Моя последен Авенсис беше 1 AZSFE- този със сигурност е неподходящ.За други ДВГ 2,0 бензин на Тойота от последните 5 г. не мога да кажа мнение.На королата ми/на жената/1,4 ВВТИ също не ми препоръчват-клапани,омаслители и т.н. Но по тая тема газ маниаците ще ме захапят,разчекнат,охулят и т.н. Да им предоставим думата,а може и да имат някакъв опит с газифициран такъв ДВГ , като желания от тебе.
За S MAXа-съвсем случайно ми изпадна на добра цена,а тъкмо си бях продал Авенсиса. Карал съм и съм имал страшно много коли.Предимно японски,и преобладаващо Тойоти. За форд и като марка не съм имал добро мнение.Напротив.
Нооо! Аз съм човек,който си признава грешките. Относно комфорт,возия,окачване/височина и проходимост,все пак съм рибар/хората,които са го проектирали са мислили. Толкова икономичен дизел не съм карал. Има си и динамика и мощ. Ергономичен е и за дълъг път със семейството няма равна кола!!! Това е причината сега да не ми дават да го продавам/семейството не ми дава,но аз ще я оженя все пак/. Искам 4х4. Обема в купето е огромен и е мнооого по-обезшумен от всички япончета. За мен робуването на марки и модели все повече става безсмислено мероприятие.Има добри и успешни модели на някои марки,има и тотални греди.Слабите ДВГ на Тойота ,качени на голямо купе,са такава трагедия,че не ми се пише....Отделно в Мото Пфое срещу 26 лв с ддс ми активираха дневни светлини.В ТМ ауто ми искат 136лв за модул

за Королата. Отделно клиентски ориентацията на европейските марки се оказва доста по на ниво и по- евтина .В пъти!!
За семейна и комфортна кола SMAX е най-доброто,което в нормален ценови диапазон и нормални години,може да си позволи средно семейство.СПОРЕД МЕН.И то към днешна дата. Все пак синът ми /1,90м/ се вози отзад и не му опира главата и краката.Всяка седалка се мести индивидуално и регулира. Третия ред е екстра,която съм ползвал веднъж за малкото и негова приятелка.Но резервна гума няма.Въдиците си ги събирам полусъбрани отзад/фен съм на спининга и такъмите са дълги и крехки/. С 5,3л/100км до гръцко натоварен- не съм го правил с друга кола./нося 46 номер и натискам /.А в града-6,4-6,7. И не искам спор с умници,които ще ми обясняват как не може! От градско до градско има разлика от земята до небето.
Приятеля,от който го взех ми го даде ,щото си купи новия същ.Още трима другари - караванаджии имат същите и теглят успешно! Те ми наклониха и везните....
Ако взеха да ти минават някакви идеи-пиши едно ЛС-да те повозя или покараш.Гледам,че си от София.Ако можеш да направиш същото и с някой колега от форума с Версо-ще имаш база за сравнение и размисъл.