Полусъединител на бензин ?
Полусъединител на бензин ?
Я кажете нормално ли е на първа като отпусна до полусъединител да почва да гасне на нагорнище без газ ? Някой беше казал в една друга тема, че било ОК, но на мен ми се струва, че не е нормално...До сега само дизели съм карал и съм свикнал да тръгвам от полусъединител и сега с този бензин се ядосвам супер много на светофар по нагорнище някой да ми се навре на 10см отзад и аз да се мъча да тръгна без полусъеднител.....
-
- Получена благодарност: 1 път
Не е нормално да се тормози трансмисията на автомобила при потегляне на наклон.
Стандартно преди години, когато имаше истински шофъорски курсове, теоретична подготовка, тренажори, основни технически познания на автомобила и практика - полигон, градско, извънградско, инструктурите ни обучаваха (а КАТ изпитваше) така:
Спираш на наклон, дърпаш ръчната спирачка, задържаш натисната крачната. Подготвяш се за тръгване, като натискаш съединител, включваш на скорост, преместваш крака от крачната спирачка към газта, подаваш леко газ и при усещане на теглителната сила отпускаш ръчната и потегляш спокойно. Упражнението се усложняваше при същата маневра но на заден ход
Офф-топик. Питайки приятелка на дъщеря ми дали може да кара кола с ръчни скорости, отговора е: "Ами аз имам книжка за автоматик"
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Стандартно преди години, когато имаше истински шофъорски курсове, теоретична подготовка, тренажори, основни технически познания на автомобила и практика - полигон, градско, извънградско, инструктурите ни обучаваха (а КАТ изпитваше) така:
Спираш на наклон, дърпаш ръчната спирачка, задържаш натисната крачната. Подготвяш се за тръгване, като натискаш съединител, включваш на скорост, преместваш крака от крачната спирачка към газта, подаваш леко газ и при усещане на теглителната сила отпускаш ръчната и потегляш спокойно. Упражнението се усложняваше при същата маневра но на заден ход

Офф-топик. Питайки приятелка на дъщеря ми дали може да кара кола с ръчни скорости, отговора е: "Ами аз имам книжка за автоматик"
Няма майтап, аз скоро разбрах, че е възможно шофьорски курсове да се провеждат на автоматик. Но след това имаш право да караш само кола с автоматични скорости. Никъде в книжката не е упоменато на какъв автомобил си се обучавал, но при инцидент, ако си управлявал автомобил с ръчни скорости, при една проверка може да отнесеш глоба. Това го казва инструктор. Не твърдя, че е така.scorpion написа: Офф-топик. Питайки приятелка на дъщеря ми дали може да кара кола с ръчни скорости, отговора е: "Ами аз имам книжка за автоматик"
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
И как става тази проверка?
Това са пълни глупости.
Някой нещо се опитва да изкара май.
Нито могат да те ограничат каква кола да караш, нито могат да те ограничат на какви учебни коли да шофираш (да се учиш). Още по-малко знаят къде и как и на какво си изкарал курсове.
Аз съм карал курсове на камион, ама сега карам кола.
Това са пълни глупости.
Нито могат да те ограничат каква кола да караш, нито могат да те ограничат на какви учебни коли да шофираш (да се учиш). Още по-малко знаят къде и как и на какво си изкарал курсове.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Предполагам се прави проверка с удостоверението от ДАИ за проведеният изпит. Пак казвам, това са думи на инструктор и не мога да ги твърдя на 100%.TATI написа:И как става тази проверка?
Това са пълни глупости.
Една бърза проверка в Google:
http://www.glushkov.com/page/2.html
http://www.volan-bg.com/auto
Не намирам нищо категорично за това твърдение на инструктора все пак.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
-
Спокойно колега - бензина е така, нищо му няма карай и си свиркай. Дизела има система за ППХ/система за принудителен празен ход/. ГНП според товара подава гориво и механичните и електронните помпи го имат това. Като паднат оборотите под определен минимум се включва електронно на по-новите и механично на по-старите подаването на горивото. Бензина си е така, на полусъединител на баир/над определен товар/ без да даваш газ - сам не прави нищо, както обясняват колегите навремето за това имаше изпити на баир с ладите, за да се отрепертира тръгване на полусъединител без да я угасиш.