Уплътнение на стоповете на celica T23 ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Pagu

Уплътнение на стоповете на celica T23 ?

Мнение от Pagu » 09 Апр 2012 16:32

Здравейте, колеги.

От скоро видях, че ми се пълни с вода багажника на celica-та ми. Направих си един експеримент с маркуча и видях, че водата влиза през стоповете. Уплътненията са стари и пропускат вода. Идеята ми е ако някой колега се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил без смяна с оригинални уплътнения да сподели.
Аз имам идея да си изрежа нови уплътнения по оригиналните, но не знам от къде мога да намеря непромокаем изолационен материал. Другата ми идея е да направя, както брат ми си реши този проблем на хондата, със силикон си уплътни стоповете и вода повече не влезе :)
Кажете Вие какво мислите и ако някой зна от къде мога да си купя такива уплътнители в София?

Аватар
kofarata

Мнение от kofarata » 10 Апр 2012 22:18

kato alternativa stava sus sanitaren silikon. Mnogo dobre pochisteni rubove na plastmasata i kupeto i posle moje i da se ocveti za da ne drazni :whistle:
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 11 Апр 2012 09:02

Колега, ти хубаво ще ги залепиш, ама в един момент ако ти се наложи да ги демонтираш от автомобила, какво ще правиш?На твое място, първо бих опитал да си намеря уплътнение.Попита ли все пак колко ще струва.Виж и при Toyota_Forever как са цените.Успех - и недей да лепиш!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Публикувай отговор