Силно чукане в предницата

toyota_starlet

Силно чукане в предницата

Мнение от toyota_starlet » 24 Юли 2012 09:04

Здравейте, колеги наскоро ми се появи следният проблем в мойта Селика 6-та генерация 1997г. Значи като мина с по висока скорост през някоя вдлъбнатина се чува зверско чукане на метал отпред в ляво. Това чукане е придружено и с леко пукане което се чува в купето, като чели някаде от таблото. Преди време бях скъсал левият тампон на макферсона, смених го като мислех че е от него но чукането си продължи и е много неприятно. Някой майстори ми казват че амортисьорите са ми заминали, други казват че са добре и за това се обръщам към вас за съвет. Според мен също предните амортисьори са поизпуснали понеже колата доста увисна но е твърда защото е със спортни пружини. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека даде мнение. Благодаря Ви! Поздрави!

Аватар
bmitev

Re: Силно чукане в предницата

Мнение от bmitev » 25 Юли 2012 09:50

Колега, почти сигурно са ти амортисьорите. Имах подобен проблем. А за да разбереш дали са изпуснали ги огледай добре за омасляване отвън. Това е сигурен признак, но не винаги се вижда. Най-сигурно я закарай на шок тест за амортисьори и там ще ти кажат гарантирано.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

toyota_starlet

Re: Силно чукане в предницата

Мнение от toyota_starlet » 25 Юли 2012 11:38

Мерси за отговора колега, карах я в един сервиз и казаха че само левия е много изпуснал ама и десния е тръгнал такаче днес ще зимам амортисьори, и дано проблема изчезне. Не ми се занимва да рециклиам старите или да зимам втора ръка. По добре повече пари но да са нови и това е. Поздрави!

Публикувай отговор