Въпрос за 7AFE LB

gunner
Обратна връзка:

Въпрос за 7AFE LB

Мнение от gunner » 19 Май 2011 17:18

Интересува ме този двигател използва ли се в първите авенсиси, в тази му разновидност (със 107к.с.) и има ли някаква разлика с този на карината. Питането ми е свързано с това, че си издирвам дюза за него, а пък всички авенсиси, които успях да намеря на части в нета, на снимките двигателя изглежда като моя, а пък дюзите са сиви на цвят (мойте са сини) и с 1 цифра разлика в номера. Тоест, май няма да станат за карината ми. И изобщо от кои модели да търся тая гадна дюза - от селика май не стават (черни са), явно и от авенсис не стават (поне тия които проверих), а такава карина на части намерих само 1 и дюзите са продадени (били са точно сини мамка му). От королите 1.8 от тея години дали ще ме огрее или и те са някакви различни. Мерси на отзовалите се.

А възможно ли е тези дюзи да се използват и в други марки коли, че да се пусна в по-обширно издирване.
CARINA E 7A-FE

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 19 Май 2011 23:39

Здравей колега, имах Карина автоматик със същия мотор 1.8 7афе ЛБ (сини дюзи като твоите) и имах проблем с 2 от тях (на 1-ви и 3-ти цилиндри) - първо едната и след 5-6 месеца още една. Накратко колата пали и върви без проблем, но загаси ли се и се запали скоро след това (до 20 мин да речем) имаше едно неприятно придърпване от време на време - абе колата работеше без 1-ния цилиндър чат пат. Иначе съм карал по 250 мили без да гася и нямаше проблем(Лондон-Манчестър). Та си взех от скрап 4 сини дюзи (казаха ми че и черните стават, но няма да се мине теста на изгорели газове - не знам дали е така, не съм пробвал, но живея в Англия и тук няма майтап с минаването на преглед), смених ги и всичко си заспа...така и продадох колата преди няколко месеца:-)
Та в тоз ред на мисли имам 2 останали сини дюзи и ако не си намериш свирни и ще се разберем:-)
Успех
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 20 Май 2011 17:30

Мерси за предложението, ще се поровя още малко в нета за такава дюза и ако не открия ще ти пиша да видим кво може да се направи.
CARINA E 7A-FE

Публикувай отговор