Ниски обороти на АВЕНСИС
Ниски обороти на АВЕНСИС
Свалях акумулатора и след слагането колата започна да работи на 400 обр.Може да е съвпадение но на компютъра не дава никаква грешка.Сигурно е нещо механично.Карах я при Дидо в кв. "Захарна Фабрика" не показа никаква грешка.
Не знам за кои Avensis става дума, но при моделите след 2001 при паднал/разкачен/сменен акумулатор се наблюдава след първото запалване промяна на оборотите в диапазона 1000-2500 rpm за няколко минути.Явно компютъра на двигателя се самообучава/тества нещо си...След този период всичко е нормално.Японска му работа.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Re: Ниски обороти на АВЕНСИС
KIKO-RIKO написа:Свалях акумулатора и след слагането колата започна да работи на 400 обр.Може да е съвпадение но на компютъра не дава никаква грешка.Сигурно е нещо механично.Карах я при Дидо в кв. "Захарна Фабрика" не показа никаква грешка.
карай спокойно даже ако имаш дълак път е опъни на по далече и сама ще се оправи след като си откачил акумолатора се шашкат дачиците но както е споменал един колега те се самобучават.... и аз на моя авенсис 2004г. реших да му сменя акумолатора и след това оборотите ми паднха на 200 какво ли не правих и нищо, ядоса ме и тръгнах на гости, па си казах каквото ще да става газ до дупка и сега си мърка като котенце и ме слуша все още?
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 4 пъти
След като то няколко дни и мойта убавица взе да си мени оборотите на празен ход я третирах директно през въздушния филтър с http://www.abro.com/products/automotive ... product=46
и ефекта е поразителен-пак си карам кола със стабилни обороти и непрекъсваща в първия момент при отнемане на педала на газта.
На няколко по-стари коли съм го пробвал,ама днес бая зор докато го открия.А не ми се разглобява за да чистя по студа.
Разбира се,това решава малки проблеми,а за по-сериозни -най-вероятно ще пада разглабяне.
Успех!
и ефекта е поразителен-пак си карам кола със стабилни обороти и непрекъсваща в първия момент при отнемане на педала на газта.
На няколко по-стари коли съм го пробвал,ама днес бая зор докато го открия.А не ми се разглобява за да чистя по студа.
Разбира се,това решава малки проблеми,а за по-сериозни -най-вероятно ще пада разглабяне.
Успех!