Полусъединител на бензин ?

Аватар
dev212

Полусъединител на бензин ?

Мнение от dev212 » 06 Мар 2012 19:20

Я кажете нормално ли е на първа като отпусна до полусъединител да почва да гасне на нагорнище без газ ? Някой беше казал в една друга тема, че било ОК, но на мен ми се струва, че не е нормално...До сега само дизели съм карал и съм свикнал да тръгвам от полусъединител и сега с този бензин се ядосвам супер много на светофар по нагорнище някой да ми се навре на 10см отзад и аз да се мъча да тръгна без полусъеднител.....

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 06 Мар 2012 19:30

А с дръпната ръчна гасне ли?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 06 Мар 2012 19:32

Бензиновия двигател нее като дизела .Няма как да върви загрял бензинов двигател без даму подадеш газ докато дизела може да върви дори и по баир без дасе подава газ

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 06 Мар 2012 19:46

Не е нормално да се тормози трансмисията на автомобила при потегляне на наклон.
Стандартно преди години, когато имаше истински шофъорски курсове, теоретична подготовка, тренажори, основни технически познания на автомобила и практика - полигон, градско, извънградско, инструктурите ни обучаваха (а КАТ изпитваше) така:
Спираш на наклон, дърпаш ръчната спирачка, задържаш натисната крачната. Подготвяш се за тръгване, като натискаш съединител, включваш на скорост, преместваш крака от крачната спирачка към газта, подаваш леко газ и при усещане на теглителната сила отпускаш ръчната и потегляш спокойно. Упражнението се усложняваше при същата маневра но на заден ход wink.gif

Офф-топик. Питайки приятелка на дъщеря ми дали може да кара кола с ръчни скорости, отговора е: "Ами аз имам книжка за автоматик"
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

photon

Мнение от photon » 06 Мар 2012 19:47

Тракачките имат по-голям въртящ момент в ниските обороти в сравнение с бензиновите двигатели. А тръгването по нагорнище трябва още по време на шофьорските курсове да е отработено...

Аватар
dev212

Мнение от dev212 » 06 Мар 2012 20:07

ами сигурно трябво, но по стечение на обстоятелствата вече 4-5 години от както имам книжка все дизели карам(включително и курса ми беше на дизел) и сега като си купих бензинова кола се озъбих...

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 06 Мар 2012 21:26

dev212 написа:ами сигурно трябво, но по стечение на обстоятелствата вече 4-5 години от както имам книжка все дизели карам(включително и курса ми беше на дизел) и сега като си купих бензинова кола се озъбих...
Въпрос на свикване е

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 06 Мар 2012 21:29

scorpion написа: Офф-топик. Питайки приятелка на дъщеря ми дали може да кара кола с ръчни скорости, отговора е: "Ами аз имам книжка за автоматик"
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Няма майтап, аз скоро разбрах, че е възможно шофьорски курсове да се провеждат на автоматик. Но след това имаш право да караш само кола с автоматични скорости. Никъде в книжката не е упоменато на какъв автомобил си се обучавал, но при инцидент, ако си управлявал автомобил с ръчни скорости, при една проверка може да отнесеш глоба. Това го казва инструктор. Не твърдя, че е така.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 165 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 06 Мар 2012 21:36

И как става тази проверка?
Това са пълни глупости.
Някой нещо се опитва да изкара май.
Нито могат да те ограничат каква кола да караш, нито могат да те ограничат на какви учебни коли да шофираш (да се учиш). Още по-малко знаят къде и как и на какво си изкарал курсове.
Аз съм карал курсове на камион, ама сега карам кола.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 06 Мар 2012 21:49

Преди да не би с изкарването на Ц категория да са давали към нея Б ? Ако е така , значи си е далавера. Каня се от 1 година да почвам тази Ц категория , все я отлагам , да видим докога.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 06 Мар 2012 21:49

TATI написа:И как става тази проверка?
Това са пълни глупости.
Някой нещо се опитва да изкара май.
Нито могат да те ограничат каква кола да караш, нито могат да те ограничат на какви учебни коли да шофираш (да се учиш). Още по-малко знаят къде и как и на какво си изкарал курсове.
Аз съм карал курсове на камион, ама сега карам кола.
Предполагам се прави проверка с удостоверението от ДАИ за проведеният изпит. Пак казвам, това са думи на инструктор и не мога да ги твърдя на 100%.

Една бърза проверка в Google:
http://www.glushkov.com/page/2.html
http://www.volan-bg.com/auto
Не намирам нищо категорично за това твърдение на инструктора все пак.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

photon

Мнение от photon » 06 Мар 2012 21:57

На шофьорските книжки има ограничения като например да шофираш само с очила. Намерих ги тук. Там има ограничение, за вида на трансмисията и още куп други работи.

Даниел Чобанов

Мнение от Даниел Чобанов » 07 Мар 2012 07:18

Имам наблюдение че който не го владее това упражнение тръгва с мръсна газ и пилене на гуми laugh.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 07 Мар 2012 09:04

Спокойно колега - бензина е така, нищо му няма карай и си свиркай. Дизела има система за ППХ/система за принудителен празен ход/. ГНП според товара подава гориво и механичните и електронните помпи го имат това. Като паднат оборотите под определен минимум се включва електронно на по-новите и механично на по-старите подаването на горивото. Бензина си е така, на полусъединител на баир/над определен товар/ без да даваш газ - сам не прави нищо, както обясняват колегите навремето за това имаше изпити на баир с ладите, за да се отрепертира тръгване на полусъединител без да я угасиш.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 07 Мар 2012 09:34

...мда, и на мен м липсва това потегляне без гаС...много е удобно в задръстванията при тръгни/спри режим...между другото системата за обогатяване на сместа на старите дизели особено, където управлението ставаше с центробежен регулатор, върши страхотна работа и за "откопаване" зимата в дълбок сняг.

Публикувай отговор