затваряне на прозорците с аларма

its

затваряне на прозорците с аларма

Мнение от its » 17 Сеп 2011 12:21

Здравейте колеги, имам Авенси 99год. Наложи се да сваля кората под волана и там видях една "КУТИЙКА" с два куплунга и захранване. Захранването беше през предпазител, който липсваше, както и единия куплунг беше празен и това ме заинтересува. Като махнах другия се оказа, че не може да се отваря предно дясно стъкло. Отворих я и видях че има релета и през тях минава една верига за прозореца. Може ли някой да ми даде информация какво е това? Аз предполагам, че е било за затваряне на прозорците автоматично с включването на алармата. И ако е така от къде мода да намеря схема за да се опитам да я възстановя.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: затваряне на прозорците с аларма

Мнение от Scott » 17 Сеп 2011 13:21

its написа:...от къде мода да намеря схема за да се опитам да я възстановя.
Taзи функция не е стандартна и едва ли ще намериш схема. Ако кажеш какъв модел е алармата и какво пише на кутийката може някой да има информация, иначе електротехник-алармаджия е най-добрата ти опция.
Ако имаш някакви познания по електотехника може и сам да се справиш - ето една примерна система:
http://www.directed.com/guides/manuals/ ... T_1-00.pdf

gicho

Мнение от gicho » 17 Сеп 2011 14:31

Аз залагам на това кутийката да е била за авто режима на шофЕрското стъкло, или ако има защита при затваряне да не отреже нечие нещо.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Сеп 2011 17:07

Обърни се към diesel_power! Той е в час с тази техника. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор