Шум откъм пистовия ремък на 1.4 D4D
Шум откъм пистовия ремък на 1.4 D4D
Днес като тръгнах с колата установих че се е появил някакъв виещ шум откъм ремъка който се усилва и намалява с оборотите на двигателя. Закарах я на майстора,свали пистовия ремък и шума без него го няма,питанката е дали да се търси причината в динамото или във водната помпа които са главните заподозрени. В смисъл дали има някаква "детска болест" която се проявява при тези възли на този двигател към 100 000км на колкото е колата в момента ? Вярно че въпроса звучи малко глупаво-колата е на майстор,има и още две ролки през който минава ремъка /и може да е някоя от тях/ пък аз питам тук ,но може някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да даде мнение !
1.4 D-4D много добър мотор !
- raider_yaris
Яриса 1.0 VVt-i 2000г. (на леля ми) има същия симптом и кара така 80 000км. Уверявах я, че не е редно така да я кара и т.н. Накрая и взех един пистов ремък и ролка, и майстора като ги смени то супер тънкото свистене пак си остана. Като и я закарах и тя ми вика: "Ееее тя много безшумна е станала ве" и ми се изхили под мустак. Закопа ме на място.
И сега ще следя твоята тема и каквото се окаже, ще го сменя и аз.
Успех.
И сега ще следя твоята тема и каквото се окаже, ще го сменя и аз.
Успех.
Tokyo Drift :-)
Re: Шум откъм пистовия ремък на 1.4 D4D
[quote="stivi"]Днес като тръгнах с колата установих че се е появил някакъв виещ шум откъм ремъка който се усилва и намалява с оборотите на двигателя. Закарах я на майстора,свали пистовия ремък и шума без него го няма
А самия ремък не спада ли към главните заподозрени?
Например ако е хлабав и излъскан започва да свири.Какво каза въпросния майстор.
Може ли да споделиш като свалихте ремъка после какво направихте че ми стана интересно
А самия ремък не спада ли към главните заподозрени?
Например ако е хлабав и излъскан започва да свири.Какво каза въпросния майстор.
Може ли да споделиш като свалихте ремъка после какво направихте че ми стана интересно
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Че той винаги светва, тогава.memorex написа:Спомняш ли си като дадеш на контакт без да палиш светваше ли акумулаторчето на дисплея ?Говоря тогава когато преди да свалите ремъка.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Тазе "екстра" е направена, за да си сигурен, че лампичката не е изгоряла и при проблем, наистина ще светне.memorex написа:Спомняш ли си като дадеш на контакт без да палиш светваше ли акумулаторчето на дисплея ?Говоря тогава когато преди да свалите ремъка.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Няма различни езици.
Даваш контакт, таблото светва и светват разни лампички.
Палиш и разните лампички изгасват. Ако някоя остане да свети, значи има проблем. Ако лампата за заряд на акумулатора не гасне, значи алтернатора не зарежда, дали от четки, дали от реле, след има няма 20 мин., колата загасва и край - акумулатора е на 0.
А шума може да е от доста работи - ролки, шайби на климатик, хидравлика, алтернатор, а може да и от лагери на алтернатор или пък от самия ремък. Зависи какъв точно е шумът - ромолене, съскане, свирене и т.н.
Палиш и разните лампички изгасват. Ако някоя остане да свети, значи има проблем. Ако лампата за заряд на акумулатора не гасне, значи алтернатора не зарежда, дали от четки, дали от реле, след има няма 20 мин., колата загасва и край - акумулатора е на 0.
А шума може да е от доста работи - ролки, шайби на климатик, хидравлика, алтернатор, а може да и от лагери на алтернатор или пък от самия ремък. Зависи какъв точно е шумът - ромолене, съскане, свирене и т.н.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
+1TATI написа: А шума може да е от доста работи - ролки, шайби на климатик, хидравлика, алтернатор, а може да и от лагери на алтернатор или пък от самия ремък. Зависи какъв точно е шумът - ромолене, съскане, свирене и т.н.
На мен май всички лагери ми дрънкат.
Гадно, ама ме мързи да ги сменям...
Не знам, ако ги смажа дали няма да млъкнат.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
- raider_yaris
[quote="TATI"]Няма различни езици.
А шума може да е от доста работи - ролки, шайби на климатик, хидравлика, алтернатор, а може да и от лагери на алтернатор или пък от самия ремък. Зависи какъв точно е шумът - ромолене, съскане, свирене и т.н.[/quote]
Ей колега този алтернатор за да почне да прави ток към него не се ли подава ток към възбудителната му намотка от акумулатора.Ти това как го разбираш че става или не става.С коя лампичка.
И още един алтернатор се товари кат прави ток не кат не прави тъй че не се изказвай толкова надъхано моля
А шума може да е от доста работи - ролки, шайби на климатик, хидравлика, алтернатор, а може да и от лагери на алтернатор или пък от самия ремък. Зависи какъв точно е шумът - ромолене, съскане, свирене и т.н.[/quote]
Ей колега този алтернатор за да почне да прави ток към него не се ли подава ток към възбудителната му намотка от акумулатора.Ти това как го разбираш че става или не става.С коя лампичка.
И още един алтернатор се товари кат прави ток не кат не прави тъй че не се изказвай толкова надъхано моля
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Не се изказвам надъхано, а от опита си.
Темата е за шум от ремъка, а не кога, как и защо зарежда алтернатора на автомобила.
Следете темата, пък колегата може и да сподели какво се е оказало.
@стиви - така и така сте разкостили алтернатор, моя съвет е да му направиш една профилактика като му смениш лагерите, четките, ролката, която си мисля че е демпферна при твоя мотор или поне я вижте дали не е блокирала.
Успех!
Темата е за шум от ремъка, а не кога, как и защо зарежда алтернатора на автомобила.
Следете темата, пък колегата може и да сподели какво се е оказало.
@стиви - така и така сте разкостили алтернатор, моя съвет е да му направиш една профилактика като му смениш лагерите, четките, ролката, която си мисля че е демпферна при твоя мотор или поне я вижте дали не е блокирала.
Успех!
Прочетете правилата на форума!