Дигитален СД чейнджър - как да го подкарам

cooyote

Дигитален СД чейнджър - как да го подкарам

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 12:45

Купих си Дигитален СД чейнджър - http://www.dhgate.com/wholesale-new-100 ... 26d00.html исналирах го в корола 2005 със СД w58814, но немога да го включа mad.gif Колега с Пежо ми каза че при него е трябвало да отиде на диагностика и там да го включат през компютъра на колата, но това е тойота, не пежо. за това питам дали някой е имал подобен проблем с нормален или дигитален чейнджър :help: :help:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 12:48

За тойота не се налага да се ходи да се активира допълнително. Или устроиството ти не е изправно или не е съвместимо с твоята уредба.

ПП: Има ли бутонче NAVI на панела?

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 08 Сеп 2011 13:01

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=10362 написа:Аз си монтирах ето това:
Изображение
с подобен кабел (има го в комплекта, но трябва да се уточни модела на колата преди поръчката):
Изображение
се свързва с изхода за CD changer-а на оригиналното радио.
После с един USB удължител (мъжко-женско) съм си извел USB входа на място удобно за смяна на флашката, а самото устройство съм сложил зад жабката под филтъра за климатика. Ако ползвах слота за картата (SD) или допълнителния вход (AUX), нямаше да е удобно, на за мен така си е ОК.
Ето снимки:
Изображение
Изображение

Плюсове - слушам мп3-ки, на заводското аудио (така че за изключително качество и дума не може да става) - еднакво с това на пиратските дискове пуснати на вградения плеър.
+ управлява се от волана или от конзолата
+ помни последната песен

- не изписва заглавието на песните изпълнител или албум

С две думи все едно използвате CD changer-а предназначен за заводското аудио.
Само да добавя, че съм извел и AUX до USB-то - така че мога да използвам и iPod.
Изображение

cooyote

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 13:03

Vesko написа:За тойота не се налага да се ходи да се активира допълнително. Или устроиството ти не е изправно или не е съвместимо с твоята уредба.

да имам бутон нави , но чайника дето ми го продаде каза че е съвместим с моя модел СД :?:?

cooyote

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 13:24

Rudy написа:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=10362 написа:Аз си монтирах ето това:
Изображение
с подобен кабел (има го в комплекта, но трябва да се уточни модела на колата преди поръчката):
Изображение
се свързва с изхода за CD changer-а на оригиналното радио.
После с един USB удължител (мъжко-женско) съм си извел USB входа на място удобно за смяна на флашката, а самото устройство съм сложил зад жабката под филтъра за климатика. Ако ползвах слота за картата (SD) или допълнителния вход (AUX), нямаше да е удобно, на за мен така си е ОК.
Ето снимки:
Изображение
Изображение

Плюсове - слушам мп3-ки, на заводското аудио (така че за изключително качество и дума не може да става) - еднакво с това на пиратските дискове пуснати на вградения плеър.
+ управлява се от волана или от конзолата
+ помни последната песен

- не изписва заглавието на песните изпълнител или албум

С две думи все едно използвате CD changer-а предназначен за заводското аудио.
Само да добавя, че съм извел и AUX до USB-то - така че мога да използвам и iPod.

Твоята кола е с друго СД.. за моята пише че буксата е 2х6 крачета и такава ми пратиха.. иначе при теб изглежда е станало мн добре браво.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 14:04

cooyote написа:
Vesko написа:За тойота не се налага да се ходи да се активира допълнително. Или устроиството ти не е изправно или не е съвместимо с твоята уредба.

да имам бутон нави , но чайника дето ми го продаде каза че е съвместим с моя модел СД :?:?
Може да го пробваш на друга кола за да провериш дали работи устройството, но по-вероятно е проблем със съвместимостта. Рекламация на чайника

cooyote

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 14:08

Vesko написа:
cooyote написа:

Може да го пробваш на друга кола за да провериш дали работи устройството, но по-вероятно е проблем със съвместимостта. Рекламация на чайника

а по принцип знам че чейнджъра се пуска като натисна 2 пъти бутона " ДИСК " ама с тая джаджа или без нея нищо не става така ли трябва да е по принцип ?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 14:26

CDchanger-а се управлява от диск бутона. Натискаш го докато избере устройството което ти трябва.

cooyote

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 14:40

Vesko написа:CDchanger-а се управлява от диск бутона. Натискаш го докато избере устройството което ти трябва.

ами да, но нищо не се променя. натискам го 100 пъти и нестава нищо :/// и гледах че за моя модел трябва да е такова 2х6 крачета и свързах вс както трябва. после ако смяташ че можеш да помогнеш мога да пратя снимки на ДМЧ-то. от долната му страна има 1 като контролно табло с 4 превключватела он/офф, за тойота е така както ми го пратиха.. незнам какви настройки трябва още :help:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 14:51

cooyote написа:и гледах че за моя модел трябва да е такова 2х6 крачета и свързах вс както трябва.
Свързването не е ли просто включване на буксата? Огледай книжката за обисание на ключетата. И как трябва да се работи с него.. като трябва ли да има фласхка включена и др.

ПП: Аз повече залагам на несъвместимост, ако ключетата са както трябва.

ПП2: Аудио системите които са TurnByTurn Navigation Ready не се предлагат в китай, така че вероятността да са несъвместими с китайските продукти хич не е малка.

ПП3: За да направя моя продукт 99% съвместим с аудио състемите на тойота имам колекция от около 10тина различни аудио системи. Имал съм 5 различни тойоти на които да тествам. Плюс съдействие от страна на ТМА за да мога да тествам на повече модели.

ПП4: Ако имаш път към софия вземи адаптера да го пробваме

cooyote

Мнение от cooyote » 08 Сеп 2011 17:38

Vesko написа:
cooyote написа:и гледах че за моя модел трябва да е такова 2х6 крачета и свързах вс както трябва.
Свързването не е ли просто включване на буксата? Огледай книжката за обисание на ключетата. И как трябва да се работи с него.. като трябва ли да има фласхка включена и др.

ПП2: Аудио системите които са TurnByTurn Navigation Ready не се предлагат в китай, така че вероятността да са несъвместими с китайските продукти хич не е малка.

ПП3: За да направя моя продукт 99% съвместим с аудио състемите на тойота имам колекция от около 10тина различни аудио системи. Имал съм 5 различни тойоти на които да тествам. Плюс съдействие от страна на ТМА за да мога да тествам на повече модели.

сега се връщам от майстор пробвахме всичко отначало и пак неработеше :/ проверихме краче по краче непожела да проработи :(

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 17:50

cooyote написа:
Vesko написа:

сега се връщам от майстор пробвахме всичко отначало и пак неработеше :/ проверихме краче по краче непожела да проработи :(
Намери приятел с авенсис и го пробвайте там. Ама да не е авенсис 1. Има и авенсис 2 с бутон NAVI, там също не съм сигурен ще работи ли.

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 08 Сеп 2011 18:03

Моето у-во е същото DMC e private label (единствената разлика е по стар софтуер).

На УСБ-то трябва да имаш поне една песен в Root директорията - а от плейър-а се натиска само CD. Конфигурацията с джъмперите (DIP switch) ? - при мен работи, както и да ги наглася.
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Сеп 2011 18:33

Rudy написа:Моето у-во е същото DMC e private label (единствената разлика е по стар софтуер).

На УСБ-то трябва да имаш поне една песен в Root директорията - а от плейър-а се натиска само CD. Конфигурацията с джъмперите (DIP switch) ? - при мен работи, както и да ги наглася.
Твоето Аудио има ли бутон NAVI на него?

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 08 Сеп 2011 19:49

Vesko написа:Твоето Аудио има ли бутон NAVI на него?
НЕ - ето го моето:
Изображение

Иначе тук може да види кой плейър с кое устройство е съвместим.

Изглежда аудиото е съвместимо, а DMC-то май е дало фира:

Изображение
w58814 e съвместим с:
ANYCARLINK-USB-SD-AUX-
ANYCARLINK-IPOD
ANYCARLINK-USB-SD-BLUETOOTH
ANYCARLINK-IPOD-BLUETOOTH
GROMAUDIO-USB2I-IPOD-AUX-CDtext

http://www.youtube.com/watch?v=-ABywNBJO-c

Повече инфо за аудио системите вграждани в Toyota тук
Изображение

Публикувай отговор