смяна на накладки
-
смяна на накладки
Здражейте ! Интересуваме на колко км. средно се сменят предни и задни накладки. Колата изминава около 1000 км. месе4но и то предимно градско. Ще сьм Ви благодарен за мнения.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Много зависи от шофера и от накладките.Аз на карината съм минал 70 000 след като смених задните барабанни челюсти, а отпред не съм сменял още но са за смяна-2мм феродо има. Значи ако ги сменя сега, колата с предните ще е минала 75000 поне, а задните могат да минат още толкова поне.
Имахме една служебна октавия 1, първа смяна на четирите колела на 145000, втора смяна на предни накладки и дискове на 205000км. А я караше който както свари, но повечето километри по-културно от мен и колегата.
Имахме една служебна октавия 1, първа смяна на четирите колела на 145000, втора смяна на предни накладки и дискове на 205000км. А я караше който както свари, но повечето километри по-културно от мен и колегата.
Carina E 4AFE LB 1992
- Not_active_user_1
Re: смяна на накладки
Като им дойде времето ще чуеш свирене или ще видиш на таблото да ти свети ламБата.vidimi2000 написа:Здражейте ! Интересуваме на колко км. средно се сменят предни и задни накладки. Колата изминава около 1000 км. месе4но и то предимно градско. Ще сьм Ви благодарен за мнения.
Точно км.никой не може да ти каже, защото зависи от задкормилното, от накладките, дисковете, при какви условия се кара, как и къде се кара.
Ако повече ползваш моторната спирачка и не си на принципа „газ-спирачка“ ти гарантирам дълъг живот на накладките поне 100 хил. км.