как се регулират къси светлини Toyota celica GT 2002

vikiarh

как се регулират къси светлини Toyota celica GT 2002

Мнение от vikiarh » 05 Мар 2012 19:29

Въпросът ми е следният-как да регулирам късите светлини на toyota celica GT 2002? имам HID светлини,но късите светят ниско долу в земята и едвам ги виждам от предния капак.осветяват на 1 метър пред мен.искам да ги повдигна нагоре та да осветяват пътя.Рових се къде ли не и намерих схема,която ми показва че има един болт ,който се намира отзад на всеки фар и трябва да го въртя наляво или надясно и така се регурилали съответно надолу и нагоре.Е да,ама не.никаква промяна.Или аз не правя нещо като хората.Моля помогнете!!!
the best or nothing

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 05 Мар 2012 22:02

Нямаш ли отляво от волана копче за регулиране (както при всичките коли)?
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

vikiarh

Мнение от vikiarh » 05 Мар 2012 22:35

нямам,ако имаше,щях да съм ги регулирала вече.Не при всички коли е така,или поне не при Celica,за съжаление.
the best or nothing

mishel7524

Мнение от mishel7524 » 05 Мар 2012 22:55

А сигурна ли си за годината?
Celica TS-2002

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 05 Мар 2012 23:21

Освен къде се върти ти трябва и ръководство как точно се регулират. Става и на стена, но си има правила wink.gif

vikiarh

Мнение от vikiarh » 05 Мар 2012 23:21

laugh.gif Вие шегувате ли се?Естествено че съм сигурна и за марката и за модела и за годината,и че няма копче за регулация вътре в колата.Почти съм сигурна и че единственият начин да се регулират е с този болт,който е на фара,отзад,точно под socket на крушката.Опитах,но няма ефект.Може би не е същият болт,може да има друг,но от схемата ,която намерих ми изглежда,че е този.
P.S. Жена съм,не разбирам много от коли,ама вие и двете ме бихте по точки.
Прикачени файлове
Eto i "kartinka"
Eto i "kartinka"
headlight.gif (24.54 KiB) Преглеждано 1023 пъти
the best or nothing

vikiarh

Мнение от vikiarh » 05 Мар 2012 23:27

Vesko написа:Освен къде се върти ти трябва и ръководство как точно се регулират. Става и на стена, но си има правила wink.gif
знам го и това wink.gif,2-3 метра от стената,Х ще лепя ако трябва,линии ще чертая,само да разбера първо,къде бъркам та светлините не се повдигат нагоре
the best or nothing

Аватар
stan86

Мнение от stan86 » 06 Мар 2012 00:58

А обърна ли внимание дали сега не са се изместили на ляво или на дясно? Също така, ако не се лъжа и на дългите светлини има винт за регулиране, да не се бъркаш с него?
По-добре е да ти ги регулират в сервиз, ще си спестиш малко нерви пък и на тези дето карат срещу теб! Успех :thumbsup: !!!

vikiarh

Мнение от vikiarh » 06 Мар 2012 01:05

мерси stan86,точно това направих,тъкмо се връщам от Тойота сервиз.изтръскаха ми малко протмонето,но поне знам,че е направено както трябва и няма да хабя нерви.Но не ми казаха как става,нито ми показаха гадовете,искаше ми се да споделя как се регулират,за други хора със същия проблем sad.gif
the best or nothing

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Мар 2012 01:33

Стенд на фарове да си направиш сам е почти като да си направиш стенд на предницата сам ... Иска си машина, която да засече точно къде свети и точно къде ТРЯБВА да свети... Диаграмата, която си дала показва къде са връткита, но на стена определено НЕ СТАВА.. Ако са били настроени един път на машина както трябва и от дупка са прескочили надолу-нагоре - може би.... За момента, да... Но като цяло ако са криви вляво или вдясно, няма как да го видиш и оправиш как си требе.... Затова - машинката, даваш 5лв и си готова. А колко те изръсиха Тойота оторизирания сервиз!? happy.gif

vikiarh

Мнение от vikiarh » 06 Мар 2012 01:43

ohmy.gif 5лв.?!това си е супер цена.Ами аз пропуснах да кажа,че живея в Щатите,з-то не мисля,че е важно,но ако те интресува платих 54$,те са кожодери,но за една година,от днес нататък, ако имам проблем отивам и те са длъжни да ми го оправят без пари smile.gif
the best or nothing

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Мар 2012 02:00

Така погледнато е приемливо де biggrin.gif

П.П. щом си в щатите и НЯМАШ врътка за реглаж, значи има автоматичен реглаж на ВИСОЧИНА на фаровете, спрямо път, товар.... НО, този ръчен реглаж, който са направили е правилен, защото с него се задава НУЛЕВА позиция при празна кола на равен път. Колата не можe сама автоматично да регулира фаровете напълно - трябва това, което са ти направили на ръка. Сега вече, автоматично ти регулира височината на фаровете на пътя - т.е. дали караш по надолнище, нагорнище, сама или с трима човека и багаж, височината ще е пак една и съща и няма да ти е близко, нито пък прекалено високо, за да заслепиш някой насрещно движещ се :thumbsup: Американските Тойотки явно в голяма степене са с авто реглаж на височината, защото и Камрито ни е така, но заводско няма ксенони :thumbsup: Със здраве и няма смисъл да те е яд - трябва да се прави такова нещо веднъж годишно, а тук дори по три пъти се налага с нашите кратери по "пътищата" laugh.gif

vikiarh

Мнение от vikiarh » 06 Мар 2012 02:23

Ами сигурно имаш право,защото мога да се закълна,че копче,ръчка или каквото и да е за регулаж на фаровете,вътре в колата НЯМА.А фаровете ми се включват автоматично,когато колата "прецени",че е достатъчно тъмно biggrin.gif.И ако ми позволиш да си запазя правото за в бъдеще да задавам въпроси,защото виждам,че имаш доста познания rolleyes.gif
the best or nothing

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Мар 2012 02:31

Стига да мога - ще помагам. Но има и други хора тук, които също биха били от помощ biggrin.gif Тук сме хора в повечето случаи.... предимно....

Но поне си си направила труда на имаш кирилица, нищо че си в САЩ.... много хора, които са си в България не си правят труда да пишат четливо, че да можем да разберем какво искат, че да помогнем....

П.П. Ако имаше врътка, трябваше да е от ляво на волана, до реглажа на огледалата ти някъде. :thumbsup:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 06 Мар 2012 06:04

Me4oKyX написа:Стенд на фарове да си направиш сам е почти като да си направиш стенд на предницата сам ... Иска си машина, която да засече точно къде свети и точно къде ТРЯБВА да свети...
Не си много прав. В service manuala ми е дадено как се настройват светлините с помоща на стена, а не на специален стент wink.gif Но все пак при тойота може да е различно biggrin.gif

Публикувай отговор