Мнение
от kiril_kirilow » 31 Яну 2012 16:58
Аз лично използвам само обикновенна течност за чистачки.Течноста е зимна - разредена и готова за употреба от ОМВ.От тази обикновенната, дето е в туби по 4 литра.Не съм особен фен на тази верига,но фирмата в която работя има договор със нея и те така.....Слагам само такава.За мое голямо учудване нямам проблем със замръзване.
Процедирам така - сутрин колата работи няколко минути ( една цигара време) със "настройките"-Вентилатора на 4,посока "само на прозорците",температурата максимално в червеното и натиснат бутон за "само вътрешен въздух".
След което пръскам няколко пъти и нещата стават.За момент се замъгля малко,но повторното пръскане решава проблема.
Ако леда по предното стъкло е дебел,във багажника винаги ми остава по малко от течноста и изливам малко директно от тубата.
Дори и тази сутрин при -14 градуса,нямах проблеми със почистването по този начин.
Така си реших проблема със досадното,трудоемко и понякога опасно стържене на леда по предният прозорец.
П.П
Колеги,един съвет от мен.НИКОГА не използваите каквото и да било за мазане на уплътненията на вратите против замръзване.Независимо колко е "марково",ефективно,рекламирано и т.н.....Ефекта е точно обратен,да найстина за няколко дни или седмица има ефект,но ще забравите пак да намажете и тогава става огромен проблем,няма отваряне - чупят се дръжки и се късат уплътнения.
Предишната ми кола беше третирана със подобен препарат ( скъп марков) и брах огромни ядове със замръзването.Сегашната никога не е третирана и нямам никакви проблеми.
Без Toyota , засега .......