Купих Avensis 2.0 T3-X VVTi D4 2005 и имам няколко въпроса
Купих Avensis 2.0 T3-X VVTi D4 2005 и имам няколко въпроса
Здравейте колеги! От няколко дена имам автомобила, който е на 43000 мили и още съм в еуфория, първата вечер не съм мигнал цяла нощ от радост biggrin.gif , все пак това ми е първия ''модерен автомобил'' така да се каже. До сега съм имал 5-6 таралясника вариращи от жигули 72' до голф3 94. Преди година имах тойота корола 4е-фе и от тогава ми стои регистрацията във форума.
Та на въпросите :
1. Круиз контрола - Единствената от основните екстри които липсва според мен и не знам защо. Има ли възможност да си сложа, в смисъл-виждам че имам отвора на волана за лостчето, но не знам дали като цяло го има като опция за имплантиране в компа. В английския форум четох как се слага и беше много лесно, само купуваш лоста и кабела който е дълъг около 20 см, махаш отпред кората на еърбега на волана и си има букса и само включваш единия край там, другия в лостчето което захващаш с 2 болта на определеното му място и си готов, даже ти се появява и надпис cruise на таблото. Това беше само че за Аурис. Дали е подобен монтажа и на моята кола? Често пътувам от Англия до България и обратно и тази екстра много ще ми е полезна.От 2 дена търся лост и кабел в Интернет и нищо не намирам ..
2. Този двигател точно спада ли към тия които горят масло?
3. Четох че за този двигател все още няма разработен газов инжекцион - това вярно ли е?
4. Направих обслужването на автомобила, но механика ми върна горивния филтър (аз си купих консумативите-масло и филтри)и ми каза,че не го е сменил защото не го е намерил къде се намира. Въпреки това ми се иска да го сменя, защото едва ли е сменян за тези 60 и кусур хил. км, та къде трябва да го търся? Четох из форума но някои казват че е в резервоара, други че е някъде другаде и в крайна сметка не разбрах къде точно.
Благодаря предварително!
Та на въпросите :
1. Круиз контрола - Единствената от основните екстри които липсва според мен и не знам защо. Има ли възможност да си сложа, в смисъл-виждам че имам отвора на волана за лостчето, но не знам дали като цяло го има като опция за имплантиране в компа. В английския форум четох как се слага и беше много лесно, само купуваш лоста и кабела който е дълъг около 20 см, махаш отпред кората на еърбега на волана и си има букса и само включваш единия край там, другия в лостчето което захващаш с 2 болта на определеното му място и си готов, даже ти се появява и надпис cruise на таблото. Това беше само че за Аурис. Дали е подобен монтажа и на моята кола? Често пътувам от Англия до България и обратно и тази екстра много ще ми е полезна.От 2 дена търся лост и кабел в Интернет и нищо не намирам ..
2. Този двигател точно спада ли към тия които горят масло?
3. Четох че за този двигател все още няма разработен газов инжекцион - това вярно ли е?
4. Направих обслужването на автомобила, но механика ми върна горивния филтър (аз си купих консумативите-масло и филтри)и ми каза,че не го е сменил защото не го е намерил къде се намира. Въпреки това ми се иска да го сменя, защото едва ли е сменян за тези 60 и кусур хил. км, та къде трябва да го търся? Четох из форума но някои казват че е в резервоара, други че е някъде другаде и в крайна сметка не разбрах къде точно.
Благодаря предварително!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Моята е дизел и мога да ти помогна само по първия въпрос:
Темата за темпомата в нашия форум
И темата за Retro fit of Cruise control за Авенсис в английския форум
Темата за темпомата в нашия форум
И темата за Retro fit of Cruise control за Авенсис в английския форум

- diesel_power
Всъщност, колега си прав. Има нямкаква дупка която мислех, че е за това, но като поогледах видях че я има и от другата и явно тези кръглите отвори са за нещо друго. КАто поогледах таблото обаче,видях че надписа CRUISE си го има. Остава само лостчето и кабела да намеря и ще го монтирам, обаче от няколко дена се ровя и нищо не намирам, а и всички линкове към разни ибеи и китайски сайтове, които е дал Руди в темата си за круиз контрола, не работят..iovkito написа:Няма как да имаш дупка на волана и да нямаш монтиран автопилот. Значи нещо е човъркано по колата.

-
Те тея дупки са за болтовете за волана. Трябва да ги развиеш, за да ти падне тромбата с въздушната възглавница. Ако не се лъжа са звезди.
Надписа CRUISE го имат всички. Да не мислиш, че ще правят различни тъбла, само защото на даден модел, ЕКУ-то не позволява темпомат.
Линковете от темата са стари и е нормално да не работят, но винаги има разни продавачи. Погледни и в английския форум, там може да има по-нови, работещи линкове.
Надписа CRUISE го имат всички. Да не мислиш, че ще правят различни тъбла, само защото на даден модел, ЕКУ-то не позволява темпомат.
Линковете от темата са стари и е нормално да не работят, но винаги има разни продавачи. Погледни и в английския форум, там може да има по-нови, работещи линкове.
- Rudy
Който наистина търси намира, други чакат наготово:jerryes написа:Остава само лостчето и кабела да намеря и ще го монтирам, обаче от няколко дена се ровя и нищо не намирам, а и всички линкове към разни ибеи и китайски сайтове, които е дал Руди в темата си за круиз контрола, не работят..
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories
Лостчето в ибей
сайта на продавача в ибей

Еее братле, чак ме накара да се чувствам виновен, че попитах...Като казвам, че съм търсил 2 дена имам предвид 2 дена по половин час вечер, който ми остава след работа и всички останали задължения в къщи. Разберете не всеки има време да се рови из нета по цели дни(в случая грешката е моя че в търсачките пиша круиз контрол за авенсис и наистина не намирах). И да регистрилал съм се във форума за да ми е по лесно и да спестя време и главоболия когато ме интересува нещо по колата и слава богу, че има такива пичове като теб, на които им се занимава и помагат..дай боже и аз някой път да мога да помогна на някой ако мога.Rudy написа:Който наистина търси намира, други чакат наготово:jerryes написа:Остава само лостчето и кабела да намеря и ще го монтирам, обаче от няколко дена се ровя и нищо не намирам, а и всички линкове към разни ибеи и китайски сайтове, които е дал Руди в темата си за круиз контрола, не работят..
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories
Лостчето в ибей
сайта на продавача в ибей
П.П. между другото, снощи попаднах на същото лостче в ибей и то като бях написал круиз контрол за рав4, защото ти беше споменал в другата тема че твоето всъщност го дават за рав4 и бях много радостен че го намерих и влезнах тук със цел да споделя за да го видят и други на които им трябва, но беше късно-вече бях такъв който чака на готово