Здравейте,
колата я карам от миналото лято и не съм имал подобен проблем. Появи се следното нещо: На прибиране към София (при изминати около 300 км. в жегата на 41 градуса) светна лапата чек енджин. Лампата не изгасна и ми хрумна да извадя акумулатора. Поседя така 5 мин и после като го сложих лампата изгасна.
Следващата седмица пак на дълъг път светна лампата. С процедурата по вадене на акумулатор се оправя. И така няколко пъти. Като се замислих ми направи впечатление, че светва само на дълъг път и след изминати около 300 км. И те така си карам вече около 2000км
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Да ходя ли на диагностика за грешки по компютъра?
Лампа Check Engine Corolla 1.4 vvti проблем
Лампа Check Engine Corolla 1.4 vvti проблем
Последно промяна от martist на 28 Авг 2012 21:19, променено общо 1 път.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Лампа за масло Corolla 1.4 vvti проблем
Няма никаква логика лампата на маслото да светва 'на дълъг път', още повече пък да гасне след откачане на акумулатора. Или нещо се бъркаш и това е друга лампа или нЕкой е объркал предпродажбено управлението на 'чек енджин' лампата с това на маслотоmartist написа:...светва само на дълъг път и след изминати около 300 км...

Re: Лампа Check Engine Corolla 1.4 vvti проблем
Сега се разтърсих и се оказа, че има хора с точно същия проблем и може да е от катализатора. Няма да го сменям за сега. Само ще попитам: Има ли някакви притеснения да карам така и да си я гася като светне???
А на колегите от Тойота мога да кажа само
А на колегите от Тойота мога да кажа само

Последно промяна от martist на 28 Авг 2012 22:26, променено общо 1 път.
Re: Лампа Check Engine Corolla 1.4 vvti проблем
лампата за check engine няма нищо общо с лампата за маслото. отиди на диагностика и там ще разберат от къде идва грешката.