ЦЕНТРАЛНО ЗАКЛЮЧВАНЕ

Аватар
djofi_m

ЦЕНТРАЛНО ЗАКЛЮЧВАНЕ

Мнение от djofi_m » 13 Окт 2011 21:04

здравейте, от вчера стана нещо много странно с централното. мога да отключвам а не мога да заключвам колата от дистанционното, но още по-странното е, че не мога и от ключалката на вратата, но пък от друга страна ми работи копчето за заключване и отключване на всички врати което е на "пулта" за сваляне на прозорците който е на вратата. понеже разглеждах една схема на тази система стигнах до извода, че се е прецакало WIRELESS DOOR LOCK ECU. молбата ми е към специалистите да преценят правилно ли разсъждавам. а и ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, нека сподели!

Изображение
ето къде се намират отделните елементи:
Изображение
АVENSIS 2.0TD-комби

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: ЦЕНТРАЛНО ЗАКЛЮЧВАНЕ

Мнение от Scott » 13 Окт 2011 21:51

djofi_m написа:здравейте, от вчера стана нещо много странно с централното. мога да отключвам а не мога да заключвам колата от дистанционното, но още по-странното е, че не мога и от ключалката на вратата...
Aз бих отворил вратата и проверил състоянието на заключващия механизъм. Има едни микроключета, които указват в какво положение е, може да са се прецакали.

Аватар
Чо :)
Автомобил: Prius 4
Обратна връзка:

"псевдо-проблем"

Мнение от Чо :) » 13 Окт 2011 23:25

Този проблем случайно да го имаш само на някои места?

Питам, защото аз имам подобен "проблем", но на определени места.
Първият път дори реших, че на дистанционното му е слаба батерията и затова си купих нова, която в момента си разнасям като резервна (за всеки случай).

"Проблема" ми се оказа ЗАГЛУШАВАНЕ от някой (или някакъв вид интерференция с нещо), което не ми "позволява" да си заключа колата от дистанционното. Не ми "позволява" да я заключа и когато съм отвън край вратата с дистанционното в джоба и натисна бутона на вратата за заключване.

Не знам дали се ползва една и съща честота при заключване и отключване, както когато колата "проверява" дали е наблизо дистанционното при заключване/отключване с "бутона/сензора на дръжката", НО ...

... странното за мен е, че когато е заключена колата, винаги мога да я отключа с дистанционното или ако си сложа ръката м/у дръжката и вратата и колата "открие", че дистанционното е наблизо.

Няколко метра по-встрани - "проблем" няма.

Лошото е, че на такова МЯСТО не мога да заключа с "обикновения ключ" и трябва да се преместя (може би някой "си пази" паркинг места), но пък хубавото е, че поне винаги мога да отключа вратата с него, ако ми спретнат заглушаване и на "отключването".

Някой да се е "сблъсквал" с подобен "псевдо-проблем"?
Smile is Health rolleyes.gif Keep Smiling ... :D Усмихни се ... Животът е Хубав :thumbsup:

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 14 Окт 2011 10:20

Чо, наистина има такъв проблем с дистанционното управление на централното заключване.Радиоуправлението се влияе от клетки на мобилни оператори, трафопостове, високоволтови далекопроводи, кранове с дистанционно управление, някои такси-компании с по-мощни радиостанции, заглушаващи устройства покрай съдилища и прокуратури и други.По-често проблема се проявява при автомобили със Smart-Key система.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 14 Окт 2011 11:27

проблема е перманентен. закарах я на майстор ще видим кво ще каже.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
ribasom

Мнение от ribasom » 14 Окт 2011 19:12

Имах абсолютно същия проблем. Разреших го като изключих плюса на акумулатора за 10 мин. Успех.

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 16 Окт 2011 12:57

при майстора не можах да хвана ред. в интерес на истината това с акумулатора го правих ама за 1-2 минути, и сега го направих за по дълго (повече от 10 мин.) ама не става. обаче откривам друго нещо, автоматичното заключване на вратите когато не се отвори шофьорската врата не работи, което е другата част от веригата и на схемата е UNLOCK WARNING SW.
АVENSIS 2.0TD-комби

Публикувай отговор