свещи на водната риза Avensis d4d 2001
свещи на водната риза Avensis d4d 2001
Здравейте Колеги,
Знае ли някой какво командва свещите за подгряване на водната риза на Avensis d4d 2001. Свещите са три, бяха изгоряли. Смених свещите, проверих релетата и бушоните - изправни са, но не идва маса кам релетата. Предпологам че има някаде термо датчик, който задейства релетата. Някой знае ли каде е и дали това е проблема.
Знае ли някой какво командва свещите за подгряване на водната риза на Avensis d4d 2001. Свещите са три, бяха изгоряли. Смених свещите, проверих релетата и бушоните - изправни са, но не идва маса кам релетата. Предпологам че има някаде термо датчик, който задейства релетата. Някой знае ли каде е и дали това е проблема.
Здравейте колеги, аз тойотата я имам от скоро..,но и мен започна да ме дразни тази работа на двигателя на около 1200 оборота ,докато загрее.Понеже за момента карам предимно градско на къси разстояния и ми прави впечатление,че дори и на 60-градуса на "водата",двг. пак работи на 1200 оборота. Изключвах фарове,парно,всякакви други консуматори,но ефект никакъв! Та...,се чудех дали вече не е измислен начин да се накара този двг.(D4D)...,да заработи като нормалните двигатели на 850-900 оборота! Ще съм благодарен ако някой сподели за някакво решение на този "проблем" на D4D! Иначе като загрее на 90-градоса рабати перфектно(една чертичка под 1000 оборота)...
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
Благодаря ти "Мечо",с твоя помощ открих "ключо за бараката"Me4oKyX написа:Вече сме го упоменали по-горе - намали топлината да НЕ Е на МАХ и ще паднат оборотите. Направи си я да духа топло, но не на МАХ и ще си паднат оборотите само

TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.
- Instruktor59@yahoo.com
Става и с вентилатора ама трянва да е на 2 чертички макс май. А най-добре да е на ауто ,сега вече не е толкова студено, не вдига оборотите а и не духа студено докато не загрее . Като позагрее почва да духа полека и с дозагряването засилва самичко вентилатора ,като стигне вътре зададената температура в купето си намалява духането .
Въззползвай се от тоя климатроник иначе да си беше взел с врътки. Мен много ме кефи интелигентата работа на тойтския климатроник
Въззползвай се от тоя климатроник иначе да си беше взел с врътки. Мен много ме кефи интелигентата работа на тойтския климатроник