Проблем с теч на антифриз от разширителния съд!

rumenmitev

Проблем с теч на антифриз от разширителния съд!

Мнение от rumenmitev » 02 Фев 2012 18:38

Здравейте колеги,
На разширителното казанче има един винт (може би е за обезвъздушаване), на него има едно гумено пръстенче за уплътнение. Въпроса ми е: Тъй като това пръстенче много често се прецаква и почва да пропуска, от къде да си взема по качествено, можеби силиконово или някакво друго , че ми писна на 2 месеца да го сменям?
Става въпрос за Авенсис 1 д4д 2001 г.

Аватар
bmitev

Мнение от bmitev » 03 Фев 2012 10:13

Колега, пробвай с клингеритово оплътнение. Използват се при радиаторите по домовете (т.е. горещата вода не е проблем). Клингерита има свойството да се раздува от влагата и да оплътнява още по-добре. Можеш да го намериш в повечето железарии и ВиК магазини.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем

dobatadobrev

Мнение от dobatadobrev » 07 Фев 2012 23:39

Това е О-пръстен и е стотинки :)))) При мен само таеше (не винаги-има само бели следи от засъхнала течност) от там но не губи антифриз.И аз не знам за какво е предположих ,че до там трябва да е нивото на антифриза. От ВиК части си взех няколко за лев

rumenmitev

Мнение от rumenmitev » 08 Фев 2012 10:37

Вярно, че е стотинки, но ми писна на 2 месеца да ги сменям затова мислех, че има с по добра гума та да искарат поне година. При мен не сълзи ами си тече и ако не проверявам прави мазало по перката на радиатора.

Публикувай отговор