Avensis 2007 г. 2.0 d4d 126 к.с. Сутрешно изпушване
-
Avensis 2007 г. 2.0 d4d 126 к.с. Сутрешно изпушване
При запалване сутрин изпушва за кратко и ми се струва бял пушек и после нищо. На какво може да се дължи това?
Колега, в студените, влажни дни кондензира влага в генерацията на автомобила. Когато сутрин запалиш, горещите газове от двигателя изпаряват влагата и според мен това е което виждаш като "бял пушек".
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
- iceman1234
-
- iceman1234
-
Разочарован малко може би прозвуча пресилено, защото все пак купих авенсис, тъй като бях доволен от служебна такава. По- скоро имах може би очаквания за по-нисък разход от дизела, а не 8-8,5 градско. Но явно е нормално. Но с тия капризи към нафтата също ме учудват. А иначе колата си е перфектна. Само леки забележки към понъване на дунапрена на шофьорската седалка и износване на топпката на лоста на скоростите и изтърсване и лъскане на кожата на волана.
-
Пробвах с добавка за почистване на дюзите и горивната система от тойота даже купена. Видимо никакъвефект. Вчера даже сипах и друга добавка пак оттам против сгъстяване на нафтата и т.н. Да видим какво ще стане. Все още си изпушва при натискане и така. И с тези цени на горивата май бензиновите коли пак ще си е по- разумното решение.
решението е бензин +газ винаги е било най-изгодно според мен. Иначе нафта+добавка си идва дебело.Nikolos1976 написа:Пробвах с добавка за почистване на дюзите и горивната система от тойота даже купена. Видимо никакъвефект. Вчера даже сипах и друга добавка пак оттам против сгъстяване на нафтата и т.н. Да видим какво ще стане. Все още си изпушва при натискане и така. И с тези цени на горивата май бензиновите коли пак ще си е по- разумното решение.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Avensis 2007 г. 2.0 d4d 126 к.с. Сутрешно изпушване
Мисля , че това е най-важното. Или си разочарован , че не продължава с белия пушек laugh.gif . Карай си количката и не се тормози с излишни работи. Не знам от кой град си , но разход 8-8,5/100 през зимата си е много добър. Все пак колата загрява извънградско до 90 градуса за 7-8 км каране на 6-та скорост. На къси разстояния си работи почти винаги на неоптимална температура. Щом ви харесват толкова газовите уредби , сменяйте колите и готово. С това газово никога не знаеш колко ти гори , особено като е студено навън , а колко ти сипват на бензиностанцията си е пак Божа работа. На аудито ми с бутилка 35 литра , нито веднъж не се е случило да заредя 2 пъти еднакво количество газ.Винаги е +/- 2-3 литра. Ако някой реши да обяснява как зависело от колонката , от температурата навън и от клапана в бутилката , може да си го спести , за да не превръща пак темата в бензин срещу дизел.Nikolos1976 написа: и после нищо.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014