Проблем ABS Avensis 2.0TD 98г
Проблем ABS Avensis 2.0TD 98г
Здравейте,
имам следния проблем, след задействането на ABS-a ми при внезапно спиране контролната лампа продължи да свети и съответно ABS-а не работи. Ходих в сервиз за компютърна диагностика, но неможаха да ми кажат от какво точно е проблема, понеже била от първите авенсиси и неможаха да прочетат информацията от ABS-a. Та въпросът ми е може ли някой да помогне от какво може да е проблема и има ли някакъв начин да се направи някаква диагностика от непрофесионалист (аматьор)?
имам следния проблем, след задействането на ABS-a ми при внезапно спиране контролната лампа продължи да свети и съответно ABS-а не работи. Ходих в сервиз за компютърна диагностика, но неможаха да ми кажат от какво точно е проблема, понеже била от първите авенсиси и неможаха да прочетат информацията от ABS-a. Та въпросът ми е може ли някой да помогне от какво може да е проблема и има ли някакъв начин да се направи някаква диагностика от непрофесионалист (аматьор)?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мисля си, че АБС няма начин да не си каже какъв му е проблема, щом лампата е светнала. По пътя на логиката - най-вероятно е нещо по самия изпълнителен механизъм - модулатора/помпа...
Когато се опита да сработи - и изкача грешката, а при самодиагностиката не проверява този детайл/модул (или например го проверява за електрическа връзка, но без да го развърта)....
Номера с кламера не върви ли на тея машинки?
Когато се опита да сработи - и изкача грешката, а при самодиагностиката не проверява този детайл/модул (или например го проверява за електрическа връзка, но без да го развърта)....
Номера с кламера не върви ли на тея машинки?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Чакай сега....
Лампата светва след известно каране или при сработване на АБС при много рязко спиране?
Ако сработва след известно каране, но без да е свързано с рязко спиране, то има вероятност да имаш проблем с датчик... Т.е. единия датчик подава рязко различаващ се от останалите сигнал (различна скорост на колелото)...
Лампата светва след известно каране или при сработване на АБС при много рязко спиране?
Ако сработва след известно каране, но без да е свързано с рязко спиране, то има вероятност да имаш проблем с датчик... Т.е. единия датчик подава рязко различаващ се от останалите сигнал (различна скорост на колелото)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Номера с кламера е: Свързваш с жичка/кламер/ 2 от пиновете на буксата за диагностика. Лампата на двигателя, ABS и AirBag започват да мигат според грешката.
Тук във форума се обсъждаше идеята за диагностика на Toyota и имаше линк към руска програмка, която разчита протокола.
Довечера като се прибера, ще изнамеря линковете.
Тук във форума се обсъждаше идеята за диагностика на Toyota и имаше линк към руска програмка, която разчита протокола.
Довечера като се прибера, ще изнамеря линковете.
Има още една стъпка, която колегите пропускат.Има диагностична букса на абс-а, която е свързана. Трябва да я откачиш и едва тогава диагностиката минава в режим четене на ABS управляващ блок. Иначе ще ти чете само за грешки на ECU-то.Или поне така е на по-старите тойоти. На по-новите може да няма таква букса на ABS-а, но щом не са успели да се оправят в сервиза предполагам че си от старите ;) Иначе така както ми го обясняваш проблема е в някой датчик, и то не че не го открива ами получава грешни данни. За да получи грешни данни най-вероятната причина е, зацапан(ръждясал) ABS пръстен на полуоската(главината) зависи. По него датчика се ориентира какво се случва с колелото. Другия вариант е разстоянието м/у датчика и пръстена да се е увеличило, което обикновенно пак е от ръжда , или проблем с пръстена. Датчика не може да се извади сам(за да се увеличи разстоянието) т.е може(ако го няма болта който го държи), но това не може да стане по никакъв начин след 5-тата година даже и да го няма болта( пак ръжда).Накратко прегледай пръстените. Диагностиката ще ти покаже кое колело точно да гледаш.