1.4 д4д 90кс
1.4 д4д 90кс
здравите на всички насочил сам се кам 1.4 д4д корола 2005,2006г. Но имам приятели, които ми казват 4е двигателя бил слаб барзо штял да се износи , да сам си земел 2,0 90кс. предимно грацко ште се кара от малак град сам .Та вапросами е имали такова нешто или изборами е добар. Даите савет,благодаря предварително.....а и да питам сас ремак или верига е 1.4 д4д
Kолега, оправи си правописа! Aз съм с такъв двигател. Доста колеги (не само от българския форум) казват,че това е най-здравия дизел на Тойота - 1.4 д4д. Това за по-бързото износване заради обема са пълни глупости- не е толкова изцеден,че да му вреди (може да се качат още поне 20hp без да имаш грижи). За мощността - Аурис-а е ~1250кг + мен 100 + пасажер = ~1420/30 kg. При подобно натоварване съм пердашил доста бензинки със сходна или малко по-голяма мощност,както и доста хора съм учудвал biggrin.gif Не казвам,че има нещо спортно в този двг, но не се заблуждавай от малкия обем (реално е 1364 кубика, 88,9hp). Ако все пак ти се струва недостатъчно се свържи с колегата Me40Kux, той има решение на въпроса (~+20hp). Разхода ще те направи много щастлив - при повече извънградско ако се движиш по ограниченията с един резервоар (55л) можеш да изминеш до 1200км! Последното засичане - от София до Сл. Бряг + 600/700 km разходки по морето + обратно до София (общо към 1600км) - резервоар и половина.
Минусите са,че при включен климатик и хора на задните седалки двг става муден, както и че е тромав в ниските с обикновения дизел,но това е по-скоро от качеството на нафтата, отколкото на двигателя.
Минусите са,че при включен климатик и хора на задните седалки двг става муден, както и че е тромав в ниските с обикновения дизел,но това е по-скоро от качеството на нафтата, отколкото на двигателя.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Ти да не би да имаш дългогодишен опит с тоя двигател или просто спамиш? чувал съм дизела на бмв 1 серия и от близо и от 150м., сигурно щото е чудо на техниката!Scott написа:Да ама не, както казваше някой на времето ... след 2007-ма двигателя си е на BMW (1.6л. съвместна разработка с Пежо и Форд). Слага се и на Фиеста, 207 и т.н. Явно им е дошъл акъла в последствиеnowyaris написа:... BMW са решили това да е единствения дизелов двигател на тяхното MINI...
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Според мен няма нищо чудно по-нов двигател с по-голям обем и с най-новите технологии от света на дизела да е по-мощен и по-икономичен ?!?!
BTW Тойотите никога не са били най-икономични ( с изключение на хибридите където дълги години са сами в класа !!! ) или най-мощни но пък за сметка на това продължават да са най-здрави или така наречените Номер 1 !!!
BTW Тойотите никога не са били най-икономични ( с изключение на хибридите където дълги години са сами в класа !!! ) или най-мощни но пък за сметка на това продължават да са най-здрави или така наречените Номер 1 !!!

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не знаех за този нов дизел. Значи станахме две нации,на които да им имаш акъла дето след после им идва-българи и германци.И всъщност на кого е този нов двигател-на БМВ,на ФОРД или н ПЕЖО/СИТРОЕН?Щото като чуя за комън рейл на ФОРД и настръхвам.Като чуя за икономично БМВ също настръхвам.Колегата питаше за 1.4 D-4D.Имам приятели със служебни такива-карат ги като изстребители и не са мръднали повече от три години.Ярисите са на фирма,която търгува с хранителни стоки и обикалят по цял ден региона за заявки-150-200 км.ежедневно.Scott написа:Да ама не, както казваше някой на времето ... след 2007-ма двигателя си е на BMW (1.6л. съвместна разработка с Пежо и Форд). Слага се и на Фиеста, 207 и т.н. Явно им е дошъл акъла в последствиеnowyaris написа:... BMW са решили това да е единствения дизелов двигател на тяхното MINI...
-
Съвместна разработка на BMW и PSA, както и турбо-бензиновия 1.6 който се слага на Мини Купър. А Форд го ползват, щото имат договор с PSA. За НЕикономичността на BMW се лъжеш, в сферата на двигателите те са доста по-напред от Тойота.nowyaris написа: ... всъщност на кого е този нов двигател-на БМВ,на ФОРД или н ПЕЖО/СИТРОЕН?
И по темата - 1.4D4D не е лош двигател, просто по-стара концепция, но надежден както Баса отбеляза. Единствено мога да отбележа, че да продаваш морално остарели неща в огромни количества те прави Nо 1 единствено в ширпотребата, ама такъв е пазара.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
В какъв смисъл е мрално остарял този дизелов двигател и какви са тези малоумни клиенти в огромни количества които купуват морално остарели дизелови двигатели на Тойота????????Scott написа:Съвместна разработка на BMW и PSA, както и турбо-бензиновия 1.6 който се слага на Мини Купър. А Форд го ползват, щото имат договор с PSA. За НЕикономичността на BMW се лъжеш, в сферата на двигателите те са доста по-напред от Тойота.nowyaris написа: ... всъщност на кого е този нов двигател-на БМВ,на ФОРД или н ПЕЖО/СИТРОЕН?
И по темата - 1.4D4D не е лош двигател, просто по-стара концепция, но надежден както Баса отбеляза. Единствено мога да отбележа, че да продаваш морално остарели неща в огромни количества те прави Nо 1 единствено в ширпотребата, ама такъв е пазара.
-
'Малоумници' колкото искаш - на тях се крепи търговията. Ще ти дам един пример, пък дано ме разбереш: Един приятел (който е изключително интелигентен и добре платен) ползва автомобил ежедневно, но с единствената цел да се придвижва от А до В по най-евтиния възможен начин. Всеки 4-5 години си купува нова кола по следния сценарий - отива при няколко дилъра и казва 'Искам нов автомобил на тази и тази цена'. Познай последната му кола каква е - Киа Пиканто. Та така, цената се определя от това колко дава купувача. И производителите за да 'срещнат' тази цена правят компромиси - я поевтинили някои материали, я съкратили разходите за развойна дейност ...nowyaris написа:...В какъв смисъл е мрално остарял този дизелов двигател и какви са тези малоумни клиенти в огромни количества които купуват морално остарели дизелови двигатели на Тойота?
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Имам много малък опит с Corolla 2005 с такъв двигател - 500-600км, служебен и същата с 1,4 бензин. Въпреки, че предпочитам бензин си признавам, че определено дизела върви доста по-добре.
Аз по принцип имам доста тежичък крак и искам като натисна педала, колата да се "изстрелва" напред. Та този дизелов автомобил с 4-ма човека (около 400кг + 50кг багаж) и климатик с лекота изкачва наклони на 4-та и се досукорява безпроблемно при изпреварване (Сл. бряг - Обзор). Сравнявам с бензиновия вариант и с 1,8TCDI (90к.с.) Ford Transit Connect къса база. Направо бях очарован, когато за първи път карах Corolla 1.4D4D. Даже си мислех, че е с по-мощен двг!
За 3-те години, през които беше при нас не съм чул да има проблеми с разход на масло. Само досадния проблем със скоростната кутия на около 50000км, но го ремонтираха гаранционно.
Още ме е яд, че не си го купих преди 4 години!
Аз по принцип имам доста тежичък крак и искам като натисна педала, колата да се "изстрелва" напред. Та този дизелов автомобил с 4-ма човека (около 400кг + 50кг багаж) и климатик с лекота изкачва наклони на 4-та и се досукорява безпроблемно при изпреварване (Сл. бряг - Обзор). Сравнявам с бензиновия вариант и с 1,8TCDI (90к.с.) Ford Transit Connect къса база. Направо бях очарован, когато за първи път карах Corolla 1.4D4D. Даже си мислех, че е с по-мощен двг!
За 3-те години, през които беше при нас не съм чул да има проблеми с разход на масло. Само досадния проблем със скоростната кутия на около 50000км, но го ремонтираха гаранционно.
Още ме е яд, че не си го купих преди 4 години!