Toyota corolla скоростна кутия
Toyota corolla скоростна кутия
Вълнува ме дали на Корола 98 с 5 скорости 1,6 4A-FE може да се сложи 6 степенна?
Only dead fish follow the stream...
Re: Toyota corolla скоростна кутия
Проблемът във вапроса ли е или никои не знае? 

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
6-степенна от какъв двигател?
Ако не е от сериая А двигатели, какъвто е твоя - няма да стане.
Ако не е от сериая А двигатели, какъвто е твоя - няма да стане.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Двигателят е същия като мойта има и с 5 и с 6 ,понеже имах проблем с 5 степената и мислех като я сменя да сложа 6степена,но незнаех дали ще стане
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мисля,че освен Corolla G6 1.3 16 v, има и Corolla G6 1.6 16v. Почти съм сигурен. Нека някой потвърди обаче. G6 е модификацията с 6 скорости. НО дали 6-степенните ск.кутии са еднакви за 1.3 и 1.6 не знам. Какво й е на 5-степеннат ти ск.кутия,че я сменяш. Поправи каквото е и газ. 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Japanese_fever
Ако на външен вид е същата като твойта и входящия вал влиза в шлиците на съединителя не вижда защо да не стане, щом твърдиш, че е от А двигател.
Ако толкова ти е зор питай и в Западни форуми, а също така питай, и в ТМ Ауто дали ще стане. Ако може се снабди с номера на скоростната кутия.
Ако толкова ти е зор питай и в Западни форуми, а също така питай, и в ТМ Ауто дали ще стане. Ако може се снабди с номера на скоростната кутия.
-
Какъв е замисъла от това да сложиш 6-степенна?
Искам да ти кажа че купих на баща ми G6 Корола и както написах и в другата тема 6-степенката е малко безмислена. При малкия мотор 4E-FE на 3000 об/мин си на 112 км/ч това при двигател който е 86 коня. При Сивика ми дето е с 5 скорости при 3000 об/мин си на 115 км/ч при оригинално състояние на мотора 75 коня. Малко излишно е това превключване на скорости.
Ако твоята кутия си е наред не се занимавай.
Искам да ти кажа че купих на баща ми G6 Корола и както написах и в другата тема 6-степенката е малко безмислена. При малкия мотор 4E-FE на 3000 об/мин си на 112 км/ч това при двигател който е 86 коня. При Сивика ми дето е с 5 скорости при 3000 об/мин си на 115 км/ч при оригинално състояние на мотора 75 коня. Малко излишно е това превключване на скорости.
Ако твоята кутия си е наред не се занимавай.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Единствено ниските предавки са по-къси от 5-степенната, 6-та скорост = 5-та на другите марки коли +-5 км/ч. Аз съм с G6 4A-FE и очаквах друго в началото...
Toyota Corolla E11 G6 4A-FE
Nissan Almera N15 GA14DE TITAN Facelift
Това, което имаш никога не стига!
Само те кара да искаш още и още...
Качих кутията сичко пасва сега трябва само да смена лостовия механизъм в купето защото задне не може да се вклучи и ще пиша пак
Качих кутията смених лоста на скоростите и сичко е наред според мене 6та разтоварва мотора с 700-800 оборота е по добре от старата 5 степенна
- Japanese_fever
Че то точно това е най-голямото предмиство на 6-степенната - набира по-бързо, заради по-късите предавки.djoten написа:Единствено ниските предавки са по-къси от 5-степенната
А не толкова заради 6-та скорост.
Радвам се че всичко ми пасна и кутията е по добра и има разлика защото много хора спореха че няма и на 6ста с 3500 об. е на 130км/ч а със старата е на 4000об 130км/ч
Съгласен съм, набира до 100 за 10.2 сек. Със 5 степенна би набирала за 10.1 сек. Аз лично предпочитах 6-та предавка да е малко по-дълга и като се кача на новата магистрала със 140 км/ч да не съм на 4000 об. Можеше да е по-икономична и градско и извънградско...все пак не е състезателен автомобил!
Toyota Corolla E11 G6 4A-FE