Въпрос за обтегача на 3s-ge
Въпрос за обтегача на 3s-ge
Колеги,когато преди 3 месеца свалих обтегача на ангренажа,той(обтегача) беше много твърд(като го натисках в масата с цялата си тежест,не поддаваше грам).Сега като го качих и колата поработи малко ,установих че ремъка беше хлабав и издаваше някакви звуци подобни на ручене.Мисля че грешката ми беше че не погледнах в аутодатата как се прави точно.Аз направих следното:извадих шплента ,за да усвободя обтегача(той натисна ролката),превъртях кол.вал и стегнах ролката.После видях че не е баш така
.Сега като натисна обтегача в масата и поддава,но все пак не мога да го събера с 90кг.тежест.Усещам че ще ми е доста трудно да си намеря нов такъв ,а и видях в една предишна тема,че той играел роля само при фиксирането на обт. ролка.Та бихте ли ме посъветвали дали да го сложа пак стария или да ровя някъде от чужбина да го купя.

- Georgimitrovich
optega4a moje da se pribere s mengeme ili presa, kato go sloji6 na mengemeto vyrti6 1/4 oborot iz4akva6 posle pak 1/4 i tka dokata ne ti syvpadnat dupkite za da go zastopori6. Ako ti trqbva nov pogledni v razdela servizi i magazini, ima kolegi koito vnasqt originalni 4asti na mnogo prili4ni ceni.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Днес си поръчах нов от toyota forever.До тук съм налял над 1200 лв. за двигателя и за тва ме е страх да сложа стария
Вчера четох ,4е 3с-ге втора и трета ген. не удрят клапани,но знаете ли колко може да се отнеме от главата и да продължи да е така.От блока са ми взели 2 десети ,а главата една(но не знам за кой път).

Ами сменени са :маслена и водна помпа(маслената беше мноо зле),основни/биелни/аксиални лагери,сегменти,ремонт глава(челосване,напасване клапани,гумички и т.н),смяна всички гарнитури,уплътненияи семеринги,шлайф кол. вал,ремък и ролки.Старият собственик е купил този двигател от автокъща(двг-то е сглобен само колкото да запали и да го продадат).А сега се надявам вече нищо друго да не изкача за ремонт че свършиха парите 

сигурно ще ти трябва по дебела гарнитура, не съм много сигурен, но повишаване на компресията на 3SGE не се препоръчва май. При положение че такива мотори в добро състояние се продават доста под тези пари, каква ти е точно идеята - за състезание ли го подготвяш ?lord_pz написа:Днес си поръчах нов от toyota forever.До тук съм налял над 1200 лв. за двигателя и за тва ме е страх да сложа старияВчера четох ,4е 3с-ге втора и трета ген. не удрят клапани,но знаете ли колко може да се отнеме от главата и да продължи да е така.От блока са ми взели 2 десети ,а главата една(но не знам за кой път).
Toyota Turbo
Не го правя за състезания.Налагаше се да се изправи блока и главата.А относно ремонта- не ми се влизаше във филм да търся и пак не се знае какъв мотор ще купя.Затова реших да си го направя и да съм сигурен.А цените за двигател започваха от 800лв.Въпроса ми беше при това положение дали може да удари клапани?