Toyota в БГ - колко?
Toyota в БГ - колко?
Има вероятност да се върна в БГ.
Смятах колко ще ми струва да си закарам Королата там, и излиза че 3800 лв са ми само митото и ДДС-то (акциз няма). За транспорт да не говорим, сигурно поне 2000$ ще ми е от Кали до БГ. Та ако реша да си я внасям, ще ми излезе златна.
Въпроса е...
За какви пари мога да си купя нещо подобно в БГ - Toyota Corolla 2000 LE. Иска ми се да е Toyota, но ако е с много по-скъпо от другите марки в класа май няма да стане. И след закупуването да не ми се налага да правя ремонти за 1000+ лв biggrin.gif
Смятах колко ще ми струва да си закарам Королата там, и излиза че 3800 лв са ми само митото и ДДС-то (акциз няма). За транспорт да не говорим, сигурно поне 2000$ ще ми е от Кали до БГ. Та ако реша да си я внасям, ще ми излезе златна.
Въпроса е...
За какви пари мога да си купя нещо подобно в БГ - Toyota Corolla 2000 LE. Иска ми се да е Toyota, но ако е с много по-скъпо от другите марки в класа май няма да стане. И след закупуването да не ми се налага да правя ремонти за 1000+ лв biggrin.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
ako ia zakarash do NY, ot tam transporta mislia che e po evtin. kolkoto do mita, akcizi, danaci, moje i da sa poveche, no ako ti sega se vodish postoiano prebivavash v chujbina i se zavrashtash v BG, mojesh da si zakarash kolata tam bez da gi plashtash vsichkite tez taksi, no niama da imash pravo da ia prodavash za izvestno vreme(mislia che beshe ot sorta na 2 godini). neka horata ot BG da kajat, az tova samo sam go chuval, no ne sam siguren kak tochno stoiat neshtata.
->
Ами не, няма никакви модификации, не мисля и да правя поради ред причини (некадърност, семейство и т.н.).
Не се водя и постоянно пребиваващ тук. Значи все пак ще я продавам ако ще се връщам.
Та се чудех колко ще ми струва в БГ подобна кола.
Не се водя и постоянно пребиваващ тук. Значи все пак ще я продавам ако ще се връщам.
Та се чудех колко ще ми струва в БГ подобна кола.
Да де, какво означава 'там'? Ако там е САЩ - вече съм си купил. Ако е БГ - нали това питам, каква кола бихте препоръчали в същия клас и колко би струвала в БГ, че нямам никаква идея от цени там?V35GTR написа:hyankov - ti si lud! lol![]()
kupi si tam kola i zabravi za tia glavobolia!
Мерси.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Vsi4kite hora, koito sa ti otgovorili sa v US.hyankov написа:Да де, какво означава 'там'? Ако там е САЩ - вече съм си купил. Ако е БГ - нали това питам, каква кола бихте препоръчали в същия клас и колко би струвала в БГ, че нямам никаква идея от цени там?V35GTR написа:hyankov - ti si lud! lol![]()
kupi si tam kola i zabravi za tia glavobolia!
Мерси.
A V35GTR ti predlaga da si kupi6 kola kato se pribere6 v BG.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
Re: Toyota в БГ - колко?
Zna4i,po Internet gledah dve Corolli 1,8 VVT-I...hyankov написа:Има вероятност да се върна в БГ.
Въпроса е...
Na ednata i iskat 13900 lv,tq e 2000 god.,nov vnos e,zna4i bez mito (mitoto izliza 2500-2800),a na drugata- 18000 lv,2003 god. e!
Ima razli4ni modeli,koito se predlagat za nov vnos v Bg,ot 4astni lica obqvi ne vidqh,pone za tozi model!
No i ti sam moje6 da gi vidi6 v www.mobile.bg !Samo ne znam dali 6te se otvori ot USA...
4uval sum oba4e,4e v tozi site obqvite sa s malko ponaduti ceni!Taka,4e po-nadolu 6te e,ako si vzima6 ottuka kola!Vapros na pazarluk!

- Xeku
Хайде и още едно българско мнение! Ако планираш да се връщаш постоянно в България, може би си струва да си внесеш колата, въпреки скъпия транспорт и таксите. Същият модел тук не можеш да си вземеш, не е правен за Европа и ако има такива коли, то те са единични бройки, внесени от отделни хора (т.е. не масово). Подобните европейски модели, нито са по-евтини, нито са по-хубави, поне според мен. Можеш да си вземеш Корола, или Авенсис около 2000 година, за около 13-15 000 лева ( $8 -10 000), като става дума за предпоследните им модели. Събери информация за митническите тарифи, за превоза и за всичко останало (напр. поддържане на модел за Америка в България - не е невъзможно, но е по-скъпо и изнервящо) и си реши! Успех!
Пф... и аз си го мисля постоянно.
3800 лв за мито и ДДС ще ги прежаля. Дядо е инвалид, може да я внеса безмитно даже. Само че с транспорта...
И още повече, тази кола като я няма в БГ, сервиз ала-бала... ако се счупи нещо аз не мога сам да си я оправя...
3800 лв за мито и ДДС ще ги прежаля. Дядо е инвалид, може да я внеса безмитно даже. Само че с транспорта...
И още повече, тази кола като я няма в БГ, сервиз ала-бала... ако се счупи нещо аз не мога сам да си я оправя...
- LordDigital
- СупраДжия
А я да попитам ,оти ке се връщаш във БГ - наи-добре си седи тука и си караи Колатаhyankov написа:Пф... и аз си го мисля постоянно.

Инак във БГ маи повечето Тойоти дето продават са некви ... 2-3 качество ли и аз не знам ,там примерно трансмисиите маи ги хвърлят за норматив и кво ли още не - ако некои роднина сака Тойота лекаКола бих му пратил от тука.

- Xeku
Проблемът не е толкова със сервизите (все пак тази кола не е създадена за да се чупи често, пък едва ли е прекалено сложна за обслужване от грамотни майстори), колкото с частите. Ако и най-дребния консуматив (накладки, филтри и т.н.) трябва да поръчваш в ТМ Ауто и да го чакаш по един месец, вероятно няма да си много щастлив. Естествено, че има вариант за някаква, поне частична, съвместимост на някои части с европейските модели, но ако тя не съществува, остава решението да напълниш багажника с най-необходимите ти резерни части и така а я превозиш до България. Провери всички тези неща преди да вземеш решение!