Впечатления и мнения за Корола 4х4?
- esox hunter
Re: Впечатления и мнения за Корола 4х4?
Аз карам такаваorelyt написа:Колеги, някой има ли впечатления от Корола 4х4?

Иначе за колата само едно мога да кажа

Колега, всичко ме интересува. Здрави ли са, надеждни ли са? Скъпи ли са за поддържане, какви са слабите им места, как возят, какво натоварване могат да понесат - все пак не са джипове и т.н. Какъв е разхода за гориво? Двигателите подлежат ли на газификация? Добра покупка ли са или да се постарая да събера още малко парички за Рав 4 или един Форестър?esox hunter написа:Аз карам такаваorelyt написа:Колеги, някой има ли впечатления от Корола 4х4?...какво точно те интересува
![]()
Иначе за колата само едно мога да кажаbiggrin.gif
- esox hunter
Ами имам я от 2 години и половина и до сега никога не ме е оставяла, като изключим един път когато ме остави акумулатора, а не самата кола, но това не се брои, защото може да се случи на всяко возило още повече че акумулатора с който я купих не си знаеше годините и беше Lancha ...сега вече е с MITSUBAorelyt написа:...Колега, всичко ме интересува. Здрави ли са, надеждни ли са?...

Според мен е изключително надежна кола, но все пак съдя по моята. А че е здрава здрава е biggrin.gif Японка отвсякъде

orelyt написа:... Скъпи ли са за поддържане, какви са слабите им места, как возят, какво натоварване могат да понесат - все пак не са джипове и т.н. ....
Ами мисля, че са съвсем поносими ценово за подръжка. Аз моята като я купих нa 170 и няколко хил. (реални) в рамките на няколко месеца и смених първоначално всички ремъци, ролки, масла (на двигател и скоростна), филтри и пр... После смених всички лагери на колелетата - предни и задни, разни втулки и маншончета по окачването и т.н. Смених и съединителя преди 10на хил. защото взе да приплъзва и никога не беше сменян... Всичко това само с оригинални части на Тойота

Возията спопред мен си е супер още си е с оригиналните амортисьори и при направените тестове не се налага подмяна т.е. ОК са си... Аз лично много я гоня на извънградско, чудесно се държи на завои, магистрала, а зимно време само и гледат снежния "пушек" и следи...
Понеже питаш и за натоварване да ти кажа не е джип все пак т.е. не е за здрав off road и то не, че не се справя, ами защото е нискичка - това според мен е единствен сериозен недостатък...Иначе за кал, сняг, лед вода не се притеснявай...е все пак трабва да се шофира умно, както се казва ЗКУ (зад кормилното устройство) е важно

Разходът на гориво вече съм писал по разни теми обикновено на извънградско е 8,0-8,3 л. / 100 км. , а при по жалостиво каране 90-100 км/ч (3-3500 оборота) съм падал на 7,5 л/100кмorelyt написа:... Какъв е разхода за гориво? Двигателите подлежат ли на газификация?
За градско харчи средно около 12 но може и на 14 да отиде според зависи. Аз лично не я лангъркам много из града...както писах по горе карам я основно на дълги пътувания и то в чужбина

За газ да принципно може да се газифицира двигателя е 7A-FE аз обаче не искам да я газифицирам не ми допада... Чел съм доста по въпроса за газифициране на тези двигатели и много повече са негативните мнения...
Ами ако нацелиш някоя добра бройка си е не добра ами отлична покупка според мен, до сега не съм съжалявал че съм я купил, напротив точно обратно гледаме я като член от семейството biggrin.giforelyt написа:... Добра покупка ли са или да се постарая да събера още малко парички за Рав 4 или един Форестър?
И ако случайно се питаш НЕ не я продавам

А що се отнася до това дали да си вземеш вместо такава РАВ или Форестър...ами те според мен са ср различни, като класове автомобили, така че това ти трябва да си го решиш, т.е. за какво ще ползваш повече колата... biggrin.gif
Дано съм бил полезен, ако нещо друго се сетиш-питай