Жило за ел. стъкло на Карина?

Аватар
zpaz
Обратна връзка:

Жило за ел. стъкло на Карина?

Мнение от zpaz » 30 Юни 2011 23:42

Колеги преди няколко дни ми се скъса жилото на преден ляв/шофьорски/ прозорец. Карината ми е 2.0 ТД 96 комби.Колата я имам от скоро и от самото начало този прозорец издаваше странен звук ,при тръгване да се сваля стъклото.Накрая затегна много и се скъса.Отварях вратата -жилото е било прокъсано по-принцип преди да се скъса.Машинката работи, зъбните колела са здрави. Въпроса ми е продава ли се само жило/цена/, жило с броните/цена/ или някой да ги рециклира.По-принцип ми се струва ,че може да се направи , но ще е голям цирк. Самото жило е с три пъпки - във всеки край по една, за да се хване в ролката на моторчето и една в средата за стъклоповдигача на релсата.Като цяло май се случва често на тези коли , при тези години- в Асеновград има още една същата Карина и на нея се е скъсало. Колегата е автомонтьор и я ремонтирал жилото , но му е отнело цял ден и няколко опита докато уцели дължината и пропорцията на жилото.
96 2,0 td. Toyota Carina
99 2,2 td. Toyota Picnic

Аватар
Petar

Re: Жило за ел. стъкло на Карина?

Мнение от Petar » 01 Юли 2011 10:02

Ако машинките са еднакви с тези на Авенсис 1 аз имам такава от моята .При мен се беше счупила горната ролка и в следствие на това жилото се размота направих си нова ролка но след това неможах да навия наново жилото и затова се пренудух даси взема нова машинка .
Иначе от старата жилото е здраво но е малко осукано

goroust

Мнение от goroust » 01 Юли 2011 20:37

Колега разбирам че си от Асеновград и за там не мога да кажа къде да го оправиш, но в София има една фирма "Микрон Доцев" само с това се занимават. Имах сцупено зъбно колело, за 70лв. /демонтаж-ремонт и монтаж/ за около 2 часа /след записване/ го нагласиха с гаранция 1 год.

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 03 Юли 2011 00:45

Да, би трябвало тези да могат да ти го рециклират.

http://www.mikrondocev.com/

Публикувай отговор