Шум от двигателя

Златин

Шум от двигателя

Мнение от Златин » 15 Апр 2011 08:35

Имам Карина Е с двигатер 4 А ФЕ 115 к.с. и ми прави впечатление, че при около 2500 оборота се чува по-силен звук от двигателя. На другите обороти-по-ниски и по-високи е добре. Как е при вас?

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 15 Апр 2011 09:22

Дай малко пояснение ,от къде точно се чува звука?
Ремък,ролка,бутала????
Горе долу някаква насока.Така няма да може да ти се отговори.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Златин

2

Мнение от Златин » 15 Апр 2011 11:26

От ауспуха като че ли е, но приемам и отговори от сорта -И при мен го имаІПри мен го няма, но не знам от какво е. Важно е ЧУВА ли се. Получава се при ускоряване и равномерно каране.

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 15 Апр 2011 17:25

При мен от резонансното гърне с което замених разпадналия се катализатор се чува резонансно бучене от около 2400 до към 3000 оборота. След това спира.

Ако се съмняваш в изпускателната система, качи на канал, кажи на някой да подава плавно газ, пък ти отдолу с някаква дървена дръжка ту подпирай ауспуха, ту го пускай да виси както е. Така може да хванеш шума ако е от ауспуха.

Като ми се беше издухал катализатора, имаше много неприятно дрънчене в тоя работен обхват на двигателя. Пърдеше дет се вика.

Ако искаш пусни видео запис от колата, под капака. Така да хвърляме боба... трудна работа.

Ето тук на към 9-та секунда като подам газ се чува моето прибръмчаване от резонансното гърне.

http://www.youtube.com/watch?v=mLoWGxGMkmY

Публикувай отговор