Здравейте,
Днес си взимам колата от ремонт и боядисване на предна и задна броня и тези две светлинки светят постоянно?! Бутона TRC OFF e постоянно изгаснал и никакви признаци на живот. След изключване на акумулатора за 10 сек. няма никаква промяна. Помагайте!! Защо могат да светят само те двете?
Колата е Авенсис 2.0 бензин 2004 год.
VSC и TRC OFF светят постоянно?
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Ако при кола на контакт е имало разкачена букса на някой важен датчик е възможно да ти светят тези лампи. Когато сменях горивния филтър бях дал на контакт на откачена букса на дебитомера , за да проверя дали индикацията за горивото работи коректно и след това ми светнаха лампите. Откачих акумулатора за 10 минути и всичко се оправи.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Точно това и аз реших да направя. Явно за 10сек. не става нищо. Откачих акумулатора за 15 мин. и лампите изгаснаха. Не съм сигурен дали скоро няма да светнат пак така че за всеки случай ще си купя OBD четец за да си проверя всичко.iovkito написа:Ако при кола на контакт е имало разкачена букса на някой важен датчик е възможно да ти светят тези лампи. Когато сменях горивния филтър бях дал на контакт на откачена букса на дебитомера , за да проверя дали индикацията за горивото работи коректно и след това ми светнаха лампите. Откачих акумулатора за 10 минути и всичко се оправи.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4