Обжалване на Акт?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Mihalcho1

Обжалване на Акт?

Мнение от Mihalcho1 » 31 Авг 2011 14:37

Вчера (30.08.2011г.) Ми съставиха Акт за "телефон", по принцип съм виновен (признавам пред себе си:), в Акта писах че имам възражения, които трябва да представя в 3 дневен срок. Някакъв съвет, какво мога пиша във Възражението и дали имам шансове за отмяна на наказанието.
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Обжалване на Акт?

Мнение от Scott » 31 Авг 2011 14:58

Mihalcho1 написа:Вчера (30.08.2011г.) Ми съставиха Акт за "телефон", по принцип съм виновен (признавам пред себе си:), в Акта писах че имам възражения, които трябва да представя в 3 дневен срок. Някакъв съвет, какво мога пиша във Възражението и дали имам шансове за отмяна на наказанието.
wacko.gif

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 31 Авг 2011 15:06

Да, кое не разбра, виновен съм!
НИТО ЕДИН КОЛЕГА, не може да ме убеди, че не е говорил по телефона по време на шофиране поне веднъж. Това, че не е имало наблизо органи ма КАТ, за да установят нарушението е друг въпрос...
Интересува ме, какво мога да напиша в жалбата, за да избегна отнемането на контролни точки и паричната глоба.
Например, почесване по ухото, подпрял съм се на прозореца и т.н.
Благодаря за вниманието и за смислените коментари, които ще последват :)
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 31 Авг 2011 19:05

Mihalcho1 написа:Да, кое не разбра, виновен съм!
НИТО ЕДИН КОЛЕГА, не може да ме убеди, че не е говорил по телефона по време на шофиране поне веднъж. Това, че не е имало наблизо органи ма КАТ, за да установят нарушението е друг въпрос...
Интересува ме, какво мога да напиша в жалбата, за да избегна отнемането на контролни точки и паричната глоба.
Мисля си,че каквото и да напишеш,няма да има никаква полза.Ченгетата са били поне две.Виж,ако си имал човек до тебе в колата,там е малко по-друго.Ама филма става дълъг и май не си струва-точките не са много,а сумата не е толкова страшна.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Авг 2011 20:00

nowyaris написа:
Mihalcho1 написа:Да, кое не разбра, виновен съм!
Мисля си,че каквото и да напишеш,няма да има никаква полза.Ченгетата са били поне две.Виж,ако си имал човек до тебе в колата,там е малко по-друго.Ама филма става дълъг и май не си струва-точките не са много,а сумата не е толкова страшна.
Точките не са ли 8? Поне на мен преди 2-3г толкова ми взеха... mad.gif Възражението че не съм говорил, а само си чесах порасналата брада с ръба на телефона хич не я уважиха. Това дори си беше самата истина, а дори имах и включено хендс фрее...

А като смачках 4 четири коли (макар и леко, е почти) само 4....

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 31 Авг 2011 21:11

Чл. 104а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 27.05.2002 г.) На водача на моторно превозно средство е забранено да използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете му.

По този член преди четири години съборих един акт, въпреки, че говорех с телефона.
Успех на колегата и дано успее да разтълкува правилно члена на закона.
От тогава съм с хендс фри на ухото, за да не се занимавам пак с актове и подобни, а и е доста по-безопасно. Според мен не трябва да има компросис с говоренето по телефон.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 31 Авг 2011 21:20

TATI написа:....
Според мен не трябва да има компромис с говоренето по телефон.
+1

Дори когато говориш чрез "хендс фри" вниманието ти се отвлича и възникват предпоставки за ПТП.
Аз не говоря по телефона докато шофирам, независимо кой ме търси!

По мое мнение ползването на телефон по време на шофиране трябва да бъде забранено напълно. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 31 Авг 2011 21:53

Развръзката:

Говорих с 2-ма приятели (полицаи), които ми казаха че няма смисъл, защото е много занимаване, висене по гишета и т.н.

Та ще преглътна глобата, която е 50лв и 6 т.

zi_zi_top съгласен съм за хендсфрито, но при мен просто няма как да се получи, понеже работата ми е свързана с много шофиране и имам 3 телефона, просто няма как да се окича с 3 слушалки :)

nowyaris Да, 2 ченгета бяха... и аз не бях сам, но както казах страшно усложнена процедура!
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 01 Сеп 2011 00:12

Скоро ще можем спокойно да си говорим по телефона biggrin.gif

http://www.automedia.bg/news/article_14071.html

man0war

Мнение от man0war » 01 Сеп 2011 12:35

Интересно защо е забранено да се говори по телефона, а не е забранено да се пуши /дори автомобилите са задължително оборудвани със запалка/. Пак се ангажира ръката, освен това, ако пък си изтървеш цигарата е много по вероятно да направиш ПТП.
Corolla 1.4 vvti 2003 (E12)
Auris 1.3 vvti 2009 (E15)

Аватар
Mihalcho1

Мнение от Mihalcho1 » 01 Сеп 2011 13:05

Май не си гледал скоро Новините, в момента се обсъжда да се забрани ядене, пиене и пушене. И на мен доскоро ми беше кеф, като ме спрат да продължа да си ям баничката, а те да ме гледат умно tooth.gif tooth.gif
Yaris P1 1.0 Изображение
Prius Gen 2 Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Сеп 2011 18:33

Mihalcho1 написа:Май не си гледал скоро Новините, в момента се обсъжда да се забрани ядене, пиене и пушене... tooth.gif tooth.gif
Също така трябва да се забранят: гримиране, ресане, четене на вестник, преобличане, целуване и още един куп идиотщини, които виждаме всеки ден по улиците. mad.gif

Днес имах интересен случай. Едно БМВ се движеше зад мен по бул. "Евлоги Георгиев" и водача постоянно се целуваше и гнявеше с мацката до него и 3 пъти спря на милиметри от задната ми броня. Понеже го видях, че е по-зает с гаджето, отколкото с шофирането се престроих в дясната лента. Едва пресякохме ул. "Гурко" и се натресе в Мерцедеса пред него. wacko.gif

Човек не трябва да се опитва да върши 2,3,4... работи наведнъж, защото не прави нито една от тях както трябва.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 01 Сеп 2011 19:44

Не се занимавай с обжалвания колега - нарушил си, ще платиш, но живота продъжава... Не си го слагай на сърце.
За разговори по телефон в колата - постоянно, но не и с телефон на ухото..
Днес две каки щяха да ми се метнат във вратата, защото телефона им на лявото ухо, защипан с рамото им, което не им пречи да се престрояват или направо грубо да секат движещите се в лявото платно...
В колата хендс-фри то ми се включва автоматично - удобна екстра...
Но наистина 'важи' само за един телефон....
При мен е с приоритет - ако влезеш с няколко регистрирани телефона в колата, се връзва с този с най-висок приоритет (предварително избираш.
На жена ми колата няма приоритет, а има избор. Ако не пипаш нищо - опитва се да се върже с последния избран телефон. Ако него го няма - нищо не прави. Но пък има лесно достъпен списък с телефони, и можеш 'онлайн' да си избираш или превключваш телефона, който да е вързан на блутута.
Тъй-като доста говоря по телефона, това бе задължителна екстра, когато избирах автомобила.
Обаче тъй-като имам само една уста, съм си взел един телефон, а не ходя накичен като луноход :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 01 Сеп 2011 21:01

slowtraveler написа:За разговори по телефон в колата - постоянно, но не и с телефон на ухото...
Аз пък като видя някой зад мен с телефон на ухото спирам, пускам аварийките и го изчаквам да затвори. Бързината на реакцията му е правопропорционална на броя коли зад нас. laugh.gif

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 01 Сеп 2011 23:36

Scott написа:
slowtraveler написа:За разговори по телефон в колата - постоянно, но не и с телефон на ухото...
Аз пък като видя някой зад мен с телефон на ухото спирам, пускам аварийките и го изчаквам да затвори. Бързината на реакцията му е правопропорционална на броя коли зад нас. laugh.gif
И как се сещат защо си спрял? ohmy.gif Аз щях да си кажа :Идеално! - и да си продължа разговора докато тръгнеш biggrin.gif

Доктора е прав, че вобще не трябва да се говори дори без ръце. Аз важни разговори (които се касаят за пари:))) не ги водя в движение дори и с хенд фри, че тогава нищо не забелязвам, само банкноти ми се въртят пред очите:))))
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Публикувай отговор