ПП: Преди го усещах и като подавам газ, но след баланс на гумите изчезна тази му част
Как се диагностицират криви спорачни дискове?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Как се диагностицират криви спорачни дискове?
Може и да си внушавам, но като натискам спирачката усещам леко вибриране на волана. Има ли начин да си проверя дисковете дали са криви?
ПП: Преди го усещах и като подавам газ, но след баланс на гумите изчезна тази му част
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
dobatadobrev
- martod
Да, но на волана се усещат вибрации и при прави дискове, но разбито окачване .. biggrin.gifVesko написа:Кривият диск се усеща и на волана. Поне с Авенсис1 имам богат опит с криви дискове. Сменяха ми ги на около 8к км biggrin.gif
.
Ако нямаш ритане в педала, може и да не е от дискове ..
Най правилно се мери с индикаторен часовник ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Точно за това зададох въпросаmartod написа:Да, но на волана се усещат вибрации и при прави дискове, но разбито окачване .. biggrin.gifVesko написа:Кривият диск се усеща и на волана. Поне с Авенсис1 имам богат опит с криви дискове. Сменяха ми ги на около 8к км biggrin.gif
.
Ако нямаш ритане в педала, може и да не е от дискове ..
Най правилно се мери с индикаторен часовник ..
-
dobatadobrev
Прав си при познат които има индикатор най-безболезнено и после повод да се полее
)) Доста специфично рита при крив диск по инерция и решиш да намалиш 30-40 км/час но трябва да си на свободна. Извинявам се но просто не допускам майстор който е инвестирал в такова приспособление да не примери с индикатора(елемент от приспособлението е) дали кривината ще излезе и дали няма да падне под допустимия размер дебелината на диска ако вземе да го стругова,камо ли пък дали лагерния възел не е в ред. Та за това дадох тая идея съвместяват се проверка и ремонт.
-
dobatadobrev
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
dobatadobrev написа:Има изискване за минимална дебелина на диска.Специфично е за всяка кола и модел,който се занимава с това знае колко е.mitoko написа:да ама колко са допустимите отклонения за да се бракува диска... меренето е лесно
http://www.lexus-tech.eu/
http://www.toyota-tech.eu/