ПРОБЛЕМ С РАЗХОДА НА МАСЛО НА КОРОЛА ВЕРСО 1,8 VVTI

svetlin160

ПРОБЛЕМ С РАЗХОДА НА МАСЛО НА КОРОЛА ВЕРСО 1,8 VVTI

Мнение от svetlin160 » 23 Апр 2012 12:46

:help: :help: :help: Здравейте на всички,
имам проблем с разхода на масло на тойота корола версо -1,8 VVTI- 2005г.
През февруари си купих Корола - версо с много голямо желание. По великденските празници ходих до Германия и се разочаровах. Преди да тръгна проверих маслото и установих че е под минимума . Купих и долях 1л и нивото стана на максимума. В унгария нощувахме и сутринта реших пак да проверя нивото на маслото и ми се подкосиха кратака като видях че отново е на минимума. И така за преход от 4200 км долях общо 4л масло - полусинтетика 10W40. като се върнах ми казаха че трябва да я карам с 10W30 и го смених с такова. До момента съм изминал 500 км с това масло и ми е спадноло нивото с около 6мм по щеката.
Наистина много се притеснявам защото ме съветват че това най-вероятно е от гумичките на клапаните или счупен маслен сегмент.
Възнамерявам да сменя първо гумичките на клапаните но не знам дали трябва да се сваля главата или може отгоре, като се свали само капакът.
Моля някой ако е имал подобен проблем или е запознат за съвет.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. :help: :help: :help:

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 23 Апр 2012 20:56

Нито смяната на марката масло,нито смяната на гумичките ще промени нещо.Иначе може да се сменят и без сваляне на глава,но си е безсмислен труд. Прочети из форума има много по въпроса.

Публикувай отговор