - реших да задам няколко въпроса към вас със надеждата , че ще намеря нужните ми отговори :help: .
Иска ми се да си взема Авенсис - 2.0 бензин. след 2002 г. Понеже вече има и малки деца предпочетох да е ВЕРСО . Въпросите ми са следните ;
Подходящ ли е този модел за газов инжекцион и какъв би бил разхода на газ във града и извън него. (говорим си за София , колкото и да е относително градското тук) Второто нещо което ме интересува е дали този ван ще се справи със тегленето на на 4,5 метрова каравана със маса 1300 кг. Ако някой е теглил ремарке със бензиновата версия и има наблюдения ще съм благодарен за малко инфо. И накрая - бензиновата версия със ангренажна верига лие ? Уважаеми съфорумци опитах със търсачката но за бензиновата версия неможах да събера достатъчно информация, ако съм пропуснал неща моля да не ме съдите сурово. :help: Ще бъда благодарен на всеки който помогне със малко информация. rolleyes.gif

naydenov

Re: Въпрос за Авенсис -Версо

Мнение от naydenov » 15 Окт 2012 18:47

Колеги няма ли тук хора със впечатления за този модел. Никой ли не е запознат или нямате желание да ми помогнете малко :help:

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 15 Окт 2012 20:52

Впечатленията от колата са, че е голяма и удобна на дълъг път laugh.gif Дали ДВГ е подходящ или не за газ можеш да прочетеш в другите теми, тъй като се слага и на други модели..двигателя е 1AZFE 2,0 150 к.с. и е с верига. В пода на багажника има много удобно пространство за голяма газова бутилка и въпреки нея ще ти остане доста място за багаж и/или третия ред седалки. Колата е около 1600кг +1300каравана...не знам ама 150 коня трябва да ти стигнат, а? wink.gif

naydenov

Мнение от naydenov » 15 Окт 2012 22:37

Благодара ти Тойо , изправен съм пред избор който ми е трудно да направя. За първи път се обърнах със лице към Японските автомобили. До сега карах по една или друга причина все Немски. Тъй като вече имаме и детенце което навърши наскоро 3 годинки ще се наложи да си взема един ван , дилемата ми е между Фолксваген Шаран или Авенсис Версо. Честно казано клоня към Авенсиса, трябва ми само малко "побутвне" за да взема решението. Тъй като цената на дизела се оказа доста висока напоследък , май реших да избера бензиновата версия. Месечният ми пробег във ежедневието се равнява на около 3000 - 3300 км. Нафтата взе да ми тежи. Бензинов автомобил до сега не съм карал (семейният автомобил във момента е Форд Фокус 2000 тдци) преди него пак само дизелови автомобили. Затова въпросите ми може да ви се сторят малко не на място но както вече казах сменям европейски автомобил със Японски , минавам от дизелов на бензинов автомобил и честно казано се чувствам странно. wacko.gif

desotodorov

Мнение от desotodorov » 15 Окт 2012 23:18

Здрасти, в подобно на твоето положения бях и аз пред 4 години, от дизел на бензин и за пръФ път японска кола, пробега ти е сериозен - аз минавам малко по-малко от теб и избрах бензин + метан...най-евтиния възможен начин за придвижване в момента...изкл. електрото дето поне още 5 години ще е мираж. Честно казано нямам преки впечатления от Авенсис Версо, НО виж какво са установили самите немци за шараните: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-8-9/301...след 2003 са на 3-то място по надеждност...ама отзад напред...наред с титани като Fiat Stilo, и Seat Alhambra...моя съвет е да "бегаш" далеч от шаран или каквато и да било друга риба...за съжаление в тези статистики намерих инфо само за корола версо 2006-2007 и тя е на 3-то място по надеждност, ама истински, не мисля че Авенсис Версо ще е много под нея... http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-4-5/299:
Побутнах ли достатъчно ??? :thumbsup:
Хайде и късмет.

nikolas3
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от nikolas3 » 16 Окт 2012 09:23

Айде и аз да се изкажа/изпиша laugh.gif /
Карам японски коли над 15 години/предимно Тойоти/.Последната ми голяма Тойота бе Авенсис с 2,0 бензин двигател. Д4. Хубава динамика,икономичен,кара се с удоволствие. Този ДВГ е много тягав за газифициране.Говоря от контактите ми с газаджии/повярвай ми ,че са сериозни/.На Версото точно какъв 2,0 бензин слагат не знам. Но със сигурност няма да гори по-малко от 11-12 в града. Кефа и динамиката са различни от нафтата.Няма демпферни съединители,евтино обслужване/без свещите/ и т.н..С малкия си въртящ моменти тегленето не е от най-леките неща.Пробвано.
Ако ще теглиш редовно,що не се огледаш за прилично 4x4?
Във Версото ми е малко трудно натикването/малее ми/.
Аз в момента се сдобих с един S-Max./Форд/.2,0 TDCI.
Относно ван ми се промени мирогледа.........Но да не спамя в темата.
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017

naydenov

Мнение от naydenov » 16 Окт 2012 14:52

Метана за сега не ми влиза във приоритетите ,ако калкулирам внимателно разликата изразена във пари между метан и пропанбутан сигурно ще е малка на база километрите ми . Предпочитам да имам багажник , налага ми се често да го ползвам. 1AZFE 2,0 150 к.с слагали на авенсис версо, колко е подходящ за газификация незнам- опитвам се да разбера smile.gif .
Nikolas3 - Драсни няколко реда за S-MAX от колко време го караш как се държи този ван във ежедневието. Чувал съм за хубави неща по негов адрез (ама във форд форума biggrin.gif ) Ще гу чуя ли и тук тези хубави неща?

okean

Мнение от okean » 16 Окт 2012 15:04

Здравейте! Както съм писал в друга тема,караме Тойота Авенсис Версо 2002 година от това лято-юли месец,целенасочено търсихме бензин,защото аз изчетох много а и който ми даваше съвет-ме убедиха да е бензин.Бензина е с верига!Ние имаме три ( 3 ) деца и ги събрахме с трите столчета,събираме и нужния ни багаж и количката за близнаци с две кошарки без проблем-като пространство е повече от добре.Тук в БГ. обаче предлагането на бензинов двигател бе повече от никакво а и се убедихме че по нашите автокъщи се предлагат само проблемни коли-таралясници(тук ни помогна Bat_Bubi - човек с много опит,изключително коректен и внимателно и задълбочено проучил нашия автомобил в случая от Германия).Мога да кажа ,че автомобила е прекрасен,нямаме за сега никакви проблеми,изключително удобен за управление-имах възможност да покарам преди покупката и Фолц.Шаран и при него не е така и отзивите предимно бяха за сериозни проблеми при тях.За теглене на каравана обаче не мога да кажа как ще е нашия е с теглич но не съм теглил нищо още wacko.gif За газифицирането само знам,че няма да имам проблем с пълния инжекцион-поставяне и разход почти на половина в пари от сегашните предвид сравнително високия разход на бензин,което е нормално за това купе,но в момента не ни е на дневен ред и нямам още преки впечатления.И така-един глас за Авенсис Версо и Успех :thumbsup:

nikolas3

Мнение от nikolas3 » 16 Окт 2012 15:31

Моя последен Авенсис беше 1 AZSFE- този със сигурност е неподходящ.За други ДВГ 2,0 бензин на Тойота от последните 5 г. не мога да кажа мнение.На королата ми/на жената/1,4 ВВТИ също не ми препоръчват-клапани,омаслители и т.н. Но по тая тема газ маниаците ще ме захапят,разчекнат,охулят и т.н. Да им предоставим думата,а може и да имат някакъв опит с газифициран такъв ДВГ , като желания от тебе.
За S MAXа-съвсем случайно ми изпадна на добра цена,а тъкмо си бях продал Авенсиса. Карал съм и съм имал страшно много коли.Предимно японски,и преобладаващо Тойоти. За форд и като марка не съм имал добро мнение.Напротив.
Нооо! Аз съм човек,който си признава грешките. Относно комфорт,возия,окачване/височина и проходимост,все пак съм рибар/хората,които са го проектирали са мислили. Толкова икономичен дизел не съм карал. Има си и динамика и мощ. Ергономичен е и за дълъг път със семейството няма равна кола!!! Това е причината сега да не ми дават да го продавам/семейството не ми дава,но аз ще я оженя все пак/. Искам 4х4. Обема в купето е огромен и е мнооого по-обезшумен от всички япончета. За мен робуването на марки и модели все повече става безсмислено мероприятие.Има добри и успешни модели на някои марки,има и тотални греди.Слабите ДВГ на Тойота ,качени на голямо купе,са такава трагедия,че не ми се пише....Отделно в Мото Пфое срещу 26 лв с ддс ми активираха дневни светлини.В ТМ ауто ми искат 136лв за модул boo.gif за Королата. Отделно клиентски ориентацията на европейските марки се оказва доста по на ниво и по- евтина .В пъти!!
За семейна и комфортна кола SMAX е най-доброто,което в нормален ценови диапазон и нормални години,може да си позволи средно семейство.СПОРЕД МЕН.И то към днешна дата. Все пак синът ми /1,90м/ се вози отзад и не му опира главата и краката.Всяка седалка се мести индивидуално и регулира. Третия ред е екстра,която съм ползвал веднъж за малкото и негова приятелка.Но резервна гума няма.Въдиците си ги събирам полусъбрани отзад/фен съм на спининга и такъмите са дълги и крехки/. С 5,3л/100км до гръцко натоварен- не съм го правил с друга кола./нося 46 номер и натискам /.А в града-6,4-6,7. И не искам спор с умници,които ще ми обясняват как не може! От градско до градско има разлика от земята до небето.
Приятеля,от който го взех ми го даде ,щото си купи новия същ.Още трима другари - караванаджии имат същите и теглят успешно! Те ми наклониха и везните....
Ако взеха да ти минават някакви идеи-пиши едно ЛС-да те повозя или покараш.Гледам,че си от София.Ако можеш да направиш същото и с някой колега от форума с Версо-ще имаш база за сравнение и размисъл.
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017

okean

Мнение от okean » 16 Окт 2012 18:26

Можеш да погледнеш и сравниш тук двата модела #на книга# :
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3601
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=8115
Аз не виждам голяма разлика в параметрите на купето,в Тойотата на 3 ред седалки могат да седят съвсем спокойно големи възрастни което не е така примерно при Корола версо ,абсолютно обезшумено купе,тих двигател,който не се чува ...но според мен трябва да си направиш и сметка ,че едното е бензин,а другото дизел.
Тойота е с верига а Форд предполагам-ремък,размера и цената на гумите,Форда и изобщо на дизела дюзите или се чистят с ултразвук или нови-скъпи,форда е с турбо(дано не се прави) -Авенсиса не,Тойота започва от 2001-а а Ford - S-MAX от 2006-а.Изобщо за възможните разходи...
Въпреки,че колегата nikolas3 казва за разход градско 6.4/100 а на книга го дават минимум 8.1/100 и някак е невероятно за това тежко купе и при 140 коня>>>съм склонен да приема-тоест да не споря защото всеки сам знае по какъв начин си прави измерването,с какво гориво кара .В крайна сметка мисля че този модел на Форд е сполучлив по отзивите на познати и е по-добър избор от триото Шаран/Галакси/Алхамбра-лично мнение.

naydenov

Мнение от naydenov » 16 Окт 2012 18:43

Дали да не се метна пак на Форд wacko.gif Фокуса го взех нов от МПФ - Люлин .Има някои неща във сервиза на Пфое които ме издразват mad.gif Иначе до тук 100 000км. със Фокуса във БГ- проблеми никакви. Сменил съм 2 пъти накладки , 5 пъти масла .Това съм видял от подръжката на колата до момента. За Форд във този форум толкова , за да не ни се скарат rolleyes.gif S- MAX е хубав автомобил.Има само един бензинов във Пловдив(според мобиле бг) ще се рзходя до филибето да пийна едно кафе със продавача, цената също е много добре според мен. Тази седмица може да поразгледам твоят ван за да добия представа къде мога да вградя гозова бутилка . Николас имаш ЛС
Последно промяна от naydenov на 16 Окт 2012 19:02, променено общо 2 пъти.

memorex

Мнение от memorex » 16 Окт 2012 18:50

Kкак не ви е срам да сравнявате Toyota с Ford дето един двигател не могат да направят да не говорим за всичко останало/евтина пластмаса/.Китайските са по добри от Ford.

nikolas3

Мнение от nikolas3 » 16 Окт 2012 19:11

Много моля ви мадам,мене много мъ йе срам!/ефектен обрат/
А като покараш повечко и разнообразни коли,ще можеш и да сравняваш......не искам спор, а изразявам мнение,което мисля ,че е полезно по темата.
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017

naydenov

Мнение от naydenov » 16 Окт 2012 19:32

memorex написа:Kкак не ви е срам да сравнявате Toyota с Ford дето един двигател не могат да направят да не говорим за всичко останало/евтина пластмаса/.Китайските са по добри от Ford.
Под мен живее един човечец , всяка сутрин той ходи да зарежда един квартален плод и зеленчук . Става във 04.00ч. - всеки божи ден, кара Форд транзит от далечната 1990 година на миналият век- 1000 000км ги има гаранция . Този трудолюбив човек ми каза една приказка във една прохладна есенна сутрин.... Комшо (каза ми той) от бусовете произведени през 89-90 г във движение по улиците останаха само Мерцедес и Форд други вече няма , изчезнаха от лицето на земята всички останали w00t.gif Аз неможах да му опонирам разби ме със едно изречение boxed.gif
Няма смисъл да спорим на тази тема , все едно да спорим за Левски и ЦСКА tooth.gif
Толкова за двигателите на Форд. Те не са по лоши от всички останали .... ФАКТ

memorex

Мнение от memorex » 16 Окт 2012 19:39

Никакъв спор , не това искам просто се обиждам когато някой изтъква по долен клас автомобили.Даже съм купувал нов Форд е всеки прави грешки laugh.gif
Иначе съм и карам друга марка но знам качествата на Тойота.И Тойота съм купувал нова но японска .Възхитен съм от подредбата под капака ,нямат равни само дето дизелите им куцат малко обаче то туй е стратегия и маркетинг но всичко се променя

Публикувай отговор