Здравейте!
Искам да разбера за avensis 99 г. T22 на кормилният прът има лагери горе до волана и в долния край на тръбата, през която минава кормилния прът.
Какви са лагерите там, дали са иглени и как се сменят, и от къде могат да се намерят?
Благодаря.
Avensis T22 1999 - кормилен прът ?
Avensis T22 1999 - кормилен прът ?
Последно промяна от Akima на 20 Авг 2015 12:02, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
На Карина Е съм сменял долната втулка на пръта. Тя е тънкостенна прорязана пластмасова втулка и се сваля цялата кормилна колонка. Горе има лагер, но той е здрав при мен. Карина Е е майката на Авенсис 1 и много от частите са еднакви. Според мен причината за разтракването на втулката беше недостатъчна смазка. Иначе втулката е много добре измислена на отделни звена, които при монтаж притискат добре кормилния прът да не трака. 

Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако те притеснява потракването, мисля че и на авенсиса имаше регулировки на положението на волана, и съответно - шлицова сглобка на кормилния вал...
Ако наистина е така (позабравил съм вече как беше този Авенсис) - пробвай първо да напълниш с някаква труднотопима грес шлиците на кормилния вал ...
При мен потракваше на друг автомобил и си мислех, че е от лагерите и ги смених, а се оказа точно от вала.
Ако наистина е така (позабравил съм вече как беше този Авенсис) - пробвай първо да напълниш с някаква труднотопима грес шлиците на кормилния вал ...
При мен потракваше на друг автомобил и си мислех, че е от лагерите и ги смених, а се оказа точно от вала.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Инструкции за ремонт на твоя звяр може да изтеглиш от тук;
http://www.allservicerepairmanuals.com/ ... 2001-2002/
http://www.allservicerepairmanuals.com/ ... 2001-2002/

Re:
Здравейте,max-2 написа:На Карина Е съм сменял долната втулка на пръта. Тя е тънкостенна прорязана пластмасова втулка и се сваля цялата кормилна колонка. Горе има лагер, но той е здрав при мен. Карина Е е майката на Авенсис 1 и много от частите са еднакви. Според мен причината за разтракването на втулката беше недостатъчна смазка. Иначе втулката е много добре измислена на отделни звена, които при монтаж притискат добре кормилния прът да не трака.
И аз съм с Карина като колегата max-2 и при мен по неравности направо удря доста неприятно. Всяка на неравност се усеща с твърд удар във волана. Колега max-2 били обяснил къде точно се намира тази втулка? Ако имаш някакво налично видео ще е още по-добре. Благодарско