kolko po golqmo F na gyrneta moga da sloja
kolko po golqmo F na gyrneta moga da sloja
kolko po golqmo F na gyrneta moga da sloja, za da znam da ne sloja po golqmo i da ne se preebe ne6to. Originalno e na F 40 mm.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
а защо си мислиш че си по умен от конструкторите че да променяш диаметъра или се налага поради някаква причина
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
corolla E11
za toyota corolla 99 1,3 16V, a i 4etoh 4e konstruktorita na qponski avtomobili naro4no skopqvat kolite za po malki kilovati. i za tova pitam. I ako moje da ne mi pi6ete nekvi gluposti i da ne mi se pravite na otvorkovci. Samo seriozni otgovori.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Колега, добре дошъл във форума.
Нещо май си нервен и затова влизаш от вратата за рогата ???
1. Писането на кирилица е много препоръчително : http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9249
2. Каква мощност смяташ да изкараш от дванадесетгодишен автомобил 1.3 само със смяна на генерация?!?! Отварянето на генерацията на такъв двигател освен повече шум едва ли ще докара нещо положително откъм мощност, дори и да я направиш ф90мм...
3. Ако си погледнеш първото съобщение в темата ще видиш, че е съвсем неинформативно, и затова и няма смислен отговор. Както се казва - на глупав въпрос ще получиш само глупав отговор. Uncle Dido се занимава основно с изработка и преработка на генерации. Та щом дори той не е могъл да ти отговори, явно въпроса не е зададен правилно.
Нещо май си нервен и затова влизаш от вратата за рогата ???

1. Писането на кирилица е много препоръчително : http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9249
2. Каква мощност смяташ да изкараш от дванадесетгодишен автомобил 1.3 само със смяна на генерация?!?! Отварянето на генерацията на такъв двигател освен повече шум едва ли ще докара нещо положително откъм мощност, дори и да я направиш ф90мм...
3. Ако си погледнеш първото съобщение в темата ще видиш, че е съвсем неинформативно, и затова и няма смислен отговор. Както се казва - на глупав въпрос ще получиш само глупав отговор. Uncle Dido се занимава основно с изработка и преработка на генерации. Та щом дори той не е могъл да ти отговори, явно въпроса не е зададен правилно.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
То е ясно че няма да се разварви, но поне да се отпуши, а и да сменя защото много ме дразни. Ако е истина тожа което прочетох че ги скупяват нарочно значи следователно трябва да има някакаж ефект. и за това ви питам колко по - голямо Ф мога да сложа без да се преебе. Да ли може да се изчисли. ще сам ви много благодарен.
Az v momenta ne sum si meril kolko mi e diamerutra na generaciqta,
za6toto vzeh kolata skoro i e s po-golqm dvgatel.
No predi tova imah kola s 1.5 i 1.6L dvigatel i generaciqta im beshe 57 mm. - originalno. Po-golqma ot tazi ne sum im slagal, za6toto shte im padne moshtnostta na niskite oboroti, za smetka na visokite, taka mi bqha obqsnili. No nqkoi hora sus su6tiq dvigatel karaha i s 64 mm.
A ako imash turbo min. e 76 mm.
za6toto vzeh kolata skoro i e s po-golqm dvgatel.
No predi tova imah kola s 1.5 i 1.6L dvigatel i generaciqta im beshe 57 mm. - originalno. Po-golqma ot tazi ne sum im slagal, za6toto shte im padne moshtnostta na niskite oboroti, za smetka na visokite, taka mi bqha obqsnili. No nqkoi hora sus su6tiq dvigatel karaha i s 64 mm.
A ako imash turbo min. e 76 mm.
Ами според мен шума на двигателя няма връзка с диаметъра на генерацията, а с това дали колата е със или без катализатор и с какво гърне е колата.
Т.е. ако господина си сложи нормално гърне, това че увеличава диаметъра на тръбите няма да усили шума от двигателя, защото основното нещо, което прави колата тиха е последното гърне.
Също така, ако увеличи диаметъра на генерацията, но остави старото гърне с по-малъкия диаметър пак ще му е спъната колата. Също така, входящия отвор на гърнето е винаги по-малък от изходящия отзад.
Т.е. ако господина си сложи нормално гърне, това че увеличава диаметъра на тръбите няма да усили шума от двигателя, защото основното нещо, което прави колата тиха е последното гърне.
Също така, ако увеличи диаметъра на генерацията, но остави старото гърне с по-малъкия диаметър пак ще му е спъната колата. Също така, входящия отвор на гърнето е винаги по-малък от изходящия отзад.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Добре де - може да се увеличи генерацията - може и с кюнец 110мм... Заедно с нови гърнета, които трябва да са с доста по-голям размер при такива диаметри за да успее да поддържа същото шумово ниво... (иначе става като с историята на Веско).
Но каква е ползата от това мероприятие?!
Имаш стар автомобил с малка мощност. Да кажем мощността след преработката и с мнгоо зор се увеличи с 3% ..
И какво имаме като резултат? Колата от например 83к.с. (няколко са умрели от старост) се покачи на 85к.с.. Изключването на климатик ако има такъв ще ти даде доста по-голям прираст от мощност...
Съвета ми е - карай си колата такава каквато си е .
А със спестените за преработката пари отиди на почивка и се радвай на живота
Но каква е ползата от това мероприятие?!
Имаш стар автомобил с малка мощност. Да кажем мощността след преработката и с мнгоо зор се увеличи с 3% ..
И какво имаме като резултат? Колата от например 83к.с. (няколко са умрели от старост) се покачи на 85к.с.. Изключването на климатик ако има такъв ще ти даде доста по-голям прираст от мощност...
Съвета ми е - карай си колата такава каквато си е .
А със спестените за преработката пари отиди на почивка и се радвай на живота

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???