Paseo 5E-FE газ или метан?
-
Paseo 5E-FE газ или метан?
Здрасти на всички! Ще се радвам някой да ми даде съвет за това, какво да сложа на пасеото... газ или метан ? На мен ми се иска да е метан, някой ако знае дали биха се появили някакви проблеми с двигатела да споделя. Ако е проблем да й се сложи метан, то с газта как стоят нещата? Благодаря ви предварително.
-
Зависи от километража който ще въртиш.
Ако си в рамките на до 15-20 хил. моя съвет е пропан-бутан ако си много отгоре метан.
Пасеото няма особено голям багажник за бутилките и ще ти се налга да пълниш евентуално по-често.
Иначе и обикновенни и инжекционни уредби стават без проблем на този двигател.
Аз лично съм по фен на LPG-то, по-близко ми е до бензина като параметри и има доволно газостанции (не че метан станциите са малко). А и очаквам скоро да трупнат някой бонус акциз на метана.
Ако си в рамките на до 15-20 хил. моя съвет е пропан-бутан ако си много отгоре метан.
Пасеото няма особено голям багажник за бутилките и ще ти се налга да пълниш евентуално по-често.
Иначе и обикновенни и инжекционни уредби стават без проблем на този двигател.
Аз лично съм по фен на LPG-то, по-близко ми е до бензина като параметри и има доволно газостанции (не че метан станциите са малко). А и очаквам скоро да трупнат някой бонус акциз на метана.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Освен грубия пробег трябва да си сметнеш и колко от него ще е градско и колко извънградско . И съответно какви ще са маршрутите за да не се окаже , че не можеш да сложиш толкова голяма бутилка . Иначе ако ще въртиш основно градско метана е без аналог в момента . Има изключително евтини бутилки така че цената на двете системи е много близка .Но това е за момента в следващия момент цената на бутилките може пак да скочи !
Така , че според мен сега е момента за покупка на метанова уредба !!!
Ако вземеш ГИ за да минеш от метан на пропан ти трябва само друг изпарител и пълначка . Така , че дори и да скочи цената на метана някога няма да е скъпо да минеш на пропан .
За пример мога да ти дам моята при последното зареждане с 4,30лв. прави 68км градско в София . Двигател 1,3 , карбуратор , 8 клапана и 4-скоростна кутия .
Също така за вървежа не се притеснявай колата си тръгва доста добре , като и сложи коректор на аванса !
Така , че според мен сега е момента за покупка на метанова уредба !!!
Ако вземеш ГИ за да минеш от метан на пропан ти трябва само друг изпарител и пълначка . Така , че дори и да скочи цената на метана някога няма да е скъпо да минеш на пропан .
За пример мога да ти дам моята при последното зареждане с 4,30лв. прави 68км градско в София . Двигател 1,3 , карбуратор , 8 клапана и 4-скоростна кутия .
Също така за вървежа не се притеснявай колата си тръгва доста добре , като и сложи коректор на аванса !
-