Пренастройка на софтуера за Авенсис D4D модел 2007

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Ave D4D

Пренастройка на софтуера за Авенсис D4D модел 2007

Мнение от Ave D4D » 06 Апр 2011 10:36

Направиха ми го по някаква акция, която тече в момента в София-Изток.
След намесата им колата цялата вибрира.

Естествено, направиха го като гаранционен сервиз, но точно преди изтичането на гаранцията.
Много лошо впечатление оставиха у мен.
Сега ще им я връщам обратно, да си я пренастройват.
Но такова поведение спрямо клиент...много отблъскавщо.

Всъщност, ако е попадал в подобна ситуация и може да даде съвет - ще съм благодарна. :help: :help:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 06 Апр 2011 10:54

Задължително трябва да им я върнеш, но лошото е, че не се знае дали ще отстранят проблема.
След това не подписвай нищо, докато не се убедиш, че са я оправили.
Изкарай я с някой от приемчиците и я изпробвай.
Ако работи безпроблемно тогава подписвай документите! :thumbsup:
Последно промяна от Kiki на 14 Апр 2011 17:52, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Ave D4D

Мнение от Ave D4D » 06 Апр 2011 11:02

Благодаря, Кики! Ще се опитам да убедя момчето, което ми поддържа другата количка - Поло, да дойде с мен, ако има време.
Отделно, че пък в сервиз Изток, за едно глупаво боядисване на драскотини я държаха цяла седмица и накрая ми я върнаха с боя на мехурчета. Като че не е официален сервиз на тойота, а бояджийница за великденски яйца, егати! Не можели да шлайфат боята веднага, щото щяла да падне. Е...да им я оставя още седмица ли да я държат за едното шлайфане?
Просто не мога да повярвам, че си правят такава гаргара с клиентите си. Чудя се дали наистина само в София са така и дали да не последвам стъпките на колегата, който си е направил сервизните обслжвания в Благоевград.

Ave D4D

Мнение от Ave D4D » 07 Апр 2011 09:54

Да добавя и наблюденията си от днес - тъй като много рядко карам колата, днес се загледах в датчика за разход на гориво.
Значи - освен, че вибрира цялата и бръмчи като трактор, което е нетипично за иначе мъркащото ми дизелово конче, забелязах и че харчи гориво като змей - показания от сорта на 15-25 литра /100, което е потрес пълен.
Здраво са се престарали с това "ъпгрейдване на софтуера"!

И понеже са в кампания в момента - нека това е и като предупреждение към колегите - внимавайте каква кола ви връщат след ъпгрейда, а дали е изобщо наложителен този ъпгрейд, така и не зная.

Брат ми е с Корола-Версо, пак 2007, пак дизел и отсече, че ако му се обадят, изобщо няма и да им се поддава на навивките - колата му си върви перфектно, какви са тия измишльотини да ръчкат из софтуерите????
mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

Ще видя утре как ще се държат в сервиза и нещо съм в настроение да вдигам врява на всякакви нива, най-вече извън България.

Обичам си Кончето, що ми го строшиха тия некадърници в сервиза! mad.gif

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Апр 2011 10:21

Най-вероятно кампанията е за ъпдейт, едва ли в ТМА ще направят ъпгрейд безплатно.

Макар, че в твоя случай си е чист ъпгрейд на разхода! biggrin.gif
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 07 Апр 2011 15:30

Добре дошла в чудния свят на ТМ Ауто ! wacko.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Апр 2011 18:44

Преди време ми бяха флашвали авенсис-а... Но ми пратиха писмо в което ми обясняваха защо и какви промени ще има. Още си го пазя някъде smile.gif

scorpion

Мнение от scorpion » 08 Апр 2011 09:16

Vesko написа:Преди време ми бяха флашвали авенсис-а... Но ми пратиха писмо в което ми обясняваха защо и какви промени ще има. Още си го пазя някъде smile.gif
Модел ? И какъв беше резултата ?

Питам защото скоро ще водя "моята" на 2-ро обслужване в бокса. Досега откакто съм клиент на ТМ и Тойота (преди със служебна сега с лична) винаги са се обаждали, ако трябва да се пипа нещо извън гаранционното обслужване ?!?

Апропо наистина от ТМ им е паднало нивото на обслужване. Преди ми пращаха почти всеки месец списание ... напоследък вече не пращат rolleyes.gif
smile.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 08 Апр 2011 15:46

scorpion написа: Апропо наистина от ТМ им е паднало нивото на обслужване. Преди ми пращаха почти всеки месец списание ... напоследък вече не пращат rolleyes.gif
smile.gif
Кризата ги удари,а после и земетресение и цунами! sad.gif :whistle:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Nixter

Мнение от Nixter » 08 Апр 2011 15:55

Значи разхода не ти се е вдигнал, а просто са ти нулирали бордкомпютъра и, ако си карла малко след това, разхода ти ще е висок и постепенно ще пада, докато стигне нормалното ниво :thumbsup:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Апр 2011 16:07

и аз направих тая грешка преди време,от нямане какво да правя.ама че дърво изядох,след упдатата явно подава по-малко гориво и някак си по-плавно.цeлта сигурно е намаляне на разхода.а преди това като подадеш газ те залепваше за седалката,много ме е яд!аз при тоя пробег така и така ми е все едно,дали ще ми гори 7 или 8.
как беше: never change a runing system!!! mad.gif
Последно промяна от jim_beam на 08 Апр 2011 16:25, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 08 Апр 2011 16:19

Води я на чип-тунинг! :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Апр 2011 18:43

scorpion написа:
Vesko написа:Преди време ми бяха флашвали авенсис-а... Но ми пратиха писмо в което ми обясняваха защо и какви промени ще има. Още си го пазя някъде smile.gif
Модел ? И какъв беше резултата ?

Питам защото скоро ще водя "моята" на 2-ро обслужване в бокса. Досега откакто съм клиент на ТМ и Тойота (преди със служебна сега с лична) винаги са се обаждали, ако трябва да се пипа нещо извън гаранционното обслужване ?!?

Апропо наистина от ТМ им е паднало нивото на обслужване. Преди ми пращаха почти всеки месец списание ... напоследък вече не пращат rolleyes.gif
smile.gif
Нямам спомен да съм усетил разлика преди и след това.

ПП: Хибрида ми и без упгрейд/упдейт харчи >14...

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 08 Апр 2011 18:49

jim_beam написа:и аз направих тая грешка преди време,от нямане какво да правя.ама че дърво изядох,след упдатата явно подава по-малко гориво и някак си по-плавно.цeлта сигурно е намаляне на разхода.а преди това като подадеш газ те залепваше за седалката,много ме е яд!аз при тоя пробег така и така ми е все едно,дали ще ми гори 7 или 8.
как беше: never change a runing system!!! mad.gif

И при мен се получи същото!Не че усетих голяма разлика в разхода,ама ми казаха че се прави с цел щадене на околна среда и по бавно зацапване на ЕГР клапана!Забелязах че колата спря да припушва при по-яко сръчкване!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Апр 2011 19:38

EGR-a определено не се зацапва,сам видях!
подозирам,че downgrade е невъзможен,знае ли някой?

diesel_power какво ще кажеш по въпроса?
mellow.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор