Първоначално обслужване на Corolla 1.6GS Auto
Първоначално обслужване на Corolla 1.6GS Auto
Здравейте,
Вчера си купих горната тойота.97 година е, но само на 50 000 мили.Колко са реални не знам, но съдейки по годишните прегледи за последните 6 години са реални.Намирам се в Англия.Двигателя е 4A-FE, обаче още не мога да установя със сигурност дали е АЕ111 варианта(ако някой знае как, може да сподели).
Бихте ли ми казали какво трябва да сменя първоначално.В смисъл знам че трябва да се сменят масла и ремъци, но ако може някой да напише конкретно всички тези неща(кои течности, колко са ремъците и др.) ще съм му благодарен.Четох темата за сервизните интервали обаче за моя двигател не намерих инфо.Има за двигател 3ZZ-FE, който според Уикипедия е наследник на моя, но явно не са еднакви.Така или иначе и да имаше моя двигател пак нямше да ми стане много ясно какво трябва да сменя де:).Надявам се някой да ми каже конкретно задължителните неща за смяна, а също и тези който може и да са за смяна(по принцип), за да ги спомена в сервиза да ги проверят.
Вчера си купих горната тойота.97 година е, но само на 50 000 мили.Колко са реални не знам, но съдейки по годишните прегледи за последните 6 години са реални.Намирам се в Англия.Двигателя е 4A-FE, обаче още не мога да установя със сигурност дали е АЕ111 варианта(ако някой знае как, може да сподели).
Бихте ли ми казали какво трябва да сменя първоначално.В смисъл знам че трябва да се сменят масла и ремъци, но ако може някой да напише конкретно всички тези неща(кои течности, колко са ремъците и др.) ще съм му благодарен.Четох темата за сервизните интервали обаче за моя двигател не намерих инфо.Има за двигател 3ZZ-FE, който според Уикипедия е наследник на моя, но явно не са еднакви.Така или иначе и да имаше моя двигател пак нямше да ми стане много ясно какво трябва да сменя де:).Надявам се някой да ми каже конкретно задължителните неща за смяна, а също и тези който може и да са за смяна(по принцип), за да ги спомена в сервиза да ги проверят.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Първоначално обслужване на Corolla 1.6GS Auto
Ако си я купил от гараж, не са ли направили пълно обслужване? Защо не им поиска гаранция - струва някой лев повече, но поне знаеш, че за една година не се притесняваш. Естествено, ако е от частно лице трябва ти да се погрижиш за обслужването. Купи си едно ръководство на Haynes или ако не ти се дават 15-ина лева го смъкни оттук:georgi123 написа:Вчера си купих горната тойота.97 година е, но само на 50 000 мили.Колко са реални не знам, но съдейки по годишните прегледи за последните 6 години са реални.Намирам се в Англия.
http://rapidlibrary.com/download_file_i ... unaj2+.rar
-
- Получена благодарност: 1 път
Къде в Англия се намираш?georgi123 написа:... едно такова обслужване щеше да повиши цената и с около една трета.
Иначе си прав, че се вдига цената, ама тези пари все от теб идват, дали ще ги дадеш за обслужена кола или сега ще търсиш сервиз да я обслужиш

Има и вариянт сам да направиш обслужването и спестиш някой лев, но не знам дали имаш условия. Щом е на 50к мили и ако искаш да я караш безпроблемно още поне 50к, трябва да смениш всички течности, вкл. на скоростната кутия, всички филтри, ангренажния ремък, провериш водната помпа и пистовия ремък, регулираш клапаните, смениш свещите и т.н. Също трябва да прегледаш всички елементи по окачването, изпускателната и спирачната система, гумени маншони и т.н. Тези в последното изречение влизат в проверката на МОТ, така че ако имаш за година те отпадат. biggrin.gif
- Прикачени файлове
-
- Maintenance 4A-FE.png (101.31 KiB) Преглеждано 1937 пъти
Здравей колега. На 105000км. се подменят-ангренажен ремък и две ролки(oбтяжна и паразитна),масло скорости-2л.75w90,антифриз(pink-ready to use or red-concentrated),външни ремъци-3 бр.
На всеки-30000 свещи, спира4на те4ност,горивен ф-р.
На всеки 10или 15000 масло ДВГ , въздушни ф-ри.
Дано съм бил полезен
На всеки-30000 свещи, спира4на те4ност,горивен ф-р.
На всеки 10или 15000 масло ДВГ , въздушни ф-ри.
Дано съм бил полезен
Благодаря ви много.Ходих в два сервиза.В Kwik Fit за около 470 лири ще сменят всички течности,филтри, свещи, ангренажен ремък, ролки и водна помпа.В другя за около 550.Мисля да отида на втория, тъй като има добри ревюта за него.Пиша цените само информативно, ако някой в бъдеще се интересува.Отнасят се за Югозападна Англия.
Тези външни ремъци за които antilack говори някой знае ли как се казват на английски?
Тези външни ремъци за които antilack говори някой знае ли как се казват на английски?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
В USERMANUAL-а би трябвало да са посочениgeorgi123 написа:Няма да пускам нова тема, но имам въпрос за гумите.В мануала са дадени три варианта:
165/70 R14 tyres 32 psi 32 psi
175/65 R14 tyres 32 psi 32 psi
185/65 R14 tyres 32 psi 32 psi
Какви бихте препотъчали?С какъв Load Index и Speed rating?
Yokohama A Drive стават ли?