Проблем с охладителната система
Проблем с охладителната система
Здравейте колеги. Имам тойота карина Е 97г. 2.0 TD проблема е следния: При изкачване на по-дълги нагорнища на висока предавка започва да изхварля охладителната течност през разшерителния съд. До сега съм сменил капачката на водния радиатор и промяна няма. При спускане на надолнища температурата на охладителната течност пада почти до мин.
Нямам и почти никакво парно в колата , дори когато температурата е на средата. Имам предположение каквъв е проблема, но за да не ви влияе моето мнение ще го запазя за сега. Дайте ми съвет какъв може би е проблема. Благодаря ви !!!
Нямам и почти никакво парно в колата , дори когато температурата е на средата. Имам предположение каквъв е проблема, но за да не ви влияе моето мнение ще го запазя за сега. Дайте ми съвет какъв може би е проблема. Благодаря ви !!!
- Прикачени файлове
-
- Изображение005.jpg (118.82 KiB) Преглеждано 1913 пъти
ТЕРМОСТАТ-ГАРНИТУРА
Хайде най-накрая и колегата ,повдигнал въпроса ,да си каже и неговото предположение,защото взех да усещам темата малко като ИЗПИТ НА ФОРУМА.
Мисля достатъчно колеги се изказаха.
Аз също съм за термостат.
А ако случайно колегата вече е отстранил проблема,нека сподели какво се е оказало.
БЛАГОДАРЯ
Мисля достатъчно колеги се изказаха.
Аз също съм за термостат.
А ако случайно колегата вече е отстранил проблема,нека сподели какво се е оказало.
БЛАГОДАРЯ

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Пичове ако е термостат няма да му изчезне парното а напротив ще има много жарко парно и второ докато изхвърли водата стрелката ще отиде доста към червеното , а това не става за 10 секунди ! За съжаление имам много богат опит с коли със заминали гарнитурки . Просто като види малко по-голям зор дава малко повече газ , хубавичко се разтваря пробойната и започва да изхвърля изгорелите газове във водата и за няма и 5 секунди водата му е навън и няма парно и тн .
Ако температурата се покачва плавно ( да кажем 2 до 5 мин от средата до края ) и си има парно до последно тогава няма проблем с гарнитури и пукнатини . Това е тънкия момент в сметката . Отделно от отва няма да му загрява само на баир ами ще му прегрее и в задръстването . А ако му е заял термостата колата ще му загрява много бавно и най-вероятно ще прегрява много плавно .
Ако температурата се покачва плавно ( да кажем 2 до 5 мин от средата до края ) и си има парно до последно тогава няма проблем с гарнитури и пукнатини . Това е тънкия момент в сметката . Отделно от отва няма да му загрява само на баир ами ще му прегрее и в задръстването . А ако му е заял термостата колата ще му загрява много бавно и най-вероятно ще прегрява много плавно .
Според мен, не е термостат, а почти със сигурност надува отнякъде.
Ако е заял термостата тая дизелова пръчка няма загряване
До колкото знам лесно може да се хване дали има изгорели газове в охл. течност. Някои сервизи съм чувал че предлагат такава диагностика на охл. течност за наличие на изгорели газове - слагат някакви лакмуси в течноста или нещо от тоя род

Ако е заял термостата тая дизелова пръчка няма загряване

До колкото знам лесно може да се хване дали има изгорели газове в охл. течност. Някои сервизи съм чувал че предлагат такава диагностика на охл. течност за наличие на изгорели газове - слагат някакви лакмуси в течноста или нещо от тоя род

Здравейте колеги, искам да ви благодаря за това че се включихте в моя проблем. Според мен съм за гарнитура на главата, но първо ще сменя термостата и ще промия водния радиатор да не е запушен нещо. След великденсите почивни дни ще ви пиша какво е положението. И все пак ако някой иска да напише нещо за моя проблем да заповяда. Благодаря Ви!!!
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Пич написъл съм доволно много прочети го внимателно ! Ако колата ти загрява и извърля водата рязко , след форсиране и натоварване и преди да я изхърли ти изчезва парното не се занимавай с безмислени смени и прочистванки !!!!!!!! Ако прегрява плавно тогава се занимавай с някакви допълнителни манипулации .slaviiko написа:Здравейте колеги, искам да ви благодаря за това че се включихте в моя проблем. Според мен съм за гарнитура на главата, но първо ще сменя термостата и ще промия водния радиатор да не е запушен нещо. След великденсите почивни дни ще ви пиша какво е положението. И все пак ако някой иска да напише нещо за моя проблем да заповяда. Благодаря Ви!!!