toyota yaris
-
сходен проблем
при мен отчита разхода на гориво, но имам друг проблем - индикаторът на резервоара показва две чертички, т.е. гориво има, а колата изгасна в движение и не щеше да запали - все едно е свършил бензина. сипах 5 литра, не ще, изчаках около час и най-накрая запали...... 

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: сходен проблем
Не е от количеството на горивото проблема.Нещо по таблото светна ли-например жълто моторче...?dachy написа:при мен отчита разхода на гориво, но имам друг проблем - индикаторът на резервоара показва две чертички, т.е. гориво има, а колата изгасна в движение и не щеше да запали - все едно е свършил бензина. сипах 5 литра, не ще, изчаках около час и най-накрая запали......
Колегата се опита да ти намекне, че проблема е доста вероятно да не е в това, ами някъде другаде. Помисли и върху този вариант.dachy написа:светят си две чертички на горивото, а колата свърши горивото.
дали не трябва да се рестартира компютъра или пък поплавъкът на резервоара не функционира?...
Subaru Legacy B13 H6
Toyota Yaris D-4D SOL 2007
Nissan Primera P10 GA16DE
Toyota Yaris D-4D SOL 2007
Nissan Primera P10 GA16DE
ако не се лъжа жълтото моторче е индикатор за лошо качество на горивото . като купихме колата от Италия преди седмица, светеше, но го елиминирахме в сервиз, защото ни казаха, че това показва качеството на горивото. т.е. няма връзка с отчитането на количеството гориво на бензиномера...моля за мнениеvirtual написа:Колегата се опита да ти намекне, че проблема е доста вероятно да не е в това, ами някъде другаде. Помисли и върху този вариант.dachy написа:светят си две чертички на горивото, а колата свърши горивото.
дали не трябва да се рестартира компютъра или пък поплавъкът на резервоара не функционира?...

-
Повече изобщо,ама изобщо не стъпвай в този сервиз,заклевам те.Жълтото моторче е индикатор за едни много по-лоши работи от лошото гориво.Разрови форума и се ориентирай към сервиз,който е препоръчан от колегите или направо върви в сервиз на дилъра.dachy написа:ако не се лъжа жълтото моторче е индикатор за лошо качество на горивото . като купихме колата от Италия преди седмица, светеше, но го елиминирахме в сервиз, защото ни казаха, че това показва качеството на горивото. т.е. няма връзка с отчитането на количеството гориво на бензиномера...моля за мнениеvirtual написа:Колегата се опита да ти намекне, че проблема е доста вероятно да не е в това, ами някъде другаде. Помисли и върху този вариант.dachy написа:светят си две чертички на горивото, а колата свърши горивото.
Това с разхода изобщо е някакъв зен-проблем...
1. При мен показва, примерно, 3 деления, среден разход 6.3 и оставащ пробег 150-180 км. Ако направя простата обратна сметка, ще излезе, че имам около 9-10 литра бензин, а резервоарът ми е 27-30 литра. Поне едното не е вярно, но кое?
2. Сипвам 15 л, деленията се качват с 3 - ок, прилича.
3. В същото време има някаква част от диапазона на нивомера, която явно не е наред - караш, а оставащият пробег се учеличава сериозно (защото колата 'не харчи' бензин). После се осъзнава и спада изведнъж с 90-100 км.
4. Официално (от сервиза на ТМ Ауто) на нивомера нищо му няма.
Човек накрая осъзнава, че нещата са относителни (както философски, така и физически - че нулата на нивомера не е правилна).

1. При мен показва, примерно, 3 деления, среден разход 6.3 и оставащ пробег 150-180 км. Ако направя простата обратна сметка, ще излезе, че имам около 9-10 литра бензин, а резервоарът ми е 27-30 литра. Поне едното не е вярно, но кое?
3. В същото време има някаква част от диапазона на нивомера, която явно не е наред - караш, а оставащият пробег се учеличава сериозно (защото колата 'не харчи' бензин). После се осъзнава и спада изведнъж с 90-100 км.
Човек накрая осъзнава, че нещата са относителни (както философски, така и физически - че нулата на нивомера не е правилна).
-
По първа точка много грешиш,3 деления са 15 л. и с разход 6,3 ше минеш около 150-180 км.,докато най-долното квадратче започне да мига.Резервоара не е 27-30 л.,а е 42 л.,аз съм събирал до капачката 44 л.По втора точка е така.По трета Нивомера си показва вярно,а БК ти смята оставашите километри на всеки 10 км.Зависи какъв ти е бил средния разход до момента.Осъзнава се на всеки 10 км.По четвърта точка от ТМ Ауто са прави-на нивомера ти нищо му няма.А че нещата са относителни човек разбира като си купи Фиат,не Тойота.314 написа:Това с разхода изобщо е някакъв зен-проблем...![]()
- sweet__stz
къде показва колко км. ти остават с това гориво ????? Аз като падне на 2 черти зареждам,че да не си остана някъде по пътя....слагам 10 л. и се вдигат 3 черти. Понякога също падат чертичките,после пак се вдига с 1.....абе май наистина си е относителна работа с тия чертички
))
Като е на резерва започва да мига ли ???

Като е на резерва започва да мига ли ???
Toyota Yaris /Luna/ 2000г. 1.3 VVT-i (86 Hp)
- CutmasterCFS