Ниски обороти/вибрации в купето при не на скорост -Авенсис 1

asid

Ниски обороти/вибрации в купето при не на скорост -Авенсис 1

Мнение от asid » 26 Сеп 2011 15:34

Здравейте, имам следният проблем а не мога да разбера от къде идва.

Колата е Авенсис '98 1.8 7А-FE и когато не е на скорост, при загряла кола оборотите са много ниски - на втората черта под 1-цата (ако разграфчването е вярно трябва това да отговаря на 600 оборота(???)). Това води до доста неприятни вибрации в купето (разбираите доста силни вибрации, иначе въобще нямаше да обърна внимание) и по-тудно превключване на скорост след това. Чистил съм стъпковото моторче и дроселовата клапа... Не ми работеше EGR клапана на колектора, но и него смених, но дотук нищо... Посъветваха ме да я закарам на диагностика , но монтьора на който щях да я карам (Дикси-04) ми каза, че няма смисъл от това и че ако някой от датчиците не работи трябва да свети engine check-a. Въпреки това тези дни ще отида да я закачат на комп.

Даите някакъв съвет от какво може да се получава това, не вярвам да съм единствения с Авенсис 1 с такъв проблем. Едни от монтьорите ми каза че е възможно да ми сложи някакво винтче на дроселовата клапа с което да се регулират оборотите... Такова на колата сега липсва... Но е пипкава работа и най- вероятна доста солена $...

Ако имате някакъв събет - пишете, че вече не знам какво до правя.
Toyata Avensis 1.8 '98 gaz/benzin

Аватар
Petar

Re: Ниски обороти/вибрации в купето при не на скорост -Авенс

Мнение от Petar » 26 Сеп 2011 15:45

Филтрите скоро сменял лиси въздушен и горивен свещите също
Оборотите играят ли или постояно държат 600 об.

asid

Мнение от asid » 30 Сеп 2011 14:34

Здрасти пак.. изчаках да мина на диагностика да видя какво ще покаже... Та филтрите са сменяни... свещите са платинени? (споменаха някакво друго име за тях, но го забравих), но са читави. Диагностиката нищо не показа без грешки, компресичта е ок. Но и майстопите в Пит Стоп забелязаха, че вибрира бая двигателя. Забравих да спомена нещо важно ... колата има обикновенна газова и веднъж само ми гръмна като малко нагъна въз. филтър. Колата я имам отскоро от апр. тази година... В началото всичко беше ок с нея, докато не почнаха ниските обороти - първо на газ и после на бензин, като в момента на газ въобще не мога да я карам - придърпва и почти гасне при изк. скорост. Казаха ми да я оставя да я погледнат подобре, но това ще стане на заплата cool.gif имало вероятност да е и от кабелите на свещите ... но не се знаело. отделно тъи като ЕГР клапана явно не е работил дълго и можело да има нагар на колектора и да се пробва да се почисти (?). Не знам вече маи ще трябва да се примиря.. колата се кара просто са много изнервящи тези вибрации като чакам в някое задръстване. Ако някой има идеи да пише.

asid

Мнение от asid » 30 Сеп 2011 14:39

А и за оборотите... В началото преди да загрее колата всичко е ок.. но след време като изкл. от скорост и замалко се задуржат в определена стойност без да се усеща нищо и рухват до 600 оборота където и остават. хубавото е че поне не играяет ... преди да почистч стъпковото моторче и да сменя ЕГР клапана се меняха в определен интервал 600-800.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 30 Сеп 2011 17:18

А ламбда сондата смененали е

The_Teacher

Мнение от The_Teacher » 01 Окт 2011 00:29

сПОРЕД МЕН ПРОБЛЕМА Е ОТ НАСТРОЙКИТЕ НА ГАЗОВАТА ТИ УРЕДБА.

ceko26

Мнение от ceko26 » 01 Окт 2011 10:05

Не си писъл на газ или на бензин тресе.Временно решение е да откачиш акумолатора за 5 мин.Това с винтчето го запази за краен случай.
Авенсис 3S-FE

Публикувай отговор