Рав 4 ,2.2 d4d ,2007 разход по борд компютър - реален ли е ?

stm
Получена  благодарност: 2 пъти

Рав 4 ,2.2 d4d ,2007 разход по борд компютър - реален ли е ?

Мнение от stm » 05 Апр 2011 15:38

От известно време /2-3 седмици / "стопанисвам" въпросното автомобилче - много е приятно..., хубава колица си е .... cool.gif

Не съм привърженик на бясните скорости , извъградско рядко надхвърлям 130 км/ч и гледам предимно да използвам круйз контрола понеже много му се кефя :whistle: , та въпросното автомобилче по магистралите и и звънградско шофиране с средна скороста дава около 90-95км/ч ми покзва среден разход около 5.1 - 5.3 /100км ohmy.gif . само че като си правя сметката как малко по-бързо свършва нафтицата в резервоара според мен поне разода е поне с 1 литър нагоре върху показанията на борда в сравнение с реалният . Прав ли съм ?
Из улиците на варна ми показва средно 8-9 /100 км , но пак не ми се вярва да е нормален.....

Какви са вашите впечатления за този мотор ?
Колко му побира реално резервоара и как ви релни разходи дава това сув-че ?

Друг въпрос - когато се занули показанието за средният разход по борд компютъра в началото показва разход 99.9/100 и постепенно започва да пада надолу /защо си мисля или се бъркам но в началото като го занулявах започваше от 30/100 /

Друг въпрос ми е за техническото обслужване - освен масла на двигателя други някакви на скоростни кутии и на предавките трабва ли да се следят , на колко километра са проверяват и с какви се подменят /извинявам се за глупавите въпроси но това е първият автомобил от този клас който поддържам и нямам никаква представа кое как е /

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 05 Апр 2011 16:08

Щом си почитател на спокойното каране , няма защо разходът да не е нормален. На авенсиса , който се кара само извънградско , откакто е купен разходът е забил на 4,9/100 . Единствено след едно заиграване по магистралите към Германия си промени показанията към 8/100 . Действително ти се струва , че понагорява повече , но според мен ако си занулиш дневния брояч и минеш 1000 км и напълниш пак до капачката , разходът ще е сходен с този на бордовия компютър :thumbsup:
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Апр 2011 16:18

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=101

BC е много неточен,при мен варира между 1-2,5л в повече,средно някъде към 1-1,5л.реалния разход може да се свали даже под 7л.високите скорости на аутобан могат да го увеличат до 10 и повече.особено с калпава бг нафта.внимавай къде зареждаш!моя среден реален(92k) е малко над 8,но имам много аутобан.спокойното каране не води автоматично до нисък разход,поне за тая кола!резервоара е 60л реално!

ето ти и сервизния план:
http://www.rav4faq.kerkerinck.de/xa3/ti ... 4Final.pdf

основното: всеки 30к/2год. смяна на диф.масло(отзад+раздатъчна кутия по 0,5л)! wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор