Избор на Corolla конкретна кола

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Vani4a_72

Избор на Corolla конкретна кола

Мнение от Vani4a_72 » 09 Фев 2012 19:58

Здравейте колеги,
улегнал човек съм и не ми е необходима кола с кой знае каква мощност и се насочих към модела на корола с 1.4двигател. Харесах една конкретно но гледам че отпред и няма част от решетката нещо е дърпана май. Някой да я е гледал все пак е на 70000км.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Фев 2012 20:11

Липсващата капачка на бронята е най-малката козметична забележка, срещу 60 лв. ще си купиш нова.
Интериора е много изтормозен и волана е износен като за 170 000 км.
Тази кола сигурно е била служебна и никой не е положил грижи за нея. Ако все пак ти харесва много вземи номера на шасито и я провери в ТМ Ауто и си прецени на място дали няма да те дразни овехтелия интериор. :thumbsup:

Към цената калкулирай и: капачка на броня, нов акумулатор, 4 джанти и 4 гуми, Каско, данък и Еко такса, смяна на масла, спирачна течност, антифриз и филтри.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
dnedkov
Обратна връзка:

Мнение от dnedkov » 09 Фев 2012 20:22

zi_zi_top написа:Липсващата капачка на бронята е най-малката козметична забележка, срещу 60 лв. ще си купиш нова.
Интериора е много изтормозен и волана е износен като за 170 000 км.
Тази кола сигурно е била служебна и никой не е положил грижи за нея. Ако все пак ти харесва много вземи номера на шасито и я провери в ТМ Ауто и си прецени на място дали няма да те дразни овехтелия интериор. :thumbsup:

Към цената калкулирай и: капачка на броня, нов акумулатор, 4 джанти и 4 гуми, Каско, данък и Еко такса, смяна на масла, спирачна течност, антифриз и филтри.
+ пластмасов капак ляво огледало
+ луфта между капака и горната част на бронята е по-малък в лявата част, отколкото вдясно
Според мен колата има удар вляво.
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (151.43 KiB) Преглеждано 1901 пъти
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 09 Фев 2012 20:35

Също мисля, че е имала удар, което само по себе си не е страшно. Страшното в случая е, че толкова сиромашки възстановена, че няма кинти за две пластмаси за 200лв. и фугите са такива че от сто метра се вижда, че някой гладен учащ се тенекеджия е хвърлил с лопатата бронята, капака и калника. Интериора е като на такава Корола над 250к км. На жената е на 220к реални и е доста по запазена, а е бивша служебна. Имал съм 4 такива и знам как се износва интериора. Според мен тази не си струва. По добре дай повече пари и си вземи някоя по читава.
Човек се учи докато е жив.

Vani4a_72

Мнение от Vani4a_72 » 09 Фев 2012 20:54

и аз видях волана и ми се стори доста износен, но на следващите снимки вярно че не беше фокусирана много но изглежда по различно .Отпред интериора е запазен и за това предполагам, че или снимката е реална и е имало удар отпред и е гръмнал еърбега на волана и е сменен с някакъв какъвто им е попаднал. Просто няма логика интериора да е добре а волана да е захабен така.

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 09 Фев 2012 21:05

И лоста е захабен, и седалката на пътника, което е рядко. Ако се сменя чаршафа се сменя само малката част в средата, Ринга не се сменя.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Фев 2012 21:21

С други думи "това не е колата"! Огледай се, има доста от този модел. Сигурен съм, че можеш да намериш нещо много по-добро и запазено. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Vani4a_72

Мнение от Vani4a_72 » 09 Фев 2012 21:37

благодарско на всички отзовали се ще оглеждам за някоя друга

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 09 Фев 2012 21:56

Абе ако я дадат за 4500 лв.,що да не я вземе колегата.Всичко е до пазарлък.А всички ще му помогнат да я направи кукла,сефте не е.

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 09 Фев 2012 23:27

тази кола е мнооооооооооого над 70хиляди съдейки по интериора ИЛИ е имала удар при който ербега е изскочил и са сменили волана ------ > и в двата случая далеч, далеч, по-далеч на майната си от този екземпляр smile.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 09 Фев 2012 23:30

KiLLeR написа:тази кола е мнооооооооооого над 70хиляди
Все пак зависи колко време е висяла в тенекеджииното biggrin.gif

Аватар
KiLLeR

Мнение от KiLLeR » 09 Фев 2012 23:47

Vesko написа:
KiLLeR написа:тази кола е мнооооооооооого над 70хиляди
Все пак зависи колко време е висяла в тенекеджииното biggrin.gif
И бояджията си е връткал на място с пръстени на всяка ръка и волана така се е износил biggrin.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 10 Фев 2012 06:25

KiLLeR написа:------ > и в двата случая далеч, далеч, по-далеч на майната си от този екземпляр smile.gif
+1 :thumbsup:

Абе zi_zi, как реши, че интериора е много износен?
Интериора на една кола само волана ли е?
Интериора на тази кола е най-малкия й проблем!
Та дори седалката на шофьора не е скъсана на лакътя или къде и да било.

Проблема на тази кола е, че е удряна и не се знае после как е въстановена, както споменаха колегите по-горе явно хамалската въстановена. Ако еър-бега се отворил, което е почти сигурно я пиши бегала, защото е почти сигурно, че не са разпъмали после рамата, както е била оригинално.

Такава и каквато и да е друга кола, никога не се купува преди да си я карал поне няколко километра. Ако искаш си направи експртимент (и ако ти дадат добра цена). Първо отиди и я карай, ако не е в съосие при малко по висока скорост ще има вибрации във волана и дори шумове. Ще тегли наляво или надясно. Второ вземи й номера на рамата (VIN-a) и отиди в ТМ Ауто да я провериш, каквото имат за нея. И след това вече може да си прецениш дали си струва. Провери дали някъде в купето е мокро или има влага по постелките, както и в багажника. Ако има влага или мокро значи след ремонта не са напаснали вратите и капаците и пропуска вода. Ако мирише вътре на мухъл, работата е ясна...

Ако нямаш време и/или възможности за нито едно от горните действия я зарежи!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

IVOtuning
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от IVOtuning » 10 Фев 2012 07:37

Най-добре е колата да се види на място, така излиза като диагноза на пациент по телефона...има забележки, но не е чак толкова зле положението.
Премиум ауто са коректни.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 10 Фев 2012 08:08

Това с карането не ми се вижда да стане. Задна лява джанта не става за нищо, дори не виждам гумата дали не е спаднала. То дори и да може да се кара, сигурно ще тресе и ще се вее из пътя и ходи разбери от джантите ли е или от нещо друго.

Публикувай отговор