Бих искал да знам поради каква причина може да изгърми една бобина?
Моята замина и сега чакам доставка на нова.. бих искал да знам дали има някаква причина, нещо от кабелите или свещите,защото не искам да я сменя и пак да стане фал..

А какви са симптомите на "пробила" бобина?Vokil написа:Прекъснали кабели или свещи с много голямо разстояние "помагат" на бобината да пробие.
Същият проблем, само че на газ, го има при мен.desotodorov написа:А какви са симптомите на "пробила" бобина?Vokil написа:Прекъснали кабели или свещи с много голямо разстояние "помагат" на бобината да пробие.
При мен има някакъв (засега малък) проблем при работа на ДВГ на метан...прекъсване в диапазона 1900-2200 оборота, и то при каране "без газ"... т.е. - при ускоряване, празен ход, и принудителен празен ход(моторна спирачка) няма прекъсване, на бензин не се усеща но на метанЕЦ го има...хм...свещи и кабели са сменени и са точно каквито трябва...ГИ го настроивахме всячески - не показва нищо странно (няма пикове/падове в количеството газ подавано в тоя диапазон обороти)...не знам кое да виня за проблема, навежда ме нещо на бобина, дистрибуторна капачка може би...или пък някаква система за рециркулация на газовете се включва точно при тези обороти и прави номера на ГИ...дайте някакъв жокер. Не ми пречи особено, но е неприятно.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта