коя да взема
коя да взема
дилемата е celica 1.8 -115кс. / 2.0 - 156кс. / 2.0 gt -176кс./ дайте мнения и впечатления. Главното което ме интересува е разход в града (че в момента продавам една ламя, не тойота и не искам да се качвам на 2ра, ама пък искам и да върви
) досега японка не съм имал и ако може с 2 думи да ми кажете като потдръжка как е? Части, цени, има ли части за тях или с поръчки,

Последно промяна от Silent на 11 Ное 2011 05:05, променено общо 1 път.
Ами най-лесното което можеш да направиш е да влезеш тук http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/11054.html или подобен саит и да сравниш двата двигателя за разхода и сам даси прецениш коя ще можеш да изхранваш
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Колега, отговори няма, защото въпроса е зададен много общо....
Трудно е да очакваш някой да ти даде съвет какво ще можеш да поддържаш и зареждаш - на някои 1.4 им се струва много, а други 4-5литрови двигатели не ги усещат.
С 'вървенето' нещата стоят по същия начин - ако слизаш от 300к.с. ще ти се струват бавни костенурки. Ако предната ти кола е била 100к.с. - същите автомобили ще са ти като самолет.
Разход 8л/100км в града не очаквай (такъв разход можеш да докараш на бензин единствено с някоя малолитражка 50-60к.с.).
По-вероятно е разхода да е 9-11л/100км, като всичко зависи от шофьора и трафика.
Ако можеш да поддържаш, съвета ми е да не слизаш под досегашната мощност - винаги ще те гризе, че не върви достатъчно...
Трудно е да очакваш някой да ти даде съвет какво ще можеш да поддържаш и зареждаш - на някои 1.4 им се струва много, а други 4-5литрови двигатели не ги усещат.
С 'вървенето' нещата стоят по същия начин - ако слизаш от 300к.с. ще ти се струват бавни костенурки. Ако предната ти кола е била 100к.с. - същите автомобили ще са ти като самолет.
Разход 8л/100км в града не очаквай (такъв разход можеш да докараш на бензин единствено с някоя малолитражка 50-60к.с.).
По-вероятно е разхода да е 9-11л/100км, като всичко зависи от шофьора и трафика.
Ако можеш да поддържаш, съвета ми е да не слизаш под досегашната мощност - винаги ще те гризе, че не върви достатъчно...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- martod
Re: коя да взема
Вземай третата щом искаш да понавървява колата, а за по нисък разход си вземи едно Айго за всекидневка .. biggrin.gifSilent написа:дилемата е celica 1.8 -115кс. / 2.0 - 156кс. / 2.0 gt -176кс./ дайте мнения и впечатления. Главното което ме интересува е разход в града (че в момента продавам една ламя, не тойота и не искам да се качвам на 2ра, ама пък искам и да върви) досега японка не съм имал и ако може с 2 думи да ми кажете като потдръжка как е? Части, цени, има ли части за тях или с поръчки, какво да гледам като тръгна да я взимам и най вече кой мотор от тия защото имам и 3те варианта, двойката давала 8 градско
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Вторите 2 ще ти дават приблизително еднакъв разход. Даже направо в града ще си е 1 към 1. Първата в града ще е доста икономична. Според характеристиките мотора е насочен точно към градското каране. Прилична тяга в ниските обороти, което предполагам ще ти докара поне 1.5 литра разлика градско.За съжаление няма да може да се развърта до 7000+ хиляди оборота , но все пак трябва да им и минуси. За вторите 2 мога да те ориентирам за разхода ~ 13 градско. Може и по-малко, но се губи идеята 

Карам 176. Лятото съм на 10 с шутове над 15-6+, зимата сам 13 с шутове над .... нз колко не смея да я ръчкам (лед се намира навсякъде)
Части : аз лично намирам лесно но и да кайа сам сменил биалетки и тампон на преден десен носач ( тампона е от Карина, иначе се сменя цял носач< проблеми няма>) биалетки предни 60 лв , има и от 120 за 1бр ( избора си е твои ).Термостат сменен в ТМАуто 230 лв + техен антифриз
и като теглиш черта: за 4 години сам сменил 2 биалетки 1 тампон и термостат на обща стойност 410 лв.
П.С. масло + филтър, горивен филтър + смяна на антифриз за обща сума 230 лв. това вече си е консуматив, и до сервиз и местни цени
Части : аз лично намирам лесно но и да кайа сам сменил биалетки и тампон на преден десен носач ( тампона е от Карина, иначе се сменя цял носач< проблеми няма>) биалетки предни 60 лв , има и от 120 за 1бр ( избора си е твои ).Термостат сменен в ТМАуто 230 лв + техен антифриз
и като теглиш черта: за 4 години сам сменил 2 биалетки 1 тампон и термостат на обща стойност 410 лв.
П.С. масло + филтър, горивен филтър + смяна на антифриз за обща сума 230 лв. това вече си е консуматив, и до сервиз и местни цени

Toyota Celica 2.0 GT 1997