Povishen razhod na maslo-Land Cruiser 3,0 D4D

mvenci

Povishen razhod na maslo-Land Cruiser 3,0 D4D

Мнение от mvenci » 03 Дек 2011 19:21

Imam Toyota Land Cruiser J 120-diesel.(2005 god)Na okolo 2000 km dvigatelq mi harchi okolo 1 liter maslo,tova e samo ako se kara na visoki oboroti(naj-veche na magistrala)Pri poslednata smqna na masloto slojih prisadka na Liqui Molly.No razhoda na maslo izvan grada ostana.Dvigatelq e na 100 000 km,zatova se pritesnqvqm.Dajte savet ako nqkoj ima opit s tova.
Blagodarq predvaritelno
Venci Manov

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Дек 2011 20:08

МНОГО запушени дюзи от "хубавата" ни нафта... От липса на гориво, развива висока температура и изгаря маслото по стените на цилиндъра ..... Така има случаи на челосани бутала, освен разход, спукана глава, блок .... зависи до къди ще я докараш.... :thumbsup: Засега има оправия, но недей задълбочава и чакай, да не си отвориш по-голяма беля на главата....

aran

Мнение от aran » 03 Дек 2011 20:38

Колега Мечокух , ако може да споделиш каква е тази оправия ??? :thumbsup:
Ne karai pil !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Дек 2011 23:44

Прочистване на дюзите - дали на ултразвук, дали с добавка - което ти е на сърце и което ти вдъхва повече доверие.... Но при ултразвука, трябва да го прави някой, който може и го знае, а за добавката, трябва ТИ да знаеш или поне някой да гарантира, че прави това, за което си я взел.... Има и няколко прочистващи, които ще помогнат, а после е добре и една ревитализираща да турнеш, пак която марка ти харесва, стига да е истинска.... Ако искаш конкретен съвет - пиши ЛС, щото ми писна да ми обесняват, че пробутвам буклуци, а всички пробвали са от доволни, предоволни.... ама плямпалници много и тук, та за това - ЛС или ако искаш, може направо да ми звъннеш, ще споделя веднага решение на проблема - 0899 868618 - Петър съм ... Просто утре ще разглабям половината Корола, за да я потурча още повече, че заводските неща са "страхотни" и само ме дразнят .... Незнам дали ще седна пред компа утре.... :thumbsup:

Аватар
diesel_power

Мнение от diesel_power » 04 Дек 2011 08:58

Me4oKyX написа:МНОГО запушени дюзи от "хубавата" ни нафта... От липса на гориво, развива висока температура и изгаря маслото по стените на цилиндъра ..... Така има случаи на челосани бутала, освен разход, спукана глава, блок .... зависи до къди ще я докараш.... :thumbsup: Засега има оправия, но недей задълбочава и чакай, да не си отвориш по-голяма беля на главата....
То ако остава масло ще го гори и без да е повишена температурата на на горене в цилиндъра.
Такъв висок разход може да е от спукано бутало.
От повишеното подкартерно налягане се качва масло през отдушника и го засмуква в цилиндрите .
Симтомите са повишено чукане от мотора и тресене все едно че е на 3 цилиндъра.
Буталата се топят и надират цилиндъра от запушени дюзи,но как като си отпуши дюзите с твоята добавка ще му зарастнат раните на буталата и цилиндрите и ще спре да гори масло?!?

Scott

Мнение от Scott » 04 Дек 2011 10:32

diesel_power написа:...но как като си отпуши дюзите с твоята добавка ще му зарастнат раните на буталата и цилиндрите и ще спре да гори масло?!?
Явно не четеш внимателно...
Me4oKyX написа:... а после е добре и една ревитализираща да турнеш, пак която марка ти харесва, стига да е истинска....
... и сетне почват слуховете че добавкоте не вършели работа :whistle:

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Дек 2011 20:37

diesel - не от МОЯТА, а от добавка! Да, може да се реши проблема с "раните" стига да не са в критичен вариант вече..... Ноооо, кой каквото иска ... Никой не карам, просто това е една от много вероятните причини....

Скот - теб кой те натиска, та звъниш !??? НЕ сери ако обичаш и тук, ПАК, както досега... Хората с проблеми като този, хванати на време, пробват, решават си проблема и си карат пак колата с кеф.... Не са един, не са двама, ама никой няма да се хване да ти обеснява на твоята професорска глава, че АДЖЕБА МОЖЕЛО.... Ай със здраве и пропускай да сереш след и около мен ако може! Благодаря за което! wink.gif

Scott

Мнение от Scott » 04 Дек 2011 23:36

Me4oKyX написа:... Хората с проблеми като този, хванати на време, пробват, решават си проблема и си карат пак колата с кеф...
Хванати навреме :whistle: 1 литър на 2000км май повече за поп плаче отколкото за доктор. Нали се сещаш, че ако такъв разход на масло се оправяше с подправки ти нямаше да висиш по форумите да търсиш клиенти.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Дек 2011 23:54

Хахахаах, абе муценце, аз клиенти не си търся по форумите .... просто предлагам различно лечение........ Говори си бре муцка, не ми пречиш..... Хората са си доволни и не си търся, просто качествените неща и истинските такива си намират хората сами ... :whistle:

Публикувай отговор