как се регулират къси светлини Toyota celica GT 2002
как се регулират къси светлини Toyota celica GT 2002
Въпросът ми е следният-как да регулирам късите светлини на toyota celica GT 2002? имам HID светлини,но късите светят ниско долу в земята и едвам ги виждам от предния капак.осветяват на 1 метър пред мен.искам да ги повдигна нагоре та да осветяват пътя.Рових се къде ли не и намерих схема,която ми показва че има един болт ,който се намира отзад на всеки фар и трябва да го въртя наляво или надясно и така се регурилали съответно надолу и нагоре.Е да,ама не.никаква промяна.Или аз не правя нещо като хората.Моля помогнете!!!
the best or nothing
-
laugh.gif Вие шегувате ли се?Естествено че съм сигурна и за марката и за модела и за годината,и че няма копче за регулация вътре в колата.Почти съм сигурна и че единственият начин да се регулират е с този болт,който е на фара,отзад,точно под socket на крушката.Опитах,но няма ефект.Може би не е същият болт,може да има друг,но от схемата ,която намерих ми изглежда,че е този.
P.S. Жена съм,не разбирам много от коли,ама вие и двете ме бихте по точки.
P.S. Жена съм,не разбирам много от коли,ама вие и двете ме бихте по точки.
- Прикачени файлове
-
- Eto i "kartinka"
- headlight.gif (24.54 KiB) Преглеждано 1023 пъти
the best or nothing
мерси stan86,точно това направих,тъкмо се връщам от Тойота сервиз.изтръскаха ми малко протмонето,но поне знам,че е направено както трябва и няма да хабя нерви.Но не ми казаха как става,нито ми показаха гадовете,искаше ми се да споделя как се регулират,за други хора със същия проблем 

the best or nothing
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Стенд на фарове да си направиш сам е почти като да си направиш стенд на предницата сам ... Иска си машина, която да засече точно къде свети и точно къде ТРЯБВА да свети... Диаграмата, която си дала показва къде са връткита, но на стена определено НЕ СТАВА.. Ако са били настроени един път на машина както трябва и от дупка са прескочили надолу-нагоре - може би.... За момента, да... Но като цяло ако са криви вляво или вдясно, няма как да го видиш и оправиш как си требе.... Затова - машинката, даваш 5лв и си готова. А колко те изръсиха Тойота оторизирания сервиз!? 

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Така погледнато е приемливо де biggrin.gif
П.П. щом си в щатите и НЯМАШ врътка за реглаж, значи има автоматичен реглаж на ВИСОЧИНА на фаровете, спрямо път, товар.... НО, този ръчен реглаж, който са направили е правилен, защото с него се задава НУЛЕВА позиция при празна кола на равен път. Колата не можe сама автоматично да регулира фаровете напълно - трябва това, което са ти направили на ръка. Сега вече, автоматично ти регулира височината на фаровете на пътя - т.е. дали караш по надолнище, нагорнище, сама или с трима човека и багаж, височината ще е пак една и съща и няма да ти е близко, нито пък прекалено високо, за да заслепиш някой насрещно движещ се
Американските Тойотки явно в голяма степене са с авто реглаж на височината, защото и Камрито ни е така, но заводско няма ксенони
Със здраве и няма смисъл да те е яд - трябва да се прави такова нещо веднъж годишно, а тук дори по три пъти се налага с нашите кратери по "пътищата" laugh.gif
П.П. щом си в щатите и НЯМАШ врътка за реглаж, значи има автоматичен реглаж на ВИСОЧИНА на фаровете, спрямо път, товар.... НО, този ръчен реглаж, който са направили е правилен, защото с него се задава НУЛЕВА позиция при празна кола на равен път. Колата не можe сама автоматично да регулира фаровете напълно - трябва това, което са ти направили на ръка. Сега вече, автоматично ти регулира височината на фаровете на пътя - т.е. дали караш по надолнище, нагорнище, сама или с трима човека и багаж, височината ще е пак една и съща и няма да ти е близко, нито пък прекалено високо, за да заслепиш някой насрещно движещ се

Ами сигурно имаш право,защото мога да се закълна,че копче,ръчка или каквото и да е за регулаж на фаровете,вътре в колата НЯМА.А фаровете ми се включват автоматично,когато колата "прецени",че е достатъчно тъмно biggrin.gif.И ако ми позволиш да си запазя правото за в бъдеще да задавам въпроси,защото виждам,че имаш доста познания 

the best or nothing
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Стига да мога - ще помагам. Но има и други хора тук, които също биха били от помощ biggrin.gif Тук сме хора в повечето случаи.... предимно....
Но поне си си направила труда на имаш кирилица, нищо че си в САЩ.... много хора, които са си в България не си правят труда да пишат четливо, че да можем да разберем какво искат, че да помогнем....
П.П. Ако имаше врътка, трябваше да е от ляво на волана, до реглажа на огледалата ти някъде.
Но поне си си направила труда на имаш кирилица, нищо че си в САЩ.... много хора, които са си в България не си правят труда да пишат четливо, че да можем да разберем какво искат, че да помогнем....
П.П. Ако имаше врътка, трябваше да е от ляво на волана, до реглажа на огледалата ти някъде.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не си много прав. В service manuala ми е дадено как се настройват светлините с помоща на стена, а не на специален стентMe4oKyX написа:Стенд на фарове да си направиш сам е почти като да си направиш стенд на предницата сам ... Иска си машина, която да засече точно къде свети и точно къде ТРЯБВА да свети...