тойота авенсис 2003 д4д 2.0 започна да пуши сутрин
тойота авенсис 2003 д4д 2.0 започна да пуши сутрин
здравеите, скоро купих тази тойота,преди сякаш не съм забелязвал да пуши но скоро се позахлади. като я запаля сутрин изпушва за момент синьо, после се спира, след то4но минута нещто се включва незнам какво, оборотите се променят леко, гласът също, сякаш започва да гъгне, и започва една синя пушилка ....мале мале. като автогара...това продължава около 3 минути докато загрее , после цял ден не се вижда нищо да пуши, като я изфорсирам ,излиза за момент 4ерен дим и пак нищо ....незнам каво става. един механик каза че са дюзи...друг каза че е турбо, и гумички на капаните биле заминали, моля за съвет.. интеркулера е 4ист имаше 10 капки масло , от към страната на въздушния филтър също няма масло. благодаря ви..
Re: тойота авенсис 2003 д4д 2.0 започна да пуши сутрин
Колега, синият пушек е симптом на изгаряне на маслото, а причините могат да бъдат много (от много тънко масло, през гарнитура та до дефект в цилиндрите). Черният пушек пък е причинен от непълно изгаряне на нафтата, което при форсиране е обяснимо до известна степен.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
то е явно че проблема е голям ..най добре ще е да я занеса в севиз да я закачат на комп. а после кавото покаже..благодаря ви..
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Нещо изгарянето не е добро според мен. Задължително я закачете на диагностика. Но отиди на сериозен сервиз,не на случаен.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
оказа се запушени инжектори , сменихме горивния филтър,+ наляхме добавка в горивото redex..40-50 километра по магистралата на 3000 оборота..резултатът---изпушва при палене сутринта само секунда , после излиза само пара по4ти не мирише на гориво ...с една дума маи се разминаХ леко. благодаря на вси4ки които про4етоха и изказаха мнение!
Защо не пробваш да изчистиш егра с добавка може и от него да е.Аз имах същия проблем.Много е лесно.Сваляш тръбата дето излиза от въздушния филтър,някой ти държи оборотите на 2 000 изпръскваш добавката в тръбата ;добавката е с един дълъг накрайник но трябва да ти е загрял мотора нормалнои си готов.Добавката е на про тек.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Само дето ЕГР клапана не е там, а на главата.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
от там се пръска добавката, поне аз така го направих.TATI написа:Само дето ЕГР клапана не е там, а на главата.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
то хубаво, ама не отива при ЕГР изобщо. маркуча влиза в турбото и от там то надува въздуха към кулера и от кулера влиза в двигателя. ако погледнеш пътя на маркучите, сам ще видиш къде отиват. ако авенсиса е Т25 генерация е така. Ако е предния модел Т22, там не знам как са пътищата и може и да греша. Важното в случая е, че колегата е разрешил проблема си и го е споделил. 

Прочетете правилата на форума!
Не си съвсем прав, колега!TATI написа:Само дето ЕГР клапана не е там, а на главата.

ЕГР системата, грубо казано свързва изпускателните тръби с всмукателните, чрез система от клапани(вакуумни и електрически), така че ЕГР-а се чисти точно така с газообразни препарати, като се пръска директно в смукателния тракт, след дебитомера. Друг е въпроса, че е по- добре да се свали и почисти с течен препарат!

-
- Получена благодарност: 1 път
Събудих темата само да споделя, че въпреки моите съмнения относно добавките сложих от тази на PRO-TEC, закупена от ТМ София-Изток.
Причината е, че забелязах колата да изпушва при подаване на повече газ и ускорение. Всъщност пушека го забелязах една вечер преди доста време, благодарение на осветяващите ме отзад автомобили. Първоначално си помислих, че бъркам но ... пушлявеше колицата.
Добавката я имах отдавна т.е преди месец и малко и оттогава се двоумях - да сипвам ли да не сипвам ли. Изчетох отново всичко тук, а и в други форуми, допитах се до специалистие от ТМ, които препоръчха профилактика въпреки, че колата е на 41К.... хакнах миналата Събота пълен резервоар на ЕКО дизел и цялата добавка (тя е за 80 л. резервоар обаче
). Засега съм минал около 160 километра (повечето градско за съжаление и малко извънградско). Дано не си въобразявам но май колата се "поотпуши", заработи по-тихо и мазно ...
Дано ефекта ще е пълен след цялото изгаряне на горивото. Очевидино дори и с най-скъпия дизел в който уж има добавки нещата с качеството му си остават.
Продължавам да съм умерен оптимист относно добавките, по-скоро песимистичен отпимист но дано бъда опроверган от ПРО-ТЕК
Пазя си фактурата от ТМ-Изток, че ако нещо се сбъгяса да имам оправдание

Причината е, че забелязах колата да изпушва при подаване на повече газ и ускорение. Всъщност пушека го забелязах една вечер преди доста време, благодарение на осветяващите ме отзад автомобили. Първоначално си помислих, че бъркам но ... пушлявеше колицата.
Добавката я имах отдавна т.е преди месец и малко и оттогава се двоумях - да сипвам ли да не сипвам ли. Изчетох отново всичко тук, а и в други форуми, допитах се до специалистие от ТМ, които препоръчха профилактика въпреки, че колата е на 41К.... хакнах миналата Събота пълен резервоар на ЕКО дизел и цялата добавка (тя е за 80 л. резервоар обаче

Дано ефекта ще е пълен след цялото изгаряне на горивото. Очевидино дори и с най-скъпия дизел в който уж има добавки нещата с качеството му си остават.
Продължавам да съм умерен оптимист относно добавките, по-скоро песимистичен отпимист но дано бъда опроверган от ПРО-ТЕК

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Същото го бях установил и аз след като карах зад колата си . Оказа се , че бая пропушва , особено между 1500-2000 оборота. Наистина дизеловото ни гориво е много добро , в състояние е да скапе дори руски трактор.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014