вода в багажниака
вода в багажниака
авенсис 1.6 99г.при дъжд и автомивка има вода под резервната гума.разбрах че имало някакви вентилационни отвори под задната броня.моля пишете точно каде се намират отляво ,отдясно ли?и как да отремонтирам проблема.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При мен при проливен дъжд беше събрало вода в десният калник - там, където е мястото на крика.
Работата ми прилича повече на лошо уплътнение, а не на проблем с вентилационните отвори....
От никъде не се виждаше да е текло вода, а вътре беше събрало към 2л.
След източването при последните слаби дъждове нямах проблем....
Досега само дето не съм се затварял в багажника да видя от къде тече вътре....
Така, че колеги помагайте да осушим авенсисите, щото явно имат такъв проблем
Работата ми прилича повече на лошо уплътнение, а не на проблем с вентилационните отвори....
От никъде не се виждаше да е текло вода, а вътре беше събрало към 2л.
След източването при последните слаби дъждове нямах проблем....
Досега само дето не съм се затварял в багажника да видя от къде тече вътре....
Така, че колеги помагайте да осушим авенсисите, щото явно имат такъв проблем

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Работата не е лесна за хващане, но колегата е прав - най-вероятно е уплатнение. Огледай отдолу под уплатненията ламарината - там стои влажно далго време.
Възможно е и да прелива водата над уплатненията т.е капака на багажника да не прилепва добре в/у тях - това е много срещан проблем тъй като на авенсисите им е много тъкна ламарината на капака и той се явява много лек и аз мисля, че след време се измята по вертикала.
Възможно е и да прелива водата над уплатненията т.е капака на багажника да не прилепва добре в/у тях - това е много срещан проблем тъй като на авенсисите им е много тъкна ламарината на капака и той се явява много лек и аз мисля, че след време се измята по вертикала.
- slowtraveler
Като имаш възможност да я поливаш - влез в багажника с фенерче и я полей обилно....
За съжаление аз няма къде да опитам този номер, пък на автомивката някак-си не върви да правя тези номера.
А водата под гумата може да е преляла (или да се е плиснала) от тази в калника - при мен има само при крика....
За съжаление аз няма къде да опитам този номер, пък на автомивката някак-си не върви да правя тези номера.

А водата под гумата може да е преляла (или да се е плиснала) от тази в калника - при мен има само при крика....
За водата в багажника
Проблемът е в това че има едни тампони в багажника.От дясната страна над калника махате ги и водата ако се е насъбала си излиза,под резервната гума също има такива тампони леко ги повдигате да може пак да излиза водата и всичко е ok! made in bulgaria
аз имах подобен проблем, с корола <2002, отпред под краката на мястото до шофьора. оказа се уплътнение, което се вижда ако вдигнеш колата на стенд. уплътнението е кръгло топчесто и трябваше да се понамести, в сервиза на тойота ми го оправиха и оттогава нямам проблеми. а за багажника моята има отдушници отляво и отдясно, но едва ли влиза от тях. те могат да се видят като свалиш задната броня.
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- slowtraveler
Re: За водата в багажника
Да. Така източих водата, но това не решава проблема....CECO написа:Проблемът е в това че има едни тампони в багажника.От дясната страна над калника махате ги и водата ако се е насъбала си излиза,под резервната гума също има такива тампони леко ги повдигате да може пак да излиза водата и всичко е ok! made in bulgaria
На авенсиса тази тапа се намира точно там, където бие струята, излизаща от гумата и ако я махнеш ще започне да ти се пълни оттам с кал.
А сега си влиза чиста дъждовна вода

И на мен ми пълни мястото на крика, и от ляво по същия начин. Като я купих, след един проливен дъжд го видях мокро. Оказа се, че задното уплътнение на вратата е излязло. Наместих го и изсъхна. Днес след автомивка пак беше мокро, но се оказа, че цялата долна част на уплътнението е извадено при почистването на багажника. Сега го наместих обратно в улея и ще наблюдавам. 

TOYOTA AVENSIS 1.6 4A-FE